سناریوی اول، توافق
مهران رضوانی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، اظهار داشت: در زمانی که در میانه مذاکرات برجامی قرار داریم، بازار سرمایه که به دلیل بی اعتمادی روزافزون نسبت به تصمیمات اقتصادی کشور دچار افت شدید شده بود. مسئولان، ابهامات ناشی از نامعلوم بودن مذاکرات را به فضای فعلی خود نگاه می دارند.» اضافه شد و به نظر می رسد هر روز شاهد سردرگمی در رفتار فعالان بازار باشیم.
رضوانی گفت: لازم به ذکر است بسیاری از نمادها در حال حاضر با قیمت دلار زیر 20 هزار تومان و برخی با اعداد کمتر در حال معامله هستند که قیمت دلار در کانال 26 هزار تومان در نوسان است. این در حالی است که نرخ دلار در لایحه مالی 1401 برابر با 23 هزار تومان است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: بنابراین با توجه به این دو نکته می توان به این نتیجه رسید که ریزش دلار در بازار آزاد نباید کمتر از 23 هزار تومان باشد و اگر این اتفاق بیفتد در مدت زمان بسیار کوتاهی شاهد این مشکل خواهیم بود و در چند روز. در نهایت با تعیین کف قیمت دلار، بازار سرمایه از حداقل قیمت دلار مطمئن شده و ترس از کاهش بیشتر قیمت دلار برطرف خواهد شد. در نتیجه یکی از بزرگترین ابهامات بازار برطرف شده و شاهد افزایش تقاضا در کل بازار خواهیم بود.
absnews
رضوانی یادآور شد: در هر دو سناریو در نهایت بازار سرمایه صعودی خواهد شد، کافی است تکلیف مذاکرات روشن شود تا با رفع ابهامات ناشی از این امر بازار سرمایه با اطمینان بیشتری به حرکت خود ادامه دهد.
سناریوی دوم اختلاف نظر است
وی ادامه داد: در این سناریو به طور کلی میزان فروش صادراتی شرکتهای بزرگ بورسی تغییر چندانی نخواهد داشت، زیرا در زمان تحریم، طبق صورتهای مالی منتشر شده، این شرکتها عمدتاً با تمام ظرفیت تولید و به فروش میرسند. او اعلام می کند. اشاره شد. در نتیجه در صورت عدم توافق در مذاکرات نهایی، شاهد افزایش احتمالی قیمت ها در بازار سرمایه خواهیم بود.
وی گفت: بنابراین نکته مهم در سناریوی معامله، یافتن کف قیمت دلار است که در این صورت فعالان بازار سرمایه می توانند سهام شرکت های بورسی را با ریسک بسیار پایین خریداری کنند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در صورت وقوع سناریوی دوم یعنی عدم توافق در برجام، شاهد افزایش قیمت ارز خواهیم بود که می تواند به طور مستقیم سودآوری شرکت های کالایی را افزایش دهد که به نوبه خود باعث افزایش قیمت ارز می شود. قیمت سهام این شرکت ها در بازار سرمایه اجتناب ناپذیر خواهد بود؛ زیرا افزایش تورم مورد انتظار به دنبال رشد قیمت ارز نیز تاثیر زیادی بر رشد قیمت ها در بازار سرمایه خواهد داشت.
وی ادامه داد: در صورت توافق هسته ای که سناریوی محتمل به نظر می رسد، شاهد کاهش قیمت ارز خواهیم بود که می تواند بر حاشیه سود شرکت های بزرگ بورسی که عمدتا مبتنی بر مواد خام است، تاثیر بگذارد. ما می توانیم فشار عرضه را افزایش دهیم بیایید به کل بازار سرمایه نگاه کنیم.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: در این بین این سوال مطرح است که پس از اتمام مذاکرات برجام چه سرنوشتی برای بازار سرمایه رقم خواهد خورد. در پاسخ به این سوال که بازار سرمایه پس از پایان مذاکرات، دو سناریوی موجود یعنی توافق و عدم توافق را باید در نظر گرفت و بر اساس این دو سناریو، نیاز بازار به سرمایه وجود دارد. مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز