11:33 – 08 نوامبر 1403 ق
محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: هند با 3 میلیون تن و چین با یک میلیون و 690 هزار تن با تولید یک میلیون و 300 هزار تن انار از ایران پیشی گرفته اند..
معاون وزیر جهاد کشاورزی با ارائه تنوع ارقام انار ایرانی و ذخایر ژنتیکی این محصول در کشور، بیش از 760 رقم ژنتیکی را محصولی سالم و ارگانیک معرفی کرد و گفت: وجود مزیت نسبی در تولید و کیفیت بالا. محصولی که با امکان بازاریابی جهانی و قابلیت صادرات و ارزش آفرینی تولید می شود، افزودن محصولات درجه دو و سه یکی از ویژگی های انار تولید شده در چهار فصل در ایران است.
امکان ایجاد فرصت های شغلی در مناطق محروم مرزهای کویری و دارای ارزش غذایی و خواص دارویی و پتانسیل بالای صادرات و کسب درآمد و توانایی بالای مقاومت این میوه در برابر شرایط نامساعد محیطی، کم آبی و … تا حدودی شوری، تنوع ژنتیکی و وجود دانش بومی در بین تولیدکنندگان و امکان افزایش استفاده از فناوری های نوین داخلی و خارجی و افزایش بهره وری عوامل تولید یکی از فرصت های موجود کشور برای حفظ و توسعه باغات انار است. .
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی سطح زیر کشت باغات انار کشور را 96 میلیون و 636 هزار هکتار اعلام کرد و گفت: میزان تولید انار در ایران در سال های 1401 هجری شمسی و 1 و 1032 و 1032 به میزان یک میلیون و 281 هزار و 332 تن بوده است. سال قبلراپیش بینی می شود امسال 1.344 میلیون تن برداشت کنیم.
وی عملکرد در هکتار محصول انار در ایران را 13 تن و 970 کیلوگرم عنوان کرد و استان های مهم کشور نابسامان استان فارس با 31 درصد، مرکز 12، یزد 9، سمنان 8، خراسان رضوی 7، اصفهان 5، لرستان 5 و خراسان جنوبی 4 درصد، قم 3 درصد، مازندران 2 درصد و سایر استان ها 14 درصد..
برومندی حجم صادرات این محصول در سال های 99، 400 و 401 را به ترتیب 11 هزار و 917 تن، 17 هزار و 785 تن و 21 هزار و 285 تن اعلام کرد. 17000 دلار به کشورهای مختلف صادر شد.