یک کارشناس اقتصادی گفت: آنچه مردم از نظر اقتصادی در سال آینده احساس می کنند مانند امسال است اما تورم کمتری خواهد داشت و در صورت رفع تحریم ها می توان انتظار رشد اقتصادی 10 تا 12 درصدی را با افزایش درآمدهای نفتی داشت.
سعدوندی افزود: برای پوشش کسری بودجه باید از انتشار اوراق استفاده کرد و در حوزه بازار سرمایه نیز باید از دانش کارشناسان مورد اعتماد بازار استفاده شود تا بتوانند با تصمیمات خود به بهبود بازار کمک کنند.
سعدوندی گفت: اگر این روش که در 50 سال گذشته مورد استفاده قرار گرفته، در سال آینده نیز تکرار شود، منجر به بیماری هلندی می شود. در رابطه با رشد اقتصادی، تا زمانی که تغییری در بودجه سال آینده از لحاظ مقررات زدایی، موانع تولید و تسهیل کسب و کار ایجاد نشود، نمی توان انتظار افزایش رشد اقتصادی را داشت. البته اگر تحریم ها برداشته شود با افزایش درآمدهای نفتی می توان انتظار رشد اقتصادی 10 تا 12 درصدی را داشت که واقعی نیست و تاثیری در رفاه خانوارها نخواهد داشت.
علی سعدوندی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره چشم انداز شاخص های اقتصادی در سال آینده، اظهار کرد: قانون دارایی سال آینده برای درک چشم انداز بودجه در شاخص های اقتصادی هنوز تصویب نشده است، اما بودجه سال آینده متعادل تر و بهتر از بودجه امسال است. بودجه.” در بلندمدت بودجه 1401 مانند سال های گذشته تورمی است.
این اکونومیست ادامه داد: با کاهش قیمت ارز، قیمت کالاهای خارجی کاهش و واردات افزایش می یابد به طوری که کالاهای وارداتی با قیمت ارزان تری در اختیار مردم قرار می گیرد و قیمت برخی از سبد کالا افزایش نمی یابد یا حتی کاهش می یابد.» اما بخش دیگر سبد کالا افزایش قیمت خواهد داشت.
وی با بیان اینکه آنچه مردم از نظر اقتصادی در سال آینده احساس خواهند کرد همانند امسال است اما با تورم کمتر، توصیه من این است که تغییرات اساسی در سیاست های اقتصادی از جمله جداسازی بودجه ارزی از بودجه ایجاد شود. به ریال است. در مورد نرخ ارز توصیه من این است که نرخ ارز در محدوده فعلی به مدت دو سال تثبیت شود.
وی افزود: پیش بینی من این است که تورم در بودجه سال آینده حدود 30 درصد باشد، اما اگر کمی تحریم ها برداشته شود و دسترسی به ارز نقدی بهتر شود و مبادله ارز انجام شود، متاسفانه می توان تورم را به صورت موقت و مصنوعی کنترل کرد. .
absnews