مدیرعامل اتحادیه تعاونی ساختمان تهران با پیشبینی بازار مسکن در سال 1402 بر لزوم استفاده از همه ظرفیتها برای ساخت چهار میلیون واحد مسکونی از جمله مشارکت خارجی، سرمایهگذاری صنعت، خصوصی، مشارکت مردمی و تعاونی تاکید کرد.
خشایار باقرپور در گفت وگو با ای بی اس نیوز، استفاده از همه ظرفیت ها برای ساخت مسکن در کشور را برشمرد و اظهار کرد: در بحث ساخت و ساز مسکن و هدف گذاری چهار میلیون واحد مسکونی باید چند جانبه عمل کنیم و در همه زمینه ها پیش برویم. جهت ها. اگر این اتفاق بیفتد امیدواریم تا پایان دولت ساخت چهار میلیون واحد مسکونی به اتمام برسد.
وی ادامه داد: علاوه بر مشارکت سرمایه گذاران خارجی، باید از سرمایه گذاری بخش خصوصی و مشارکت مردم و تعاونی ها در ساخت مسکن استفاده کنیم.
دیدگاهی واقع بینانه از هزینه های ساخت و ساز
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های ساختمانی شهر تهران گفت: نظام معاملاتی ما مبتنی بر ساختمان مفید است و بحث مشاعات یا کل ساختمان مطرح نیست. هزینه ساخت یک متر بنای مفید صرف نظر از مسائلی مانند شیرآلات مجلل، مشاعات، استخرها و سالن های سینما 30 میلیون تومان است، بنابراین به نظر من باید واقع بینانه به موضوع نگاه کرد و به هزینه های ساخت نگاهی واقع بینانه داشت. . .
باقرپور در پاسخ به این سوال که اجرای نهضت ملی مسکن تا چه اندازه بر بازار مسکن و عرضه و تقاضا تاثیر دارد؟ وی گفت: مسکن شاید زمان برترین محصول در فرآیند تولید باشد چرا که هم به صورت پروژه ای و هم به صورت انبوه ساخته می شود. در حال حاضر حداقل زمان اجرای یک پروژه یک و نیم تا دو سال است و اگر روند صدور مجوز را که یک تا دو سال است اضافه کنیم، حدود چهار سال طول می کشد. بنابراین اگر امروز در ساخت پروژه های مسکن گام برداریم، زمان بازگشت حداقل سه تا چهار سال خواهد بود.
چشم انداز بازار مسکن در سال 1402
وی در ادامه به چشم انداز بازار مسکن در سال جاری اشاره کرد و گفت: چند ماهی است که گزارشی از توسعه بازار مسکن منتشر نشده است، اما مدت هاست که گرانی در بازار مسکن مطرح شده است، هرچند که آنها با اوج خود فاصله دارند، اما پیش بینی من این است که چه قیمت دلار بالا برود و چه نشود، بازار مسکن همیشه روند صعودی خود را دنبال خواهد کرد.
حجم بالای معاملات ملکی در زمستان گذشته
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای ساختمانی شهر تهران افزود: بررسیهای میدانی نشان میدهد که علیرغم عدم گزارشهای منتشر شده، حجم معاملات ملکی در زمستان تهران بالا بوده و از مرز 1000 معامله ملکی در تهران عبور کرده است. این واکنش فرهنگی جامعه است که رفتار هیجانی از خود نشان می دهد به گونه ای که با شتاب گرفتن قیمت ها، بازار به طور موقت از رکود خارج می شود و با آرام شدن قیمت ها دوباره به رکود عمیق فرو می رود.
به گفته باقرپور، بازار مسکن در وضعیت رکود تورمی قرار دارد که به صورت هیجانی و متناوب از رکود خارج شده و به آن باز می گردد، در حالی که تورم پای ثابت آن است که شیب جزئی ندارد.
انتهای پیام