به گفته این کارشناس، بازار سرمایه در حال همگن شدن با بازارها است و جای رشد دارد. البته این بدان معنا نیست که ما چشم خود را بر روی خطراتی که ممکن است امروز قابل پیش بینی نباشند اما در آینده به وجود بیایند، ببندیم.
وی ادامه داد: اما این نکته به این معنا نیست که از ریسک هایی که ممکن است در اطراف بازار وجود داشته باشد غافل شویم. مهمترین ریسک، بحث منابع و مصارف بودجه است، زیرا بودجه نشان میدهد که دولت پیشبینی مکان حاملهای انرژی، یعنی نفت و گاز را انجام داده است که چشمانداز کسری بودجه را تقویت میکند.
وی با تاکید بر اینکه این روزها شاهد بازار عجیب و تقاضا با قیمت های عجیب نیستیم، تصریح کرد: بازار بسیار خوبی است، می توان خرید و فروش کرد. ورود یا خروج از سهام آسان است و این نقطه عطف بازار در سال 1401 است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه دو سناریو برای جبران کسری بودجه وجود دارد، تصریح کرد: سناریوی اول شامل جبران بخشی از کسری با مراجعه به منابع شرکتی است. سناریوی دوم جبران کسری در خلق پول و رشد نقدینگی است که محتمل به نظر می رسد.
حمید کوشکی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در تشریح دلایل گرانی بورس اظهار کرد: دلیل گرانی بازار، روند صعودی نرخ دلار بوده است. با توجه به شرایط فعلی اقتصادی و با توجه به اینکه نرخ دلار در تحلیل حدود 35 هزار تومان است، سودآوری بنگاه ها بهبود می یابد.
انتهای پیام
با توجه به اینکه روزهای سبز به بازار سرمایه بازگشته و زیان سهامداران جبران می شود، یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است که این رشد منطقی بود، اما نباید چشم خود را بر روی ریسک هایی که بورس را تهدید می کند، بست.
کوشکی ادامه داد: به هر حال همه این موارد نشان می دهد که متغیرهای اسمی اقتصاد اعم از تورم، نقدینگی و نرخ ارز به نفع بازار سرمایه می چرخد که بر رشد قابل توجه قیمت در بازار مسکن، طلا، ارز و غیره بگیرید. همه این موارد حکایت از عقب ماندگی بازار سرمایه دارد و اتفاقات سال 2019 باعث شد که این عقب ماندگی به منطقی ترین شکل ممکن پوشش داده شود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز