پیش بینی آینده بازار سهام برای سرمایه گذاران جدید

این کارشناس بورس گفت: چهار شاخص می تواند جهش در بازار ایجاد کند در غیر این صورت نباید انتظار تغییر محسوس در بازار سرمایه داشت.
احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سهام در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، اظهار کرد: یکی از نقاط ضعف بازار سرمایه این است که پس از تجربه روند نزولی افزایش چشمگیر، با دوره ای طولانی رکود مواجه می شود. بنابراین برای عبور از این دوره رکود باید عواملی را شناسایی و عملیاتی کرد که وضعیت بازار را بهبود می بخشد.
وی افزود: در حال حاضر بازار معاملاتی که در بازار سرمایه انجام می شود کمتر از قیمت واقعی است و اگرچه شرکت ها با روند اقتصادی مثبتی مواجه نشده اند، اما مقایسه سود پرداختی آنها نسبت به سال های گذشته روند افزایشی خود را ادامه می دهد.
این کارشناس بازار سرمایه کمترین عدد در شاخص را 2 میلیون و 50 هزار واحد دانست و ادامه داد: برای بازگرداندن رونق به بازار سرمایه نیاز به تزریق نقدینگی داریم اما کمبود سرمایه در بازار سرمایه کافی نیست. به این معنا نیست که خریداران تقاضای خرید دارند و نه فروشنده با صف های سنگین برای فروش مواجه هستند.
مولفه هایی که رشد را به شاخص بورس بازمی گرداند
اشتیاقی گفت: برای بازگشت رونق به بازار سرمایه چهار مولفه اصلاح نرخ ارز صادراتی، کاهش نرخ سود بانک ها و اوراق، تزریق نقدینگی و تاثیرگذاری بر مسائل سیاسی و تجاری موثر است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر قیمت دلار در بازار سرمایه برابر با قیمت ارز صادراتی 40 هزار تومانی است که در نیمه دوم بازار عرضه می شود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر بانک مرکزی قیمت ارز صادراتی را از دو هزار تومان به سه هزار تومان برساند، می توان شاهد بازگشت رونق به بازار سرمایه بود.
اشتیافی افزود: کاهش نرخ سود بانکی و اوراق نیز از دیگر مواردی است که می تواند رونق را به بازار سرمایه بازگرداند. اثر یک تا دو درصدی نرخ سود بانکی و اوراق قرضه یکی از عوامل موثر در ایجاد رشد و رونق در بازار سرمایه است.
وی با اشاره به تحرکات سیاسی و اقتصادی ایران با کشورهای منطقه ادامه داد: نتیجه دیپلماسی ایران با سایر کشورها اگر منجر به افزایش حجم مبادلات تجاری، کاهش هزینه های تجاری، تسهیل حمل و نقل و… شود. .، تا یک ماه آینده بر بازار اثر خواهد گذاشت. . اگر روند مذاکرات مثبت باشد، پیامدهای آن در بازار احساس می شود.
این کارشناس بازار سهام گفت: اگر روابط تجاری و سیاسی ایران با سایر کشورها منجر به افزایش صادرات نفت و عرضه ارز شود، می توان امیدوار بود که قیمت ارز صادراتی به بیش از 40 هزار تومان برسد و روند صعودی را برای بازار ارز ایجاد کند. فهرست مطالب. در فروشگاه.
اشتیاقی با تاکید بر لزوم تامین و تخصیص ارز به بنگاههای اقتصادی گفت: بانک مرکزی دیگر نمیتواند کسبوکار را آنلاین نگه دارد و باید در نیمه دوم سال این تقاضا را تامین کند، بنابراین پیامدهای برخورد با ارز خارجی را نشان خواهد داد. بازار ارز در ماه اکتبر
قوانینی که نقدینگی بازار را می بلعد
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر لزوم تامین نقدینگی بازار سرمایه گفت: با توجه به سخت گیری برنامه و سازمان بودجه باید منتظر عرضه گسترده این وجوه برای تغذیه صندوق های بازنشستگی باشیم. اگر این اتفاق بیفتد، باید شاهد افزایش نقدینگی بازار توسط این شرکت ها باشیم.
وی در خصوص وضعیت بازار در ماه های آینده افزود: بازار سرمایه پتانسیل حرکت مثبت شاخص را دارد. گزارش های فصلی این موضوع را نشان می دهد، اما افزایش نقدینگی در بازار با عرضه سهام شرکت های بزرگ حقوقی می تواند چالش هایی را در این فرآیند ایجاد کند.
چه کسانی باید در بورس سرمایه گذاری کنند؟
این کارشناس بورس ادامه داد: در ماه های آینده با توجه به مولفه های ذکر شده می توان انتظار روند صعودی را در بازار داشت اما نباید انتظار رشد تند بازار سرمایه را داشت زیرا مشکل عرضه نقدی همچنان وجود دارد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر عرضه اولیه برای افرادی که قصد سرمایه گذاری در میان مدت و بلندمدت دارند جذاب است زیرا این افراد می توانند از محل تقسیم سود و برگزاری مجامع بهره مند شوند اما شرایط برای افرادی که قصد سرمایه گذاری دارند. کوتاه مدت و اینکه آنها نوسان دارند، مناسب نیست.