رئیس کمیته انرژی کمیسیون تلفیق برنامه شورای اسلامی هفتم از تشکیل معاونت راهبردی مدیریت انرژی و ارتقای دبیرخانه شورای عالی انرژی به معاونت رئیس جمهور در این برنامه خبر داد.
ملک شریعتی نیاسر در گفت وگو با ای بی اس نیوز، ضمن تشریح اقدامات کمیته انرژی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، اظهار کرد: پس از مسئولیتی که کمیسیون انرژی به رئیس کمیته انرژی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم واگذار کرد. از ابتدا جلسات متعددی برای آماده سازی پروژه ها تشکیل شد، طبق اولویت هایی که کمیسیون انرژی در ابتدای یازدهم قانون گذاری اعلام کرده بود برگزار کردیم و به تدریج این موضوع مشخص شد. در آستانه برنامه هفتم، اولویت های اصلی به ویژه در حوزه کنترل و بهینه سازی مصرف انرژی مشخص شد. پس از ارائه لایحه قانون برنامه هفتم در مجلس، جلسات منسجم و فشرده تری با کمک مرکز پژوهش های مجلس و استفاده از نظرات کارشناسی نهادهای ذیربط تشکیل شد.
وی افزود: همه نظرات جمع آوری شد و بر اساس محتوای لایحه برنامه هفتم، در جایی که نیاز به اصلاح بود، اصلاحات پیشنهادی تهیه شد و در جاهایی که نیاز به الحاق بود، پیشنهادات تکمیلی تهیه شد. حدود بیست مصوبه اصلی شامل تمامی حوزه های انرژی برنامه هفتم تهیه شده است. طبیعتا از این 20 پیشنهاد تهیه شده بسته به اولویت پروژه در کمیسیون تلفیق باید به عدد کمتری برسیم.
شریعتی اضافه کرد: در جلسه امروز کمیسیون انرژی نیز نظرات کلی اعضا را شنیدیم و مقرر شد تا پایان عصر همه اعضای کمیسیون و سازمان در مورد اینجانب منعکس کنند و پس از جمع بندی، به کمیسیون برنامه ریزی ارسال می شود.
وی تصریح کرد: در سه حوزه پیشنهاداتی تهیه شده است. حوزه اول مربوط به تغییرات محتوایی در مفاد برنامه هفتم است. به عنوان مثال، ما اهداف کمی را در حوزه دیپلماسی انرژی در نظر گرفتیم. در زمینه منابع مورد نیاز برای بهینه سازی، ارقام کمی را در نظر گرفتیم. برای منطقه ذخیره سازی و شمارش، تعداد کمی را در نظر گرفتیم. آنها را مشخص کردیم.
شریعتی دسته دوم را اصلاحات ساختاری دانست و گفت: برای بهبود عملکرد نهادهای متولی حوزه انرژی برنامه ریزی کرده ایم. مهمترین آنها تشکیل معاونت راهبردی مدیریت انرژی و ارتقای دبیرخانه شورای عالی انرژی به معاونت رئیس جمهور است. تاخیر در کنترل مصرف را با یکپارچه سازی بخش و یکپارچه سازی تمام ساختارها و ظرفیت های موجود جبران کنید.
وی در توضیح دسته سوم گفت: دسته سوم نیز شامل برخی از تصمیمات لازم برای اجرای حوزه انرژی طی پنج سال آینده است. مانند سیستم نظارتی بخش انرژی کشور که تصمیمات مربوطه را به خود دیده است. در این سه مقوله نگاه کلان و اهداف کوچک حفظ می شود و در طول سال های برنامه پیش بینی شده هر سال آنچه باید اتفاق بیفتد و ضمانت اجرا برنامه ریزی می شود. کار مداوم انجام شده است. در صورت تصویب نهایی، شاهد تحولی در حوزه انرژی کشور از جمله جبران تاخیر 10 سال اخیر خواهیم بود.
انتهای پیام