پیشنهاد نصیرایی برای ایجاد حضور پررنگ در انتخابات آتی کشور
یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی معتقد است: برای ایجاد حضور پررنگ در انتخابات آینده کشور باید ضعف ها و خلأهای ایجاد شده توسط جریان ها و گرایش های خاص در فضای دولت ها و مجالس گذشته برطرف شود.
حجت الاسلام مجید نصیرایی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در خصوص راهکارهایی برای ایجاد حضور پررنگ در انتخابات پیش رو، با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر این موضوع، گفت: در برخی موضوعات این احساس وجود دارد که حضور مردم کاهش یافته است، شاید بخشی از آن. دلیل این امر این است که ضعف ها و کاستی ها مربوط به جریان های قدرت و گرایش های خاصی است که در فضای دولت ها و مجلس های گذشته ایجاد شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: در جامعه ما افکار و اندیشه ها همیشه این قابلیت را داشته اند که ظهور کنند و خود را در معرض نظرات، افکار و انتخاب های دیگران قرار دهند. شاید در سال های اخیر گرایشی در داخل کشور در دولت ها و مجالس وجود داشته که متأسفانه گرایش های لیبرالیستی دارد و بیش از آنکه به ظرفیت ها و توان داخلی جوانان و دانشمندان کشورها توجه کند، بیشتر سعی کرده به نوعی گره بخورد. آن توانمندی، توانمندی های داخلی را نادیده گرفته و بیشتر بر الگوها و توانایی های سه یا چهار کشور، عمدتاً کشورهای غربی و اروپایی تمرکز می کنند. بنابراین فکر میکنم این یکی از مهمترین دلایلی است که باعث ناکارآمدی و ضعفهای جدی در سیستم مدیریت و برنامهریزی شده است که آثار آن را سالها در نابسامانیهای خاص در حوزههای اقتصادی و فرهنگی مشاهده کردهایم. باعث ناامیدی جامعه انقلابی ایران شد.
نماینده مردم فردوس در شورای اسلامی افزود: همچنین طبیعی است که گاهی این افراد انگیزه کمتری برای حضور در صحنه پیدا می کنند. آنها بعد از انقلاب اسلامی یک جریان عمدتاً انقلابی را دیدند، در این ۴۴ سال از عمر پربرکت انقلاب اسلامی با اینکه پیشرفتهای زیادی داشتیم، مثل این بود که ۲۰ قدم به جلو برداشتهایم، اما میتوانستیم ۱۰۰ قدم برداریم. رو به جلو. اگر افکار، رویکردها، سیاستها و راهبردها و دیدگاههای رهبران دولتها و مجالس گذشته مبتنی بر اندیشهها، آرمانها و ارزشهای اسلام ناب بود، پیشرفت ما بسیار فراتر از آنچه امروز انجام میشود و مشکلات جامعه است. همچنین سطوح کمتر و در عین حال رضایت بیشتری وجود داشت.
نصیرایی درباره بسترسازی برای حضور سلایق مختلف در انتخابات پیش رو گفت: اولین نکته مهم این است که هرکسی برای پیشرفت کشورش اشتیاق داشته باشد. قطعا نمی توان افراد مختلف را طرد کرد اما از طرفی هرکسی باید سر جای خودش باشد. ما باید از تجربیات 44 سال گذشته استفاده کنیم، زیرا امروز در کشور به جهات مختلف پیشرفت کرده ایم و در مواردی ضعف هایی داشته ایم و همه این ضعف ها و ناکامی ها باید آسیب شناسی شود و کنار هم قرار گیرد و نقاط قوت تقویت شود و ما باید مواردی را که به عنوان نقاط ضعف پاتولوژیک تشخیص داده ایم اصلاح کنیم.
وی مهمترین دلایل تأخیر و ضعف در برخی حوزه ها را مغفول ماندن اندیشه ها و ظرفیت های داخلی و گفتمان انقلاب اسلامی در موضوعات مختلف دانست و گفت: هر جا به این دو مقوله نزدیک شده ایم پیشرفت کرده ایم و هر جا که شده است. ما از آنها دور شده ایم، به همان نسبت عقب افتاده ایم و نارضایتی نیز ایجاد شده است، بنابراین برای خطر امسال که سهم انتخابات است و نقش بسیار مهمی در سرعت بخشیدن به کشور دارد و در راستای رسیدن به قله های پیشرفت، طبیعتاً باید انتخاب دقیق تری داشت و به معنای واقعی تعریف کرد که در نهادی که می خواهد راهنما باشد، می خواهیم چه نوع گفتمانی را اداره کنیم. حرکت دولت، کشور و گروههای مختلف، به گونهای که پیشرفتها تسریع شود و در دل ما تعریف کنیم و همچنین بتوانیم نارضایتیهایی را که در سطوح خاصی وجود دارد برطرف کنیم.
این عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی افزود: نارضایتی از ناکارآمدی فکری که متکی به غرب است و انتظار دارد غرب بیاید و مشکلاتش را حل کند، بنابراین این تفکر نیاز به اصلاح دارد و معتقدم در سطوح مختلف لازم است و در موسسات ، نهادها و گروه های مختلفی که در انتخابات نقش آفرینی می کنند، این موضوع نیاز به تبیین مناسب دارد. به خصوص رسانه ها و کسانی که با افکار عمومی و محافل علمی سروکار دارند و می خواهند با برگزاری نشست های علمی مفصل در حوزه، دانشگاه ها و محافل عمومی این مسائل را دنبال کنند باید به درستی برای افکار عمومی و به ویژه جوانان توضیح دهند که این سوال چه برکاتی داشته است و چه نعمت هایی دارد بنابراین اگر این سوالات به درستی توضیح داده شوند، باعث افزایش مشارکت و انتخاب آگاهانه و قوی می شود.
نصیرایی در خصوص ویژگی احزاب برای ایجاد حضور بالا در انتخابات گفت: طبیعتاً در رابطه با ریشه مسائلی که مطرح شده، احزاب نیز بخشی از مشکل هستند و با توجه به دیدگاه ها، قوانین، تفکرات، اهداف خود. و برنامه ها می توانند در این زمینه نقش آفرینی کنند. اما اگر موضوع به صورت اساسی و اساسی حل نشود، اتفاقات و رفتارهای موقتی که در شب و روزهای انتخابات رخ می دهد و دسته بندی ها، القاب و اسامی جدیدی را در جریان انتخابات تعریف می کند، چندان مهم نیست و تاثیر چندانی ندارد. .
انتهای پیام