اخبار اقتصادی روز

پیشنهاد برداشت از قیمت بلیط هواپیما



در حالی که معاون وزارت راه و شهرسازی اواخر سال گذشته از بازنگری و افزایش احتمالی قیمت بلیت هواپیما در سال 1402 خبر داده بود، رئیس هیئت مدیره سندیکای دفاتر مسافرت هوایی و گردشگری ایران اعلام کرد: پیشنهاد داد به خطوط هوایی خارجی «آزادی پنجم» داده شود تا قیمت‌ها برای یافتن و افزایش ظرفیت ناوگان هوایی در ایران کاهش یابد.

حرمت الله رفیعی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با پیش بینی افزایش قیمت بلیت هواپیما در سال جدید، بر اساس اظهارات قبلی مسئولان وزارت راه و شهرسازی، اظهار کرد: در صورت افزایش مجدد قیمت بلیت هواپیما، خارجی ها خطوط هوایی حق “آزادی هوایی پنجم” را دارند.

به گفته وی، «پنجمین حق آزادی» بر اساس قرارداد شیکاگو امتیازی است که بر اساس آن شرکت‌های هواپیمایی حق جابجایی و جابجایی مسافران، بار و مرسولات پستی را در مسیر مقصد و وطن به دست می‌آورند. به عنوان مثال، حتی اگر مسافر ایرانی با یک شرکت هواپیمایی خارجی به یک کشور اروپایی سفر کند، بر اساس آزادی پنجم، این شرکت هواپیمایی حق دارد مسافری را از کشور جاده ای حمل کند. یا مثلاً در حالی که هواپیمایی ملی ترکیه از استانبول به کوالالامپور پرواز می‌کند، اگر پنجمین حق آزادی ایران را داشته باشد، می‌تواند در تهران توقف کند و مسافران ایرانی عازم مالزی را سوار کند.

رئیس هیئت مدیره سندیکای دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران افزود: در صورت اعطای این حق به ایرلاین های خارجی، مسافران ایرانی دیگر نیازی به پروازهای دور به امارات، قطر یا ترکیه نخواهند داشت. مقاصدی مانند کانادا و آمریکا با هواپیماهای این ایرلاین ها ضمن توقف در تهران می توانند مستقیماً از ایران به این کشورها پرواز کنند. یا هواپیمای ترکیه ای که از شمال غرب وارد آسمان ایران می شود و مقصد نهایی آن استرالیا است، در صورت داشتن آزادی پنجم، مسافران ایرانی عازم استرالیا را از تهران سوار می کند و مسافر نیازی به رفتن به استانبول یا استانبول ندارد. کشور دیگری. این حق و امتیاز بخشی از توافقنامه شیکاگو است و ایران متعهد و موظف به اجرای مفاد این توافق شده است.

رفیعی بیان کرد: از آنجایی که بیش از 50 درصد ناوگان هوایی ایران در اختیار شرکت های هواپیمایی خارجی است، قطعا اعطای این امتیاز و حق آزادی به کاهش قیمت بلیت هواپیما منجر می شود و از سوی دیگر باعث افزایش ظرفیت هواپیمایی ایران می شود. ناوگان

وی تاکید کرد: اعطای این امتیاز و حق آزادی به ایرلاین های خارجی نه تنها آسیبی به صنعت هواپیمایی ایران وارد نمی کند، بلکه بخشی از منافع مالی آن نصیب کشور می شود.

رفیعی بیان کرد: برای واردات خودروهای خارجی مقاومت هایی وجود دارد که تولید خودروی داخلی را توجیه می کند و به آن لطمه می زند، اما وقتی صحبت از صنعت هوانوردی می شود، هواپیما نمی سازیم. در کل دنیا فقط دو کشور هواپیماهای بزرگ تولید می کنند، بوئینگ و ایرباس، اگرچه روسیه توپولوف را تولید می کند، اما این کشور از ایرباس و بوئینگ نیز استفاده می کند. بنابراین اگر آزادی پنجم به ایرلاین های خارجی داده شود، ناوگان هواپیمایی ما آسیبی نمی بیند، زیرا ظرفیت آن به قدری کم است که جوابگوی نیاز داخلی نیست و چون ظرفیت کم است، شرکت های هواپیمایی کشوری قیمت مورد نظر خود را تعیین می کنند.

رئیس هیئت مدیره سندیکای دفاتر مسافرت هوایی و جهانگردی ایران ادامه داد: چند سال پیش هواپیمایی قطر به کشورمان آمد و قرار بود بین شهرهای ایران پرواز کند و در مسیر داخلی مسافربری کند اما انجام شد. اجازه ندهند این طرح عملی شود، در حالی که در صورت تحقق، نه تنها کمبود تقاضا جبران می شود، بلکه به دلیل رقابت ایجاد شده به کیفیت خدمات و تعادل قیمت کمک می کند.

رفیعی سپس گفت: شرکت های هواپیمایی کشوری از یارانه سوخت استفاده می کنند که از یک بطری آب معدنی ارزان تر است، چرا مردم باید هزینه افزایش قیمت بلیت هواپیما را بپردازند. چرا می گویند چند سال است که قیمت ها را افزایش نداده اند!؟ آنها در این سال ها قیمت ها را به هر طریق ممکن افزایش داده اند. در این شرایط باید از قوانین و توافقات بین المللی استفاده کرد تا قیمت ها به طور طبیعی پایین بیاید، یکی از این اقدامات می تواند اعطای حق آزادی پنجم به ایرلاین های خارجی باشد.

وی سپس با اشاره به رویکرد سختگیرانه وزارت راه و سازمان هواپیمایی کشوری برای افزایش قیمت بلیت هواپیما از اواخر سال گذشته و برای ایام نوروز گفت: برخی شرکت های هواپیمایی در پایان سال گذشته اسراف کردند و کاهش دادند. پروازها به حداقل می رسد و انتظار می رود قیمت ها افزایش یابد، اما وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی لجبازی کرده و این کار را متوقف کرده و اجازه افزایش قیمت را نداده اند.

رفیعی بیان کرد: همزمان با شروع سفرهای نوروزی یکسری خدمات را نیز به مردم تحمیل کردند از جمله فروش اجباری بلیت هواپیمای رفت و برگشت یا فروش بلیت هواپیما با شب اقامت اجباری، صرف نظر از این تخلف تخلف است. اینکه آیا این اتفاق از طرف یک آژانس مسافرتی رخ داده است یا خیر. این شرکت هواپیمایی به دلیل اینکه این دو با همکاری و هماهنگی یکدیگر مرتکب چنین تخلفی شدند و با اعمال برخی خدمات و شرایط اجباری، قیمت بلیت هواپیما و هزینه سفر را افزایش دادند. البته سازمان هواپیمایی در زمان مناسب به این تخلف واکنش نشان داد. اکنون انتظار می‌رود در سال جدید در کنار بررسی قیمت‌ها، توافقنامه و معاهدات بین‌المللی را نیز بررسی کنند که منجر به کاهش و عادی شدن قیمت شود.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *