ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه این نگرانی جدی در جامعه کارفرمایان وجود دارد که اگر فردی اختلالی در کار ایجاد کند، امکان اخراج وی وجود ندارد. : در این خصوص اصلاح ماده ۲۷ قانون کار ضروری بود. از این رو به دولت پیشنهاد دادیم یکی از پاورقی های این ماده را اصلاح کند که نوعی حق وتو به تشکل کارگری می داد و از اخراج کارگر جلوگیری می کرد.
علی حسین رعیتی فرد امروز 18 اردیبهشت ماه در دهمین یادواره شهید عبدالحسین برونسی و شهدای کارگر استان و سی و چهارمین جشنواره قدردانی (تجلیل از کارگران، گروه های کارگری و واحدهای تولیدی خراسان رضوی) که در تالار تلاش برگزار شد. مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران وی بیان کرد: در 40 سال گذشته انقلاب اسلامی همه تلاش ها بر این بود که جامعه کارگری و تولیدی با قدرت برنامه های خود را پیش ببرد و اجازه وقفه در آموزش و پرورش ندهد. دولت به عنوان یکی از شرکای اجتماعی جامعه کار و تولید در کنار جامعه کارگری و کارفرمایی همواره به عنوان تسهیل کننده سعی در به حداقل رساندن این موانع دارد.
وی افزود: امروز در جنگ روایت ها، جنگ اقتصادی و شناختی هستیم. دشمن تمام توان خود را برای نابودی ایران اسلامی بسیج کرده است. همه تلاش دشمن را در پاییز سال گذشته دیدیم. تلاش کردند جامعه کارگری را با خود همراه کنند و امروز هم دشمن تلاش می کند جامعه کارگری را از صفوف اصلی دفاع از نظام و انقلاب جدا کند اما جامعه کارگری اجازه سوء استفاده از آنها را به دشمن نمی دهد.
دستیار روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه گفت: یکی از دغدغه های امروز جامعه کارگری امنیت شغلی است. با کمک مرکز تحقیقات راهبردی رئیس جمهور، مرکز پژوهش های مجلس، اساتید حقوق و کار و شرکای اجتماعی از اردیبهشت سال گذشته کمیته ای تشکیل داده و تلاش کردیم این آسیب را شناسایی کنیم. اگر در مواد قانون کار تغییراتی ایجاد کنیم این نگرانی برطرف می شود اما باید تنظیم کننده رابطه کارگر و کارفرما باشیم. ما نمی توانیم فقط به یک طرف حرکت کنیم و به طرف دیگر آسیب بزنیم.
رعیتی فرد ادامه داد: سعی کردیم مواد 7، 10، 24 و 27 قانون کار را اصلاح کنیم یا تبصره هایی به آن اضافه کنیم تا مشکل امنیت شغلی کارگران حل شود. اگر کار مستمر باشد و فردی سال ها در همین سمت بوده باشد، قراردادش دائمی باشد و اگر کار موقت باشد، مدت آن مشخص شود.
وی افزود: به دولت پیشنهاد داده ایم که قراردادهای سفید امضا شده کارگران را حل کند و با اصلاح موادی از قانون کار، چک، سفته و سفته توقف کار و بسیاری موارد دیگر را اخذ کند.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص افزایش دستمزد کارگران در سال 1402 خاطرنشان کرد: مبنای تصمیم گیری برای تعیین دستمزد، مواد 41 و 167 قانون کار است. مبنا بر اساس نرخ تورم، سبد معیشتی و بر اساس مذاکره است. دستمزد کارگران در سال گذشته 57 درصد و امسال 27 درصد افزایش یافته است. یعنی در مجموع 84 درصد به دستمزد کارگران طی 2 سال گذشته اضافه شده است. شاید این مبلغ تامین کننده معیشت کارگر نباشد اما باید شرایط کارفرما را نیز در نظر گرفت.
وی ادامه داد: نزدیک به 50 درصد اشتغال کشور در حوزه خرده فروشی و خدماتی است که در سال های اخیر ماده 191 قانون کار، کارگاه های زیر 10 نفر را از شمول قانون کار خارج کرده است و اگر بخواهیم بیاییم. برگردیم به این موضوع، حقوق کارگران ضایع می شود، اما باید برای حل این مشکل نیز تلاش کنیم.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه با اشاره به وظیفه این وزارتخانه برای صیانت از نیروی کار و حفظ منابع مادی کشور گفت: در آستانه روز جهانی ایمنی و سلامت در محل کار قرار داریم. . سال گذشته نسبت به سال 1400، 12 درصد حوادث کار کاهش داشته است. در سال 1400 تقریباً 8 هزار و 930 حادثه ناشی از کار داشتیم که این رقم در سال گذشته به 7 هزار و 950 فقره کاهش یافته است. تعداد فوتی های حوادث ناشی از کار طی سال 1400 حدود 770 نفر بوده که این رقم در سال گذشته به 711 نفر رسیده است.
رعیتی فرد افزود: سالانه تقریباً 2 میلیون و 800 هزار کارگر بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می دهند. میانگین تلفات کارگران در حوادث کار در ایران کمتر از میانگین جهانی است، اما تعداد فعلی نیز نرخ قابل توجهی است.
وی گفت: بیشترین تصادفات در حوزه کارگران ساختمانی است و بیش از 37 درصد حوادث ناشی از کار کشور در کارگاه های ساختمانی رخ می دهد. علاوه بر این، بیشتر مرگ و میرهای ناشی از کار نیز در این منطقه رخ می دهد. امروز طرحی ملی با این مضمون اجرا می شود که بازرسان مراکز استان ها برای حفظ حراست از نیروی کار کار ویژه ای در این زمینه انجام دهند تا تعداد حوادث ناشی از کار در حوزه کارگران ساختمانی کاهش یابد. تا پایان سال 1402 به حداقل رسید.
کاهش 30 درصدی حوادث کار در خراسان رضوی
در بخشی دیگر از این مراسم محمدامین بابایی، مدیر کل تعاون، کار و امور اجتماعی خراسان رضوی گفت: امروز جنگ ما جنگ تولید است. برای اجرای شعار سال و رشد اقتصادی، سربازان این جبهه یعنی جامعه کارگری و فرماندهان آنها یعنی کارفرمایان باید در میانه میدان باشند.
وی افزود: در سال گذشته 27 جلسه شورای اتاق فکر در سطح استان به صورت تخصصی در حوزه روابط کار برگزار شد که نتیجه آن پیشنهاد بهبود فرآیند بود.
مدیرکل اداره تعاون، کار و امور اجتماعی خراسان رضوی گفت: 38 شورای تشخیص ثابت و 21 شورای حل اختلاف برای رسیدگی به پرونده ها در سطح استان فعالیت می کنند. در سال 1401، 16 هزار و 707 پرونده در کمیسیون تشخیص و 5521 پرونده در کمیسیون حل اختلاف رسیدگی شده است.
بابایی افزود: استان خراسان رضوی با یک هزار و 328 تشکل معتبر کارگری و کارفرمایی رتبه دوم کشور را دارد. از این تعداد 1135 تشکل صنفی و 193 تشکل کارفرمایی هستند.
وی با بیان اینکه طی سال گذشته 24 هزار و 168 مورد بازرسی دوره ای و یک مورد از واحدهای کارگاهی توسط بازرسان کار انجام شده است، خاطرنشان کرد: نتیجه این بازرسی ها کاهش 30 درصدی تصادفات ناشی از کار در استان نسبت به سال 1400 بوده است. در زمینه تصادفات منجر به فوت نیز در سال گذشته 18 درصد نسبت به سال 1400 کاهش داشته ایم.
مدیرکل اداره تعاون، کار و امور اجتماعی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در سال 1401 تعداد 687 فقره گواهینامه تأمین پیمانکاری صادر شده است. همچنین در سال گذشته دوره های آموزشی ایمنی برای بیش از 159336 کارگر و کارفرما برگزار شد.
انتهای پیام