عربستان سعودی به کاخ سفید اعلام کرد که در صورت بالا ماندن قیمت نفت آماده است تولید خود را تا سال 2024 افزایش دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی و سعودی نوشت: هدف از این اقدام جلب حمایت کنگره آمریکا از توافقی است که به موجب آن عربستان سعودی رژیم صهیونیستی را به رسمیت می شناسد و در ازای انعقاد پیمان دفاعی با واشنگتن. . نتیجه می گیرد.
عربستان سعودی هفته گذشته و پیش از نشست کمیته نظارت وزیران مشترک اوپک پلاس اعلام کرد که به طور داوطلبانه به کاهش تولید نفت خود تا پایان سال 2023 ادامه خواهد داد. یک روز در ماه نوامبر تا پایان سال 2023 و در ماه آینده این تصمیم را بررسی خواهد کرد.
در همین حال، سه منبع نزدیک به اوپک به رویترز گفتند: با وجود گذار به انرژی های تجدیدپذیر، اوپک چشم انداز میان مدت و بلندمدت خود را برای تقاضای نفت در گزارش آتی خود افزایش داد که نشان دهنده خوش بینی گروه صادرکننده نفت نسبت به سایرین است. موسسات و آژانس ها پیش بینی می کنند.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) قرار است پیش بینی بلندمدت تقاضای نفت خود را در گزارش چشم انداز جهانی نفت در سال 2023 به روز کند.
تقاضای بالاتر برای نفت به نفع تولیدکنندگان اوپک خواهد بود و نیاز به سرمایه گذاری مستمر را برجسته می کند. این همچنین نشان دهنده دیدگاه خوش بینانه اوپک نسبت به چشم انداز تقاضای نفت در مقایسه با آژانس بین المللی انرژی (IEA) و سایر پیش بینی ها است.
یکی از این منابع آگاه که خواست نامش فاش نشود، گفت: تقاضا همچنان در حال افزایش است. این منبع می افزاید: مصرف نفت در دوره های گرانی در 18 ماه گذشته مقاومت نشان داده است.
در سال 2020، زمانی که همهگیری کووید-19 باعث کاهش شدید تقاضای نفت شد، اوپک نظر خود را تغییر داد و اعلام کرد که پس از سالها پیشبینی افزایش مصرف، تقاضا با کاهش پایان مییابد، اما از آن زمان به بعد، با بهبود مصرف نفت، این میزان کاهش یافت. دوباره افزایش یافته است. پیش بینی رشد تقاضای آن
در گزارش 2022 اوپک، پیشبینی میشد که تقاضای نفت پس از سال 2035 به اوج خود برسد. اما آژانس بینالمللی انرژی و دیگر پیشبینیکنندگان تاریخ زودتر را پیشبینی کردهاند.
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی، در مقالهای در ماه سپتامبر در فایننشال تایمز نوشت: برآوردهای جدید آژانس بینالمللی انرژی نشان میدهد که این دوره رشد به ظاهر بی پایان تقاضا برای سوختهای فسیلی قرار است در این دهه به پایان برسد.
اوپک در واکنش به این اظهارات اعلام کرد که پیش بینی های مبتنی بر داده ها پیش بینی های آژانس بین المللی انرژی را تایید نمی کند و آنچه این پیش بینی ها را خطرناک می کند این است که اغلب با درخواست هایی برای توقف سرمایه گذاری های جدید در نفت و گاز همراه است.
به گزارش رویترز، اوپک و آژانس بینالمللی انرژی چندین بار در سالهای اخیر با هم برخورد کردهاند و اوپک از آژانس بینالمللی انرژی به دلیل آنچه پیشبینیهای غیرمسئولانه و اصلاحات بعدی دادهها میداند انتقاد کرده است.
انتهای پیام