پول داغ از افراد مختلفی که خارج از درگاه ملی مجوز جمع آوری می کنند
نایب رییس مرکز بهبود فضای کسب و کار گفت: برخی از متخلفان وصول پول که از دستگاه های خاصی خارج از درگاه ملی صدور مجوز به صورت حضوری یا حضوری درخواست وجه کرده بودند به مراجع قضایی معرفی و دستورات صادر شد. صادر شده.”
محمدرضا حاجی جعفری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: در سامانه شکایات مردمی مستقر در پرتال ملی مجوز شکایات متقاضیان ثبت شده است که نشان می دهد برخی از موسسات درخواست پرداخت حضوری و خارج از کشور را داشته اند. پورتال مجوز پورتال مجوزها
وی افزود: پیگیری هایی در خصوص این تخلفات صورت گرفت و متخلفان به مراجع قضایی معرفی و در برخی موارد پس از بررسی، احکام صادر شد.
حاجی جعفری با امتناع از اعلام اسامی دستگاه های متخلف گفت: اعلام اسامی دستگاه های متخلف، روند صدور مجوز را با مشکل مواجه کرده است، اما به طور حتم نظارت و با متخلفان برخورد خواهیم کرد.
نایب رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار در پاسخ به نحوه انجام این تخلفات گفت: بر اساس ماده 7 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44، متقاضی اولین مجوز باید در ثبت ملی پورتال مجوز سپس به پورتال های تخصصی منتقل می شود. مثلا اگر مجوز گلخانه می خواهند ابتدا برای ثبت نام اقدام می کنند و سپس وارد درگاه جهاد کشاورزی می شوند یا برای مجوز کارگاه صنعتی وارد پورتال وزارت کشاورزی امنیت می شوند.
حاجی جعفری ادامه داد: پرداخت هزینه ها باید به صورت الکترونیکی در درگاه تخصصی انجام شود و کلیه فرآیندها غیرشخصی و الکترونیکی باشد مگر در مواردی مانند مصاحبه حضوری یا بازدید کارشناسی در محل که الزامی است.
معاون مرکز بهبود فضای کسب و کار تصریح کرد: متأسفانه مواردی گزارش شده است که با ورود متقاضی به درگاه تخصصی، دستگاه مورد نظر به صورت حضوری درخواست پرداخت می کند یا با فرد تماس گرفته می شود تا به صورت حضوری به متخصص مراجعه کند. دستگاه برای ادامه روند. .
وی در پاسخ به این سوال که آیا جزییات درگاه های تخصصی رصد می شود، پاسخ داد: گزارش ها از پروسه صدور مجوز ثبت می شود اما من جزئیات پورتال های تخصصی را نمی بینم.
نایب رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار از متقاضیان مجوز خواست در صورت مشاهده تخلفات قانونی مراتب را گزارش کنند.
وی ادامه داد: دو سامانه برای گزارش مردم وجود دارد، گزارش تخلف در سامانه صدور مجوز که افراد می توانند مدارک خود را بارگذاری کنند و دیگری سامانه شکایات مردمی است که در پرتال صدور مجوز ملی قرار دارد.
نایب رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار در پاسخ به این سوال که آیا ضرورتی برای تصویب قانون جدید در این زمینه وجود دارد، گفت: به نظر می رسد قانونگذاری جدید لازم نیست و در تبصره 3 و 4 ماده 7 قانون اجرای سیاست های اصل 44، مشخص می کند که لزوم عدم حضور در تمامی مراحل صدور مجوز از ابتدا تا پایان از طریق درگاه ملی صدور مجوز در نظر گرفته شده است.
حاجی جعفری در پایان خاطرنشان کرد: هرگونه درخواست پرداخت حضوری یا خارج از مقررات قانونی، رشوه تلقی شده و موجب فساد در جامعه می شود.