پنج چالش کشاورزی ایران در سال های آینده
یکی از اعضای اتاق بازرگانی تهران می گوید کشاورزی ایران برای حفظ عملکرد فعلی خود و حضور در بازارهای مختلف باید بر برخی چالش ها فائق آید.
به گزارش ای بی اس نیوز، داود رنگی، نماینده مردم تهران و عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان دام و طیور ایران، با اشاره به اهداف و برنامه های مطرح شده در رای اعتماد، افزود: کفایت در تولید غذا به تنهایی و با این روش ها و سیاست ها ممکن نیست و مشکل اینجاست که الفبای کار کشاورزی در سال های اخیر فراموش شده است.
وی با اشاره به اینکه مشکلات ساده و فلج کننده ای وجود دارد که باید اصلاح شود تا بخش کشاورزی در مسیر رشد قرار گیرد، تصریح کرد: مشکل مهم کمبود آب است و کشور نیز با کاهش سطح آب مواجه است. جداول آب زیرزمینی علاوه بر خشکسالی. در شرایطی که سوخت و برق ارزان است، مردم به راحتی پمپ آب می خرند و منابع آب را به تارج می آورند و عواقب آن کم آبی، کاهش منابع آب زیرزمینی و فرونشست زمین است.
وی قیمت گذاری اجباری در بخش کشاورزی را یکی دیگر از چالش های فعالان این حوزه برشمرد و گفت: آنچه به عنوان قیمت گذاری اجباری می بینیم مانعی برای توسعه بخش کشاورزی و البته سایر بخش ها شده است. قیمتهای دولتی کالاها از جمله گندم، مرغ و شیر جهتگیریهای متفاوتی را در پیش گرفته است که برای تولیدکننده رضایتبخش نیست و این موضوع بر الگوی تولید تأثیر گذاشته است. در واقع، قیمت ها باعث شده است که بخش کشاورزی جذابیت نداشته باشد و سرمایه گذاری در این بخش به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. به عبارت دیگر، نخبگان، کارشناسان و سرمایه های کلان به استثنای این بخش وارد این بخش نمی شوند.
این عضو هیات اتاق تهران افزود: دانش در بخش کشاورزی ضعیف است و تکه تکه شدن زمین یکی دیگر از مشکلات بسیار بزرگی است که مانع خودکفایی می شود. بنابراین تا زمانی که این مشکلات اساسی حل نشود، به سختی می توان به رونق این بخش امیدوار بود.
انتهای پیام