به گزارش گروه سیاسی ABSNEWS، پنجمین هفته از طرح گفتگوی ملی نخبگان علوم انسانی با حضور اساتید علوم انسانی و معارف اسلامی در مدرسه تاریخی دارالفنون برگزار شد.
صادق رمضان زاده در ادامه مضمون تحولات منتهی به رنسانس تا دکارت، مهم ترین ویژگی رنسانس در زندگی فردی و اصلی ترین فقدان وحدت را برای انسان ها دانست.
وی افزود: در این دوره برخلاف دوره های گذشته که فاصله بین آسمان و زمین با وجود فلسفه پر می شد، به طور کلی شکاف موجود نادیده گرفته می شود. ریشههای رنسانس را میتوان در دیدگاههای نزدیک به نامگرایان دید. با این دیدگاه که جهان غیرقابل پیش بینی و کنترل است و انسان نمی تواند روابط خود را حفظ کند. بنابراین رابطه بین انسان و جهان پیرامونش مبهم است.
رمضان زاده خاطرنشان کرد: این ابهام و سردرگمی منجر به شکلگیری فناوری میشود که به انسانهای رها شده در طبیعت اجازه میدهد تا به شغل خود فکر کنند. فردی که به دنبال کنترل است بر علوم قابل پیش بینی تکیه می کند و در این فضا علوم تجربی با تمام قابلیت هایی که دارد در علم مدرن اهمیت پیدا می کند.
به گزارش فارس، در معاونت تخصصی، دوره های آموزشی گروهی علوم سیاسی، اجتماعی، مدیریت، حقوق، روانشناسی و فلسفه نیز برگزار شد.
حمید پارسانیا در موضوع «مدینه در اندیشه فارابی»، علی اکبر نسخیان در موضوع «تاریخ اندیشه های اقتصادی».
سید جمال الدین میرشرف الدین با موضوع «روان انسان در جهان کلاسیک»، مجید احسن با موضوع «واکنش های فکری پس از ابن سینا» و رضا یعقوبی با موضوع «مفهوم قانون و تأثیر آن بر جهان» تدریس کردند. اولین تلاش قانونگذاری در ایران».
لازم به ذکر است که طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی تلاشی برای شناسایی، جذب و تربیت نخبگان در حوزه پیشرفت علوم انسانی در ایران و بررسی مرزها و خلأهای مورد بحث و پرسش در حوزه علوم انسانی و ساختاری است. و برنامه ریزی اساسی کشور
absnews
می توانید این مقاله را ویرایش کنید
این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید