دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

پشت گروه هک Anonymous چیست؟

به گزارش ای بی اس نیوز، مرکز ملی فضای مجازی در اطلاعیه ای اعلام کرد که ادعاهای اخیر گروه ناشناس در خصوص حملات سایبری به سایت های دولتی کشور مانند شورای اسلامی، وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت نفت یا اپراتور تلفن همراه پرایم صحت ندارد و تکذیب می شود. .

انتهای پیام

ورداسبی معتقد است که در مجموع دسترسی به اطلاعات صورت نگرفت و دو سه مورد مانند یکی از دانشگاه های آزاد کشور (یزد)، اطلاعات قدیمی و یکی از رسانه های کشور که قطعه کوچکی بود. از نرم افزارهایی که به آن دسترسی داشتند و بعداً کل ماجرا یک موضوع روانی و رسانه ای است که متاسفانه تاکنون به آن پرداخته نشده است تا فضای روانی آن کاهش یابد.

طی چند روز گذشته گروهی از هکرها مدعی شدند که چندین وب سایت دولتی ایران را هک کرده و به اطلاعات آنها دسترسی پیدا کرده اند، اما برخی از کارشناسان امنیت سایبری معتقدند هک صورت نگرفته و این مشکل بیشتر جنبه روانی داشته است.

در همین رابطه محمود وارداسبی – کارشناس حوزه امنیت سایبری – در گفت وگو با ای بی اس نیوز، گفت: همانطور که از سوی مرکز ملی فضای مجازی اعلام شده، هیچ آسیبی به زیرساخت ها مشاهده نکرده ایم. این حملاتی که انجام می شوند، حملات ddos ​​نامیده می شوند.

این کارشناس امنیت سایبری بیان کرد: چنین مشکلی باعث می شود مردم تصور کنند اطلاعات از دسترس خارج شده یا منتشر شده است، اما هنوز این اتفاق نیفتاده است و در واقع زندگی روزمره مردم را زیر و رو کرده اند چرا که سایت های مورد حمله باعث اختلال در خدمات رسانی به مردم می شوند. یا در روزهای اخیر این سایت ها هستند که به مردم خدمات ارائه می دهند و آنها را از دسترس خارج می کنند که آسیب دیده اند نه زیرساخت ها و دستگاه های دولتی.

وی توضیح داد: به طور مشخص حمله ای که از دستگاه های آلوده رخ می دهد می تواند برنامه های بازی نصب شده توسط میلیون ها کاربر باشد و فرضاً هکر برای آن ها دستور باز کردن مثلاً یک وب سایت و مطمئناً خدمات و زیرساخت وب سایت مورد نظر را می دهد. که و طبق پیش بینی باید به 100000 کاربر سرویس دهی کنند، ناگهان با 50 میلیون درخواست مواجه می شوند و ناگهان سرورها و سرویس های آنها قدرت پاسخگویی به این حجم از درخواست ها را ندارند و عملا از شناسایی این حمله خارج می شوند. به خودی خود می تواند بین 5 تا 10 دقیقه تا یک ساعت طول بکشد تا حمله متوقف شود، که به آن حمله زامبی ها می گویند و نمی توان آن را از یک بازدید واقعی تشخیص داد.

این کارشناس حوزه امنیت سایبری در ادامه سخنان خود تصریح کرد: سایتی هنوز دچار اختلال کامل نشده است یعنی اگر سایتی هک شود و اطلاعات آن افشا شود باید منتشر شود. هک معمولاً یا باج‌گیری است که در آن اطلاعات پنهان می‌شود، یا خواسته‌های خودخواسته‌ای است که بلافاصله منتشر می‌شوند. اما در 10 روز گذشته که درگیر زیرساخت ها بوده ایم، هیچ اطلاعاتی مبنی بر هک شدن یک وب سایت منتشر نشده است. حتی سایت‌هایی که گفته می‌شود توسط گروه هکری Anonymous هک شده‌اند، پس از یک تا دو دقیقه دوباره در دسترس هستند، بنابراین به‌ندرت امکان هک وجود دارد.

وی افزود: این حملات تنها تعداد زیادی درخواست را به سرورها و سایت های دولتی ارسال می کند و سایت های دولتی به دلیل عدم پاسخگویی به این حجم از درخواست ها از دسترس خارج می شوند. این گروه که در این مدت دست به این اقدامات می زنند، در واقع هیچ هک واقعی انجام نداده اند و فقط یک عملیات رسانه ای و روانی برای مردم انجام می دهند.

وارداسبی تصریح کرد: روزهای اعلام نتایج آزمون که سایت در دسترس نیست یا سایت هدفمند کمک هزینه که در لحظات اول از دسترس خارج می شود و یا ثبت نام خودرو نمونه هایی هستند که می توان برای این مشکل ذکر کرد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *