absnews
به گزارش خبرنگار اقتصاد و کارآفرینی خبرگزاری آنا، بورس در هفته جاری بازدهی مثبتی را ثبت کرد و پس از هفت هفته نزول سبز شد. این روزها بازار سهام در بیم و امید به سر می برد و هنوز روندهای آتی این بازار مشخص نیست.
ورود اندیکاتور RSI به محدوده اشباع فروش باعث رشد شاخص کل شد که این امر نیز باعث سبز شدن شاخص کل و بازار سهام در دو روز پایانی هفته گذشته شد. در هفته سوم مهرماه، شاخص کل نزدیک به محدوده روانی یک میلیون و 300 هزار واحد با توقف عرضه مواجه شد.
در این هفته، سیگنال توقف روند نزولی شاخص کل ابتدا با پوشش سبز گروه پالایشی روشن شد، سپس در پایان هفته، سایر گروه ها مانند مواد شیمیایی و متالورژی پرچم بازار گاوی را بالا نگه داشتند. .
نقشه بازار در روزهای پایانی هفته، سبک سازی و سنجیدن شرایط بازار و گروه سهامداران را نشان می دهد. برخی کارشناسان معتقدند بازار سرمایه از نظر فنی و ارزشی در جایگاه مناسبی قرار دارد. اما ریسکهای موجود در بازار اعم از ریسکهای سیستماتیک و غیراقتصادی مانع از افزایش انتظاری نقدینگی در شرایط فعلی بازار سرمایه شده و در شرایطی که حجم معاملات کم است، معاملات الگوریتمی عمر بازار را بالا برده است.
در هفته گذشته جلسات متعددی برای بررسی وضعیت بورس برگزار شد. نشستی روز شنبه با حضور وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با سران هلدینگ های بزرگ بازار سرمایه برگزار شد تا بازار کمی مثبت شود. گفته می شود بیش از 80 درصد از مسئولان بازار در این جلسه حضور داشتند.
* بازار سهام با شیب ملایم صعود می کند
مجتبی دانشی کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: بازار سرمایه به دنبال دلیلی اساسی برای سبز ماندن است. اما دلیل مهم کسب اطمینان بازار هنوز مشخص نشده است. در روزهای گذشته، نشست اوپک پلاس باعث افزایش قیمت نفت شد، اوپک پلاس عرضه را در روز چهارشنبه دو میلیون بشکه کاهش داد که می تواند منجر به روند صعودی قیمت نفت شود.
وی ادامه داد: دو شاخص قیمت کالاها و دلار در بورس تاثیر مثبتی بر صنایع دلاری (فلزات اساسی و پتروشیمی) دارد. روی و مس فلزاتی هستند که اثرات مثبت آنها زودتر در بین گروه ها و صنایع دیده می شود. اما خطرات عمومی تحریم، ناآرامی، کسری بودجه دولت و تعرفه های اجباری کشور بیشترین تأثیر را دارند.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: به جرات می توان گفت بازار سرمایه بیش از این افت را تجربه نخواهد کرد و تا پایان سال با رشد متوسط به فعالیت خود ادامه خواهد داد. در صورت رفع ریسک ها شاهد بازدهی بالایی در بورس خواهیم بود. قبلا فقط سهام دلاری و بانکی سود داشت اما در شرایط فعلی سرمایه گذاران همه صنایع را در دستور کار خود قرار داده اند.
* رشد شاخص کل بورس پس از 7 هفته کاهش
در اولین روز کاری هفته، شاخص 2868 واحد صعود کرد. شاخص روز یکشنبه ۱۱۶۳۸ واحد کاهش و روز دوشنبه منفی ۱۱۶۳ واحد بود. شاخص در روز سه شنبه 9 هزار و 663 واحد رشد کرد و در آخرین روز کاری هفته 6 هزار و 206 واحد افزایش یافت و بالاتر از سطح هفته قبل ایستاد.
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم یک میلیون و 319 هزار و 789 واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 5 هزار و 936 واحد افزایش یافت، بنابراین بازده هفته شاخص بورس 5 درصد مثبت شد.
* سقوط شاخص کل همگن بر خلاف روند بازار
شاخص کل همگن در اولین روز هفته 999 واحد افزایش یافت. اما روز یکشنبه با افت 5328 واحدی و روز دوشنبه با افت 325 واحدی بسته شد. این شاخص در روزهای سه شنبه و چهارشنبه به ترتیب 3 هزار و 184 واحد و 3 هزار و 911 واحد افزایش یافت.
شاخص کل همگن در پایان هفته با 79 واحد کاهش نسبت به هفته قبل در سطح 380 هزار و 270 واحد قرار گرفت و بازدهی منفی 2 صد درصدی را به ثبت رساند.
* رشد 30 درصدی ارزش معاملات خرد
در هفته سوم مهرماه، میانگین ارزش کل معاملات هفته 34 هزار میلیارد و 237 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 43 هزار میلیارد و 874 میلیاردی هفته قبل 22 درصد کاهش داشت.
میانگین ارزش معاملات خرد بورس در این هفته ۲ هزار و ۱۹۶ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته قبل که یک هزار و ۶۹۹ میلیارد بود، ۳۰ درصد افزایش داشت.
بر اساس بررسیها، میانگین ارزش صف فروش نهایی بازار 73 درصد کاهش یافت و میانگین ارزش صف خرید 272 درصد افزایش یافت.
در پایان هفته سوم مهرماه شاخص کل نسبت به هفته دوم مهرماه افزایش یافت و توانست افت ابتدای هفته را جبران کند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز