رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از اجرای طرح مشترک برای تدوین مقررات فرونشست زمین خبر داد و تاکید کرد: پدیده فرونشست زمین در حال افزایش است و در همه کشورها تولید می شود و ساخت و سازها بر اساس آن قابل انجام است. شرایط خاص
دکتر محمدمهدی حیدری در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی در خصوص ضوابط ساخت و ساز در محدوده گسل ها گفت: ما ماده 14 قانون مدیریت بحران را در خصوص اجرای ممنوعیت های گسل داریم، از این رو مطالعات اجرای ممنوعیت های خلاف در 6 کلان شهر تهران، زنجان انجام می شود. و مشهد.»، «کرج»، «کرمان» و «تبریز» در دستور کار قرار دارند.
وی با بیان اینکه در این بررسی ها محدوده گسل های این 6 کلانشهر مشخص شد، اعلام کرد: نقشه محدوده گسل های این کلانشهرها به تصویب شورای عالی شهرسازی رسیده و این نقشه ها پایه را تشکیل می دهند. . طرح تفصیلی شهر
حیدری افزود: از سوی دیگر دستورالعمل نحوه ساخت نیز ابلاغ شده است.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تاکید کرد: تاکید ما بر ساخت و ساز در پهنه های گسلی این نیست که ساخت و ساز در پهنه گسلی صورت نگیرد، بلکه باید بر اساس اصول و چارچوب های خاصی ساخت و ساز انجام شود.
حیدری با تاکید بر اینکه ساخت بناهای مهم نباید روی گسل باشد، یادآور شد: ساخت بناهای مهم ممنوع است اما برای سایر سازه ها بر اساس یک سری قوانین ساخت و ساز می توان انجام داد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: در این 6 کلانشهر مطالعات اجرای ممنوعیت ها انجام شد و برای دیگر شهرهای هدف ما که شامل 9 و 23 شهر می شود، مطالعات آنها آغاز شده است.
حیدری با توجه به اینکه این شهرها شامل شهرهایی مانند «شیراز»، «بم» و «سی شیرد» است که مطالعات آنها به پایان رسیده است، گفت: بررسیهای مربوط به حرامهای آنها به پایان رسیده و در مرحله اطلاعرسانی نهایی است. و همچنین برای شهرهای دیگر.مراحل تحصیلی متفاوتی دارد.
وی افزود: قبل از این مطالعات، ساخت و سازهایی در این شهرها صورت می گرفت، اما مشکل اصلی این است که در این ارزیابی ها که در دستور کار قرار دارد، می توان به ایمنی و مقاوم سازی سازه هایی که بر روی ایراد ساخته شده اند و ایمن نیستند، تمرکز کرد. . که جنبش مقاومت دوباره در کشور شکل می گیرد.
حیدری همچنین با اشاره به مشارکت این پژوهشگاه در حوزه نهضت ملی مسکن گفت: مساحت زمین الحاقی به این طرح ملی نسبت به مسکن مهر زیاد است. در طرح مسکن مهر، کل مساحت اختصاص یافته برای ساخت و ساز تقریباً 8.5 هزار هکتار و در طرح ملی جابه جایی مسکن، 8.5 هزار هکتار تنها در یک استان به متقاضیان اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه بر کیفیت ساخت و ساز در این مرکز تمرکز کرده ایم، ادامه داد: زمانی که زمین به نهضت ملی سازندگی اضافه می شود، این اراضی را از نظر خطرات زمین شناسی به ویژه در حوزه فرونشست ارزیابی می کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: برای ساخت و ساز در اراضی که لازم است شرایط لازم را تعریف می کنیم به این صورت که اگر ساخت و ساز باید در منطقه فرونشست انجام شود، با چه ضوابطی می توان ساختمان ساخت.
حیدری با تاکید بر اینکه بسیاری از اراضی اختصاص یافته به این طرح ملی مشکل فرونشست نداشته اند، یادآور شد: در اراضی که فرونشست مشاهده شده، میزان فرونشست کم و همگن بوده است.
وی با بیان اینکه حدود سه فرونشست در آنجا گزارش شده است، گفت: این ملاحظات را اعلام کردیم و شورای عالی شهرسازی نیز این ملاحظات را پذیرفت.
به گفته این محقق، اگر فرونشست همگن روی زمین اتفاق بیفتد، از نظر ساختمانی مشکلی وجود ندارد، اما اگر فرونشست ناهمگن باشد، ساخت و ساز مشکل ساز می شود.
حیدری فرونشست زمین را نتیجه برداشت از آب های زیرزمینی دانست و گفت: این پدیده در همه کشورها وجود دارد و با ملاحظاتی مانند تسکین و کاهش بار و مسیر ستون ها و پی ها می توان ساخت و ساز را مدیریت کرد.
وی افزود: در این راستا طرح مشترکی با سازمان ملی زمین و مسکن در دستور کار داریم که در آن مقررات ملی فرونشست را راه اندازی کرده ایم. از ابتدای سال آینده کمیسیون های تخصصی این طرح تشکیل می شود.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از آغاز اجرای این طرح مشترک از سال 1403 خبر داد و گفت: مقررات ملی فرونشست با همکاری سازمان زمین و مسکن ملی و با حضور اساتید دانشگاه تدوین می شود. .
انتهای پیام