پروژه ایجاد بانک مشترک و منطقه آزاد بین ایران و عراق
مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت از برنامه ریزی برای ایجاد بانک، منطقه آزاد و حمل و نقل مشترک برای توسعه پایدار تجارت ایران و عراق خبر داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، جهانبخش سنجابی شیرازی امروز در همایش راهکارهای توسعه تجارت پایدار ایران و عراق تا سال 2025 که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر تراز تجاری ایران و عراق 10 میلیارد دلار است. که 95 درصد آنها به نفع ایران هستند، اما باید پیش بینی کرد که وضعیت عراق بر اساس اتفاقات و اقدامات چگونه خواهد بود.
دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به اهمیت حفظ حضور ایران در بازار عراق گفت: از پنج دلار صادرات ایران، یک دلار به صادرات به عراق مرتبط است. بنابراین اگر پیش بینی و پیش بینی لازم را در مورد آینده تجارت با عراق نداشته باشیم و این بازار را از دست بدهیم، 20 درصد تجارت را از دست خواهیم داد.
سنجابی شیرازی در ادامه با بیان اینکه در تجارت ایران و عراق باید به آینده نگاه کنیم تا ببینیم فضای خاورمیانه به سمت امنیت پیش می رود یا خیر، گفت: در نهایت دو سناریو برای تجارت با عراق در سال 2025 وجود دارد که چه باید کرد. از نظر ذهنی در رابطه با این سناریو تجارت طلا پیشرفت خواهد کرد و برای این امر لازم است تراز تجاری متعادل شود و به سمت تجارت ترجیحی حرکت کند.
به گفته دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق، در کوتاه مدت، تجارت ایران با عراق تا سال 2025 خوب و حتی ایده آل خواهد بود، اما در بلندمدت با توجه به شرایط، وجود رقبا و … آینده تجارت با عراق دشوار است، بنابراین برنامه ریزی و آینده نگری برای حفظ بازار عراق ضروری است. اگر در بازار عراق همین دست را داشته باشیم، نمی توان به افزایش تجارت با عراق امیدوار بود.
ایجاد بانک مشترک و منطقه آزاد بین ایران و عراق در دستور کار قرار دارد
در ادامه این همایش، فرزاد پیلتون – مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت – با بیان اینکه عراق اولین شریک گروه تجاری ایران در جهان و منطقه شرق آسیا است، گفت: هر هفته وجود دارد. رویدادی در ایران در ارتباط با عراق در خصوص کشتیرانی مشاوره بازرگانی و برگزاری کنفرانس ها و نمایشگاه ها توسط بخش خصوصی و دولتی برگزار می شود که اهمیت تجارت با عراق را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه ایران دارای 5 نقطه مرزی با عراق و نقاط تجاری است که به زبان عربی به خوبی صحبت می کنند که این یک مزیت برای ایران نسبت به ترکیه است، گفت: ثبات تجارت با عراق و ایجاد تراز تجاری با عراق نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. طرف دولت بنابراین این سوال در دستور کار است و این دو هدف در برنامه ها وجود دارد.
این مقام مسئول با اشاره به هدف رسیدن به 20 میلیارد دلار تجارت با عراق گفت: آنچه در دستور کار سازمان توسعه تجارت برای تحقق این هدف قرار دارد، دستیابی به تقویت نهادها است. به همین دلیل است که دولت جدید تصمیم به ایجاد نهادهای جدید با مشارکت بخش خصوصی به ویژه ایجاد کنفدراسیون مراکز تجاری گرفت. این می تواند به اندازه چندین مشاور تجاری مفید باشد. ما همچنین بر تقویت شرکت های مدیریت صادرات تمرکز کرده ایم و شرکت های بخش خصوصی را در این زمینه شناسایی کرده ایم.
وی با بیان اینکه تولید مشترک به ثبات تجارت ایران و عراق نیز کمک می کند، تصریح کرد: پیشنهادات عراق را از طریق رایزن بازرگانی دریافت و منعکس می کنیم و دولت نیز برای رسیدن به تولید مشترک از ما حمایت می کند. ایجاد نهادهای مشترک از جمله ایجاد بانک مشترک، ایجاد منطقه آزاد مشترک و ایجاد شرکت حمل و نقل مشترک برای توسعه پایدار در دستور کار قرار دارد و امیدواریم این موضوعات به توسعه و پیشرفت کشور کمک کند. تجارت .
فعالیت 1700 کارخانه در کربلا
کاظم جواد یاسین – رئیس اتاق صنایع کربلا – نیز در ادامه این همایش اعلام کرد: تجارت ایران و عراق باید تجارتی منسجم با تراز تجاری متعادل باشد تا بتواند در خدمت دو کشور باشد و در صورتی که حجم مبادلات به نفع دو کشور باشد. یک کشور، بسیار رضایت بخش است، اما مطابق با منافع دو کشور و ملت نیست و نخواهد بود.
به گفته وی، در اتاق صنعت کربلا بر همکاری اتاق های بازرگانی و صنعت تاکید شده است اما یکی از مشکلات مشاهده شده تقلب در کالاهای صادراتی است. بنابراین اتاقهای بازرگانی و سفارتخانهها باید بر این مشکل نظارت داشته باشند و از وقوع آن جلوگیری کنند.
یاسین همچنین گفت: در حال حاضر حدود 1700 کارخانه مختلف از جمله صنایع غذایی و شیمیایی در کربلا وجود دارد و از ایران می خواهیم در پروژه های مختلف در عراق سرمایه گذاری کند تا به تولید مشترک دست پیدا کند. همچنین می خواهیم خط تولید صنعتی را از ایران به عراق وارد کنیم. THE
رئیس اتاق صنایع کربلا با اشاره به قانون حمایت از تولیدکنندگان در عراق گفت: بر اساس این قانون از تولیدکنندگان فعال در زمینه تولید سیمان، محصولات غذایی و بلوک آجری و غیره حمایت می کنیم تا به نتیجه برسیم. خودکفایی . بنابراین ما تمایلی به واردات این محصولات نداریم. اما می توانیم در این زمینه همکاری و سرمایه گذاری مشترک داشته باشیم.
انتهای پیام