معاون اول قوه قضائیه گفت: در حال حاضر با توجه به حجم زیاد پرونده های مطرح شده در محاکم قضایی، بیش از توان کارمندان ما پرونده در اختیار آنها قرار می گیرد.
به گزارش ای بی اس نیوز به نقل از قوه قضائیه، حجت الاسلام حمزه خلیلی به همراه علی القاصی رئیس قاضی و جمعی از معاونین قضات استان از محاکم تجدیدنظر استان تهران بازدید کردند.
در این بازدید معاون اول قوه قضائیه با همراهی مسئولان دادگستری استان از شعب مختلف محاکم تجدیدنظر استان بازدید کرد و ضمن استماع مشکلات و دغدغه های قضات و کارکنان این شعب، دستورات لازم را به بهبود فرآیند پردازش فایل
وی سپس از زحمات قضات و کارکنان محاکم تجدیدنظر استان تهران از کادر قضایی و اداری این مجموعه تشکر کرد و گفت: عظمت و مفهوم عدالت سختی و دشواری کار در دادگستری را بر همگان آشکار خواهد کرد. . هرکسی که مخاطب ماست بنا به مقتضیات زمانه مفهوم عدالت را در ذهن دارد. نتیجه و نتیجه دشواری کار در دستگاه قضایی که بسیار فراتر از کار در سایر گروه های سازمانی است، تحقق مفهوم عدالت است.
خلیلی اضافه کرد: همه می دانیم که عدالت یک مفهوم ارزشی است اما نباید آن را با ارزش های دیگر مقایسه کرد چرا که عدالت با دیگر ارزش های اخلاقی قابل مقایسه نیست. عدالت پایه و اساس همه ارزش هاست.
وی با تاکید بر اینکه همه ارزش ها حاصل همین ارزش بزرگ است، گفت: همه ما به عنوان قاضی و کارمند دستگاه قضایی باید این ارزش بزرگ انسانی را در رفتار قضایی خود به نمایش بگذاریم چرا که نشان دادن این مفهوم ارزشمند تحقق عدالت در جامعه
معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: ما طبق رهنمود عالی نتیجه ای می خواهیم که حاصل کار و تلاش باشد تا جامعه طعم عدالت را بچشد. این مفهومی است که همه ما در فرهنگ لغت و نظام حقوقی به دنبال آن هستیم.
وی تاکید کرد: وقتی عدالت با این مفهوم شکوفا می شود باید به خود ببالیم چرا که ما متولی امر بزرگی هستیم که به دست آدم های کوچک نمی رسد و همت بزرگان را می طلبد. وقتی از عدالت صحبت می کنیم باید از خود بپرسیم که چقدر به عدالت نزدیک هستیم و چه شاخص هایی برای سنجش و سنجش روش هایی که برای تحقق عدالت به کار گرفته ایم وجود دارد؟ آیا کاخ مردم ما با عدالت نرم شده است؟ ما باید این سوالات را از خود بپرسیم.
خلیلی تصریح کرد: اگر آرمان و هدف ما عدالت است، روزی که به دادگاه بیاییم، در راه عدالت گام برداریم و قلم بنویسیم، باید خود و وجدانمان را حاکم کنیم.
وی تاکید کرد: رسالت ما عدالت است اما عده ای این عدالت را انعکاس نمی دهند و این موضوع باعث ایجاد تقابل با تحقق عدالت در برخی مناطق می شود. اگر بخواهیم به عدالت و تحقق آن نزدیک شویم باید برای آن آماده شویم.
معاون اول قوه قضائیه همچنین گفت: اگر تعداد پرونده ها در دادگاه های تجدیدنظر زیاد است، نباید فقط به تعداد پرونده ها فکر کنیم. مأموریت دادگاه های تجدیدنظر نظارت و ایجاد رویه ای است که اصحاب دعوا را به عدالت نزدیک می کند، چیزی که امروز آن را برابری صدا می نامیم.
پرونده هایی که به کارکنان دادگستری ارجاع می شود بیش از ظرفیت رسیدگی آنهاست
وی در ادامه به برخی مشکلات در دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر به دلیل کثرت پرونده ها در محاکم، بیش از توان کارکنان ما پرونده به آنها ارجاع می شود. در دادگاه ها بخش زیادی از پرونده هایی که به رأی می رسد منجر به عدم رسیدگی می شود و به همین دلیل باید به این پرونده رسیدگی شود.
وی افزود: در برخی موارد پس از گذشت 5 سال از پرونده، دادگاه تجدیدنظر قرار عدم استماع صادر می کند و باید مشخص شود که چند درصد قرار عدم استماع در دادگاه های تجدیدنظر وجود دارد؟
خلیلی سپس از صدور قرار کارشناسی غیرضروری برای پرونده ها توسط برخی قضات انتقاد کرد و خاطرنشان کرد: در برخی موارد نیز بدون نیاز به صدور قرار کارشناسی در دادگاه های بدوی به صورت متوالی صادر می شود که نتیجه و نتیجه دیگری جز ایجاد شبهه ندارد. قاضی.
وی با تاکید بر اهمیت توجه و آسیب شناسی این موضوعات گفت: همه این موارد قابل اجرا توسط قوه قضائیه است چرا که قوه قضائیه و عدالت مترادف با انصاف و تعادل است. قوه قضائیه با قلم موفق شد اوضاع را متعادل کند.
معاون اول قوه قضاییه همچنین تاکید کرد: ارائه آمار در زمانی که طرح ساماندهی کسب و کار نداریم، اتفاقات مثبت و مطلوبی را به دنبال ندارد. وی گفت: من جزو نیروهای قضایی بودم و سختی کارشان را می دانستم و ماهیت کارشان را لمس کردم. برای دستیابی به راندمان مطلوب در کار، ابتدا باید نگرانی ها و متغیرهایی را که آرامش روانی را به هم می زند از بین ببرید.
وی بخشی از دستیابی به این آرامش و ثبات فکری را از وظایف قوه قضائیه دانست و تصریح کرد: نیروهای ما باید از نظر درآمدی، رفاهی و معیشتی زمینه مساعد داشته باشند. رئيس قوه قضاييه بيش از هر چيز به دنبال ايجاد فضاي آرام و مناسب براي قضات و كاركنان دستگاه قضايي است.
خلیلی افزود: ترمیم و تکمیل کادر قضایی یکی دیگر از اولویت ها و دغدغه های رئیس قوه قضاییه است چرا که نیروی انسانی در حال حاضر شاغل در دستگاه قضایی متناسب با حجم کار نیست.
وی خطاب به کارمندان و قضات محاکم تجدیدنظر استان تهران گفت: تمامی اقدامات شما در راستای کار بزرگ تحقق عدالت قابل تقدیر است و امیدواریم نواقص و نواقص موجود برطرف شده و آن را انجام دهیم. شاهد شکوفایی کارکنان دستگاه قضایی بنابراین این جلسات و بازدیدها باید مستمر باشد تا مشکلات و موانع به خوبی احصا شود و برای رفع آنها برنامه داشته باشیم و برنامه ارائه کنیم. ضمناً در این بازدیدها از نظرات و پیشنهادات پرسنل آمار و نظرات آنها برای رفع مشکلات و رفع مشکلات استفاده می کنیم.
در پایان این مراسم از تعدادی از قضات و کارکنان مجتمع دادگاه تجدیدنظر استان تهران که عملکرد مثبتی در رسیدگی به پرونده های ارجاعی داشتند با اهدای لوح سپاس تجلیل شد.
انتهای پیام