اخبار اقتصادی روز

پرواز مدل جدید هواپیمای ایرانی تا پایان سال

وی در خصوص مراکز دانش بنیان گفت: با استفاده از مراکز دانشگاهی، مراکز دانش بنیان و سایر مراکزی که امروزه در حال فعالیت هستند، به ویژه در حوزه رادار، روشنایی، باند، دستگاه های ناوبری، رادیو، ارتباطات و مخابرات پیشرفت چشمگیری داشته ایم. علاوه بر این، ما به طور مداوم استانداردهای لازم را بر اساس قوانین ایکائو بررسی می کنیم. در فاز اول از رادار بومی در ابتدای سال 1402 استفاده می کنیم و در سال گذشته و امسال در حوزه روشنایی باندی و دستگاه های مخابراتی از آن استفاده و بهره برداری کرده ایم.

انتهای پیام

وی درباره پروازهای حج توضیح داد: در سال 1401 40 هزار نفر جابه جا شدیم که با 98 درصد رضایت انجام شد. به فضل الهی کار بزرگی در عملیات حج انجام شده است و پیش بینی می شود 90 هزار نفر را جابه جا کنیم. و با توجه به اینکه فقط باید از ناوگان ایرانی استفاده کنیم محدودیت هایی داریم البته با استفاده از هواپیماهای بزرگ می توانیم زمان حج را کاهش دهیم و سعی داریم با همکاری سازمان حج و زیارت این کار را انجام دهیم. همچنین حدود اربعین سال گذشته نزدیک به 40 هزار زائر اعزام شدند و امسال نیز 257 هزار زائر رفت و آمد داشتند که یکی از شاهکارهای خدمات رسانی بود.

محمدی بخش تصریح کرد: امروز مجموعه های مختلفی در کشور داریم که در زمینه تعمیر، نگهداری و تعمیرات اساسی و سنگین موتور هواپیما فعالیت می کنند. علاوه بر این، ریخته‌گری‌های مناسب برای این کار و کارگاه‌های مناسبی داریم که از نظر پایه و زیرساخت علمی و علمی هیچ کم و کاستی نداریم و با همت جوانانمان، کاری که شروع کرده‌ایم مثل همه. پروژه هایی که برای خیلی ها باورنکردنی بوده است میسر شده است که این مشکل به فضل الهی و همت جهادی کارکنان ما در عرصه های مختلف اجرایی خواهد شد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اضافه کرد: بازار صنعت هوانوردی متناسب با عرضه و تقاضا است و ما همیشه شرمنده مردم در این زمینه هستیم و تا زمانی که به این تعداد 550 فروند هواپیما برسیم قطعا این نسبت عرضه و تقاضا نخواهد بود. یک نسبت متعادل در شرایطی که تقاضا برای سفر زیاد است و پاسخگوی نیازها نیست، در بحث کمبود پرواز در این روزهای پر تقاضا شرمنده مردم خواهیم شد.

محمدی بخش درباره توسعه قیمت ها توضیح داد: در قانون پنجم توسعه یک ماده ای تصویب کردند و اعلام کردند که باید تنوع نرخ ها انجام شود که این اتفاق از سال 1394 رخ داده است. دی ماه سال گذشته با هماهنگی شرکت های هواپیمایی; اما به دلیل نوسانات ارز، شرکت های هواپیمایی درخواست های زیادی برای افزایش کرایه دریافت کرده اند.

محمدی بخش در خصوص تاخیر پروازها گفت: طبیعتا دلایل زیادی برای تاخیر یا لغو پروازها وجود دارد. مهمترین مسئله ای که برای ما خط قرمز است بحث امنیت است. ما واقعاً اجازه نمی دهیم هیچ پروازی با ایراد یا مشکل پرواز کند، بنابراین ترجیح و نظر ما این است که پرواز فقط پرواز با نقص فنی نیست، بلکه در سه ماه در سه ماهه سوم 1401 تاخیرهای ما کاهش یافته است. 15 درصد نسبت به سه ماهه دوم.

رئیس سازمان هواپیمایی ادامه داد: طرح های مفهومی و طراحی های اولیه سازه به اتمام رسیده و اساسا کارخانه هواپیماسازی داریم. این مهمترین مشکلی است که در دو دهه گذشته ایجاد شده است. زیرساخت بسیار خوبی وجود دارد و شرکت های دانش بنیان به عنوان شرکت های بسیار معتبر شناخته می شوند. به احتمال زیاد با این کارگروه بتوانیم جدول زمانی دقیقی را برای شروع عملیات پروازی در اوایل سال آینده ارائه کنیم.

منتظر اختصاص صندلی تنظیم بازار برای قیمت هواپیما هستیم

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: مجموعه مپنا که مجموعه عظیمی است، رسالت ورود به عرصه ساخت موتور هواپیما را پیدا کرده و از سوی دیگر در زمینه تعمیر، نگهداری و تعمیرات اساسی نیز پیشرفت چشمگیری داشته است. با گواهینامه صادر شده از سوی سازمان هواپیمایی کشوری، کار خود را انجام می دهند، در عرصه طراحی گام های بسیار خوبی برداشته اند و امیدواریم در آینده نزدیک موتور بومی سری مپنا را در قالب تولید عرضه کنیم. . البته آنچه قبلا در نمایشگاه ارائه شد ماکت بود و توضیحی که داده شد این بود که می خواهیم از این مدل موتور هواپیما تولید کنیم.

وی ادامه داد: طبیعتاً طبق روال باید این اتفاق می افتاد، اما با دستور ستاد تنظیم بازار و در نظر گرفتن آخرین قانون، مراحل دیگری را طی کردیم که در شورای عالی هوانوردی، شورای رقابت و شورای رقابت مطرح شد. مقر تنظیم بازار همچنین درخواست ایرلاین ها با جدول استاندارد ارائه شده است و منتظر تعیین تکلیف در کرسی تنظیم قیمت هستیم.

175 هواپیما فعال است

محمدی بخش تصریح کرد: امروز 330 فروند هواپیما در کشور داریم و در حال حاضر 175 فروند هواپیمای فعال داریم که نمودار این ارقام بستگی به میزان ظرفیت تعمیر و بهره برداری از خدمات قطعات ارائه شده داشت.

اولین پرواز سکوی جدید هواپیمای ایران 140

معاون وزیر راه و شهرسازی پروازهای داخلی را نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش داد و گفت: در 20 فرودگاه بین المللی به جز فرودگاه حضرت امام 100 درصد افزایش پروازهای خارجی و در فرودگاه امام نیز افزایش داشته است. پروازهای بین المللی نسبت به سال گذشته 200 درصد افزایش داشته است. این افزایش درخواست‌های پروازهای بین‌المللی و درخواست‌های پرواز داخلی نشان می‌دهد که جامعه هدف ما به جامعه بزرگ‌تری تبدیل شده است و تقاضای پرواز بسیار بیشتر است، بنابراین باید طبق این درخواست‌ها برنامه‌ریزی کنیم زیرا قصد داریم ناوگان فعال خود را به ۲۵۰ فروند هواپیما برسانیم. پایان سال 1402

محمدی بخش تاکید کرد: البته راهبرد چهارم این است که اگر مذاکرات برجام باز شود، با دقت و هوشمندی بیشتری نسبت به گذشته وارد شویم و این فصل را نبسته ایم، یعنی فضا هم مال ماست. در واقع باید بر اساس اقلیم و نیازهایمان خریدهای هوشمندانه انجام دهیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: طبیعتا کشور ما در صنعت هوانوردی در حوزه هوانوردی با چالش بسیار بزرگی مواجه شده بود. از اول انقلاب تا کنون مردان و زنان بزرگی در عرصه هوانوردی زحمات زیادی کشیده اند و به دستاوردهای بزرگی دست یافته اند و امروز با وجود همه این فشارها و تحریم ها، صنعت ما قد علم کرده و به رسالت خود عمل می کند.

ایمنی پرواز دلیل اصلی تاخیر و لغو پرواز است

وی ادامه داد: در دوران کرونا، اقتصاد جهانی در بخش هوانوردی آسیب شدیدی دید و طبیعتاً ما نیز این آسیب را متحمل شدیم. بنابراین با توجه به کاهش سفرها و مشکلاتی که کرونا بر صنعت هوانوردی تحمیل کرد، این میزان به کمترین میزان خود رسید و نزدیک به 100 فروند هواپیما به بهره برداری رسید. بعد از کرونا و گشایشی که حاصل شد، گام هایی در این زمینه برداشته شده است، به عنوان مثال حوزه نهضت تعمیر قطعات و استفاده از کسب و کارهای دانش بنیان و استراتژی های متعددی که برای صنعت ایجاد شده است، و همچنین در زمینه های اقتصادی، امروز 175 هواپیما در حال بهره برداری است.

وی افزود: قسمت سوم بحث ساخت هواپیما است که دستور مقام معظم رهبری بود و با پیگیری های انجام شده از سوی رئیس جمهور محترم این گروه ضربت تشکیل و وزارت دفاع متولی آن شد. در این راستا سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان نهاد حاکمیتی و نظارتی وارد شده و الحمدلله فاز اول ساخت هواپیمای ایران 140 و عملیات آن در حوزه های مختلف غیر از مسافربری نهایی شده است و در پایان این امسال اولین پرواز سکوی جدید هواپیمای ایران 140 را خواهیم داشت.

عملیات رادار بومی در سال 1402

به گزارش ای بی اس نیوز، محمد محمدی بخش با حضور در شبکه خبر در خصوص توسعه اقتصادی صنعت هوانوردی، ظرفیت صنعت هوانوردی کشور و نحوه عبور از تحریم ها، اظهار کرد: دنیایی که در عرصه فناوری پیشتاز است و طبیعتاً باید با سرعت رشد علمی در جهان همراه و همگام باشد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه به 550 فروند هواپیما متناسب با 90 فرودگاه و جمعیت 80 میلیونی ایران نیاز داریم که از این تعداد 175 هواپیما در حال حاضر فعال است، گفت: فاز اول ساخت 140 فروند هواپیمای ایرانی و بهره برداری از آن در زمینه های مختلف غیر از مسافربری نهایی شده است و در پایان امسال اولین پرواز سکوی جدید هواپیمای ایران 140 را خواهیم داشت.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: بر اساس کار علمی متناسب با 90 فرودگاه و 80 میلیون جمعیت ما به 550 فروند هواپیما در انواع و کلاس های مختلف نیاز داریم که باید در کشور فعالیت کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 10 خودرو به دلیل سوء نیت اروپایی ها که موفق به واگذاری دفترچه راهنما و قطعات نشدند زمینگیر شده است، گفت: این موضوع یکی از مواردی است که در پرونده های قضایی ما علیه آمریکا و شرکت کارخانه های تولیدی و کارخانه ها مطرح کرده ایم. ما دنبال می کنیم. اینها چهار استراتژی هستند که همزمان در حال وقوع هستند و باید به صورت موازی تکامل یابند.

در زمینه طراحی موتور هواپیما گام های خوبی برداشته شده است

وی افزود: به دلایل مختلف که مهمترین آن بحث تحریم ها بود، در آن سال ها از این انتقال فناوری توسط صاحبان اصلی هواپیما یا هلیکوپتر در دنیا سودی نداشتیم یا کم نفعی می بردیم و این امر باعث شده است. مهم‌ترین موضوعی که در این سال‌های پس از انقلاب مطرح شده در حوزه تحریم‌ها بوده است. نه تنها در زمینه انتقال فناوری، حتی در زمینه فروش قطعات، انتشارات و پشتیبانی که کشورهای سازنده هواپیما انجام می دهند که طبق قوانین ایکائو یکی از وظایف اصلی آنهاست، آن را نیز تحریم کردند و ما را از آن محروم کردند.

محمدی بخش با اشاره به ابلاغیه سیدابراهیم رئیسی به عنوان رئیس دولت سیزدهم، گفت: برای صنعت هوانوردی یک ابلاغیه هشت ماده ای وجود دارد که بند اول آن مربوط به توسعه ناوگان هوایی کشور است. عملیات زمینی هواپیماهای زمینی با استفاده از توانمندی های ملی تعمیر و نگهداری، با استفاده از بنگاه های دانش بنیان و کارهای تحقیقاتی علمی انجام شده است. قسمت دوم خرید هواپیماهای فرسوده بود که توسط شرکت های مختلف انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *