15:02 – 28 سپتامبر 1403
تعداد پروازهای خارجی همزمان با پایان تعطیلات تابستانی از طریق فرودگاه امام خمینی (ره) افزایش می یابد و این حجم از پروازها باعث افزایش ترافیک هوایی در این بخش شده است.
اما دیروز شاهد بودیم که پرمخاطب ترین مسیر پروازهای خارجی ایران به استانبول با 7 ساعت تاخیر مواجه شد و در همین رابطه یکی از مسافران ایران ایر گفت: لحظات خلبانی پرواز ایرباس 300 بین تهران و استانبول ایران ایر. پس از برخاستن از فرودگاه، حضرت امام خمینی (ره) از ادامه پرواز خودداری کردند و طبق پیگیری های ما اعلام شد که هواپیما ظاهراً دچار نقص فنی شده است.
وی افزود: به همین دلیل هواپیمای این پرواز به فرودگاه امام خمینی (ره) بازگشت تا نقص فنی توسط کارشناسان این شرکت رفع شود. در این مدت مسافران خسته این پرواز منتظر ماندند و در سالن فرودگاه قدم زدند و هیچکس پاسخگو نبود.
به گفته وی، به نظر می رسد هواپیمای مذکور حتی پس از بررسی توسط کارشناسان نتوانسته نقص خود را برطرف کند و سرانجام پس از 7 ساعت پرسه زدن، مسافران با هواپیمای جایگزین راهی استانبول شدند.
نقص فنی هواپیما در خطوط خارجی به حدی افزایش یافته است که پرواز ATA در خط نجف – تهران نیز هفته گذشته با 4 ساعت تاخیر انجام شد و مسافران این شرکت علت آن را 4 ساعت اعلام کردند. تاخیر یک ساعته یک نقص فنی بود.
بر اساس این گزارش و بر اساس قانون حقوق مسافر، شما به عنوان مسافر طبق قوانین بین المللی از حقوق خاصی برخوردار هستید. در حال حاضر، سفر هوایی یکی از محبوب ترین راه ها برای رفت و آمد آسان و سریع است. مسافر هوایی باید از این حقوق آگاه باشد. زیرا در چنین شرایطی می تواند از حق مسلم خود دفاع کند.
سازمان هواپیمایی کشوری قوانین و دستورالعمل های مختلفی را برای رفاه مسافران وضع کرده است. این قوانین در آغاز سال جدید به دقت بررسی می شوند. هدف از برقراری این حقوق افزایش سطح رضایت مسافران از سفرهای هوایی است.
در برخی موارد خاص، شرکت هواپیمایی به دلیل نقص فنی و محدودیت های عملیاتی پرواز را لغو می کند.
برخلاف همه باورهای رایج، حقوق مسافر در چنین شرایطی کاملا محفوظ است و اگر شرکت هواپیمایی یک هفته قبل پرواز را لغو کند؛ فقط بازپرداخت لازم است.
اگر لغو پرواز کمتر از 6 روز قبل باشد؛ علاوه بر بازپرداخت، شرکت هواپیمایی همچنین خواستار پرداخت غرامت به مسافر است.
شاید یکی از بدترین اتفاقاتی که ممکن است برای هر مسافر هوایی بیفتد: تاخیر چاق میشه گاهی اوقات، به دلایل نامعلوم، تاخیر پرواز کوتاه است. اما در برخی موارد خاص، پرواز بیش از ساعت ها به تاخیر می افتد. تاخیر در پرواز منجر به از دست دادن زمان و حتی خسارت مالی برای برخی از مسافران خاص می شود.
در صورت تاخیر طولانی، نماینده شرکت هواپیمایی باید در بین مسافران حضور داشته باشد. این نماینده باید دلیل تاخیر را اعلام کند. همچنین تاخیرها باید از طریق سیستم های مختلف اطلاع رسانی شود. همچنین نماینده شرکت هواپیمایی باید مسیرهای متفاوت و جایگزینی را به مسافران ارائه دهد. اگر پرواز یک ساعت یا کمتر از دو ساعت تاخیر داشته باشد. اولین نوع پذیرایی (میان وعده ها) به عهده شرکت هواپیمایی است.
اگر پرواز بیش از 5 ساعت تاخیر داشته باشد؛ شرکت حمل و نقل موظف به پرداخت خسارت به همراه مسافر می باشد. طبق قوانین جدید 20 درصد مبلغ باید به مسافر پرداخت شود. در این شرایط خسارت تا حدودی جبران خواهد شد. اگر از خدمات فرودگاه CP برای سفر هوایی خود استفاده کرده اید، می توانید در زمان تاخیر پرواز از خدمات مختلفی مانند اینترنت رایگان، سوئیت های راحتی و اتاق کنفرانس در سالن CP استفاده کنید.
بر اساس این گزارش، طبق قانون حقوق مسافر، شرکت هواپیمایی در مسیر استانبول که بیش از 7 ساعت تاخیر داشت، باید بخشی از هزینه پرواز را به مسافران بازپرداخت کند.
خبرنگار: محبوبه کبری