افقه افزود: ما همچنین نیازمند حفظ نیروی انسانی آموزش دیده هستیم. این یک مشکل است که نیروهای نخبه مهاجرت می کنند. ما نباید نیروی کار ماهر را از کشور بیرون کنیم.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از علم و دانش برای افزایش بهره وری با استفاده از نیروی انسانی نخبه و متخصص تصریح کرد: اساس دانش، اندیشه و اختراع است و این عوامل مهم تنها در چشم انسان است. بنابراین اگر بخواهیم این کارکرد عملیاتی شود باید نیروی انسانی متخصص تربیت کنیم.
absnews
وی تولید را محور توسعه اقتصادی، اشتغال زایی، فقرزدایی و توزیع درآمد دانست و تاکید کرد: برای تحقق شعار سال باید در حوزه اجرا با جدیت عمل کرد. الزامات عمل به ویژگی های دوگانه دانش محور بودن و ایجاد اشتغال از شعارزدگی اجتناب می کند.
این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه ملاک پیشرفت کشورها افزایش رفاه بر اساس افزایش تولید و بهره وری است گفت: افزایش بهره وری به معنای استفاده از علم و دانش برای افزایش تولید است. به عنوان مثال در حوزه کشاورزی تنها یک زمین کشاورزی برای افزایش تولید می توان اضافه کرد اما ملاک افزایش تولید در هکتار است و این تنها با افزایش بهره وری با استفاده از علم و دانش امکان پذیر است.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، مرتضی افقه کارشناس مسائل اقتصادی درباره ضبط سال 1401 تحت عنوان «سال تولید، دانش بنیان و اشتغال زایی» توسط رهبر معظم انقلاب گفت: وارد دستگاه اجرایی شوید. حوزه و در این جهت حرکت کند.
وی گفت: تولید باید مبتنی بر اشتغال باشد. اگر به شعار سال پایبند نباشیم، مانند شعارهای سال قبل موفق نخواهیم شد و به سرنوشت سال های گذشته دچار می شویم.
این اقتصاددان در گفتوگوی تلفنی به رادیو گفتگو گفت: «امروز میتوانیم به رشد اقتصادی 10 تا 12 درصدی برسیم، اما مهم این است که چگونه به آنجا برسیم.» این رشد اقتصادی است. اگر رشد اقتصادی بر پایه تعدادی از صنایع سرمایه داری باشد، بدون اشتغال، بدون توزیع درآمد و بدون کاهش فقر به رشد اقتصادی رسیده ایم که مناسب نیست.