سایر موضوعات

حکم پرونده نفتکش غول پیکر آریانا صادر شد

ای بی اس نیوز/ هرمزگان رئیس کل دادگستری هرمزگان حکم پرونده سازمان یافته قاچاق سوخت موسوم به آریانا را اعلام کرد.

مجتبی گرهمانی رئیس قاضی استان هرمزگان ضمن تشریح آخرین جزئیات پرونده سازمان یافته قاچاق سوخت موسوم به آریانا از محکومیت متهم این پرونده خبر داد.

به گزارش ای بی اس نیوز و به نقل از میزان، رئیس کل دادگستری هرمزگان در این باره گفت: در ادامه مبارزه بی وقفه با قاچاق سوخت در استان هرمزگان با گسترش دامنه اطلاعاتی و پس از یک ماه رصد تحرکات و اقدامات قاچاقچیان سوخت در خلیج فارس و دریای عمان در 9 مهر 1401 به دستور مقام قضایی سه کشتی خارجی به اتهام قاچاق سازمان یافته سوخت توقیف و حدود 12 میلیون لیتر گازوئیل ایران از این کشتی ها کشف و ضبط شد.

وی افزود: در جریان غارت سرمایه های ملی ایران توسط این قاچاقچیان سوخت، یکی از شناورهای توقیف شده به نام آریانا که حامل حدود 11.5 میلیون لیتر گازوئیل قاچاق بود، به عنوان مادر شناور، سوخت قاچاق را از سایر کشتی ها و لنج های کوچکتر تحویل می داد. . گرفت

قهرمانی گفت: دو کشتی دیگر نیز از لنج ها و قایق های ایرانی سوخت گرفته و این سوخت را به نفتکش آریانا منتقل می کردند.

وی یادآور شد: در جریان توقیف این کشتی ها 40 نفر از سرنشینان آنها از جمله ناخدا و ملوان و همچنین افرادی که به عنوان سرکرده در امر قاچاق سازمان یافته گازوئیل از سواحل هرمزگان به یکی از کشورهای خارجی دست داشتند، دستگیر شدند. و در رابطه با اتهامات آنها پرونده قضایی تشکیل شد.

گرمی گفت: در بازرسی از این شناورهای خارجی ده ها برگه، فاکتور و رسید تحویل سوخت قاچاق توسط لنج ها و قایق های ایرانی با مشخصات تماس خریداران و فروشندگان نیز کشف و ضبط شد.

وی تاکید کرد: اسناد الکترونیکی و اطلاعات پیام های موجود در گوشی های تلفن همراه و عناصر فنی کشف شده از متهم گواه این اقدامات است.
آنها از طریق یک عملیات پیچیده سازماندهی شده اند تا سوخت قاچاق را از لنج ها و کشتی های کوچک به تانکرهای خارجی بزرگ در آب های آزاد تحویل دهند.

رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: در ادامه تحقیقات قضایی انجام شده در دادسرای عمومی و انقلاب بندرعباس مشخص شد که وسایل کمک ناوبری این کشتی ها در چندین نوبت به منظور مخفی شدن از دید رادارها غیرفعال شده و قاچاقچیان اقدام به غیرفعال شدن کرده اند. روشهای کاملاً غیر استاندارد حمل سوخت با کشتی به کشتی در دریا

این مقام قضایی گفت: محکومان با سوخت گیری در دریا باعث آلودگی زیست محیطی قابل توجه و ایجاد خطر برای آبزیان و موجودات زنده شده و تخلفات آنان در این زمینه در حال بررسی است.

رئیس قاضی استان هرمزگان یادآور شد: با تکمیل مراحل تحقیقات و صدور کیفرخواست در دادگاه عمومی و انقلاب بندرعباس، این پرونده در شعبه دادگاه انقلاب این شهرستان رسیدگی و در نهایت منجر به صدور کیفرخواست شد. محکومیت بدوی .

مجتبی قهرمانی گفت: بر اساس رای دادگاه انقلاب بندرعباس علاوه بر توقیف یک یدک کش خارجی به ارزش ۲۲.۵ میلیارد تومان، متهمان به ۲۲ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

وی خاطرنشان کرد: متهمان به پرداخت 41 میلیون و 179 میلیون و 539 هزار و 911 هزار و 300 ریال جزای نقدی محکوم شدند و در صورت عدم پرداخت این سه فروند کشتی خارجی به ارزش بیش از 2 هزار و 537 میلیارد ریال توقیف خواهند شد. .

رئیس کل دادگستری هرمزگان تاکید کرد: 11 میلیون لیتر سوخت کشف شده در این کشتی ها طی مراحل قانونی و دستور قضایی تحویل شرکت ملی نفتکش ایران شد.

قهرمانی گفت: لنج هایی که اقدام به انتقال و فروش گازوئیل قاچاق به این شناورهای خارجی می کردند نیز توقیف شد و اتهام صاحبان آنها در پرونده دیگری به نام قاچاق سازمان یافته 27 میلیون لیتر در دست بررسی است.

باید بگویم؛ نفتکش خارجی آریانا و دو فروند کشتی دیگر در 9 مهر 1401 توسط سربازان منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دلیل قاچاق سازمان یافته سوخت در آبهای خلیج فارس توقیف شد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا