مدیر پروژه کارخانجات قند وزارت جهاد کشاورزی گفت: 4.5 تن چغندر قند خریداری شده که تقریباً 4 تن آن پرداخت شده و نیمی از مابقی نیز تا 10 روز آینده پرداخت می شود.
بر اساس این گزارش خبرگزاری صداوسیماپیمان حسدی مدیر پروژه آسیاب قند وزارت جهاد کشاورزی در گفتگوی اختصاصی گفت: مطالبات بیش از 90 درصد تولیدکنندگان چغندر یعنی تقریبا 4 همات پرداخت شده و نیمی از همات ها مربوط به کارخانه های ضعیف، تا 10 روز آینده پرداخت می شود.
حصادی بیان کرد: امسال توانستیم رکورد تولید چغندر پاییزه را به دست آوریم و یادمان باشد از اوایل دهه 90 به دنبال احیای کشت پاییزه در کشور با استفاده از سبز آبی بودیم و سعی کردیم سطح آن را توسعه دهیم.
وی گفت: با تولید دو میلیون و 170 هزار تن چغندرقند در بخش صنعت و کشاورزی، بیشترین تولید این محصول در سال زراعی 1402-1403 به ثبت رسیده است. این میزان از 31 هزار هکتار از اراضی شش استان کشور برداشت شد و میزان شکر به دست آمده از 2 میلیون و 170 هزار تن چغندر پاییزه 256 هزار تن است.
حصادی افزود: تلاش می کنیم در قالب برنامه توسعه 5 میلیون تن چغندر قند پاییزه تولید کنیم تا در تولید شکر به خودکفایی برسیم.
مجری طرح کارخانه قند وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی نشان داده به قولی که داده عمل کرده است، گفت: در سال های اخیر تاکید کردیم که در 3 سال آینده قطعا خودمان باشیم. در تولید شکر کافی است و این می تواند امروز اتفاق بیفتد.
وی افزود: در فصل زراعی جاری اگر وزارت جهاد کشاورزی ظرفیت صنعتی محدودی نداشت می توانستیم تا 5 میلیون تن چغندر پاییزه تولید کنیم چرا که به ویژه در استان خوزستان تقاضای زیادی برای کشت داشتیم. که سال هاست با کمبود ظرفیت صنعتی مواجه بوده است.
حصادی گفت: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در سال های اخیر عملیات احداث کارخانه 10 هزار تنی را در خوزستان آغاز کرده است که تا پایان سال 1403 به وزارت جهاد کشاورزی واگذار می شود. پیشرفت فیزیکی کمتر از 50 درصد
کاهش مصرف سرانه شکر بعد از کرونا
سرپرست پروژه کارخانجات قند و شکر وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بعد از ویروس کرونا سرانه مصرف شکر در کشور کاهش یافت، گفت: قبل از شیوع ویروس کرونا سرانه مصرف شکر بود. 29 کیلوگرم و طبق بررسی های انجام شده این میزان پس از پایان ویروس کرونا به 24 کیلوگرم کاهش یافته است. کاهش یافته و امروز با توجه به نیاز جمعیت به بیش از 2 میلیون نیاز نداریم.
وی افزود: در کشت چغندرقند بهاره با میانگین عملکرد 65 تا 70 تن در هکتار کارهای خوبی انجام داده ایم، یعنی برای دوره ای از دهه 70 تا 75 این مقدار 35 تن در هکتار بوده است. که تقریباً دو برابر شده و برنامه وزارت جهاد کشاورزی افزایش این مقدار به 80 تن در هکتار است.
حسدی، مشکل اصلی چغندرکاران را هزینه تولید دانست و گفت: آنچه در کشاورزی اهمیت دارد، تغذیه گیاه است که این وزارتخانه در سال های اخیر پیگیر این موضوع بوده و از آنجایی که کشت چغندرقند به صورت مکانیزه انجام می شود، بیشترین میزان مصرف را دارد. برای آن باید از شرایط مکانیزه تاریخ استفاده شود.
وی گفت: متاسفانه هزینه های تولید و مکانیزاسیون در سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته و کشاورزان ما در شرایط فعلی توان خرید و استفاده از ابزار مدرن را ندارند.
مدیر پروژه آسیاب قند وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه 20 درصد چغندرکاران بیش از 120 تن در هکتار تولید می کنند، گفت: اگر بتوانیم شرایط را فراهم کنیم که ابزار و فناوری چغندرقند کشت به روز شود. تا به امروز، تولید ما قطعا 100٪ بهینه خواهد شد.”
حصادی افزود: در دهه 60 و اوایل دهه 70 در هر مترمکعب آب حدود 250 یا 300 گرم شکر تولید می کردیم، در حالی که امروز به لطف تولید 2 هزار و 170 هزار تن چغندرقند به ازای هر مترمکعب آب مصرفی در هر هکتار آب مصرف می شود. ، از چغندر قند پاییزه بیش از 1.33 کیلوگرم شکر به دست آمد که در کشور بی سابقه است.
حسدی با بیان اینکه به دنبال افزایش بهره وری هستیم نه افزایش سطح، گفت: با وجود اینکه در سال های 70 و 75 در سطح 200 هکتار چغندر کشت کردیم اما اکنون این مقدار به نصف رسیده است اما امروز تولید ما 35 درصد افزایش یافته است.
مدیر پروژه کارخانجات قند وزارت جهاد کشاورزی گفت: 4.5 تن چغندر قند خریداری شده که تقریباً 4 تن آن پرداخت شده و نیمی از مابقی نیز تا 10 روز آینده پرداخت می شود.
بر اساس این گزارش خبرگزاری صداوسیماپیمان حسدی مدیر پروژه آسیاب قند وزارت جهاد کشاورزی در گفتگوی اختصاصی گفت: مطالبات بیش از 90 درصد تولیدکنندگان چغندر یعنی تقریبا 4 همات پرداخت شده و نیمی از همات ها مربوط به کارخانه های ضعیف، تا 10 روز آینده پرداخت می شود.
حصادی بیان کرد: امسال توانستیم رکورد تولید چغندر پاییزه را به دست آوریم و یادمان باشد از اوایل دهه 90 به دنبال احیای کشت پاییزه در کشور با استفاده از سبز آبی بودیم و سعی کردیم سطح آن را توسعه دهیم.
وی گفت: با تولید دو میلیون و 170 هزار تن چغندرقند در بخش صنعت و کشاورزی، بیشترین تولید این محصول در سال زراعی 1402-1403 به ثبت رسیده است. این میزان از 31 هزار هکتار از اراضی شش استان کشور برداشت شد و میزان شکر به دست آمده از 2 میلیون و 170 هزار تن چغندر پاییزه 256 هزار تن است.
حصادی افزود: تلاش می کنیم در قالب برنامه توسعه 5 میلیون تن چغندر قند پاییزه تولید کنیم تا در تولید شکر به خودکفایی برسیم.
مجری طرح کارخانه قند وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی نشان داده به قولی که داده عمل کرده است، گفت: در سال های اخیر تاکید کردیم که در 3 سال آینده قطعا خودمان باشیم. در تولید شکر کافی است و این می تواند امروز اتفاق بیفتد.
وی افزود: در فصل زراعی جاری اگر وزارت جهاد کشاورزی ظرفیت صنعتی محدودی نداشت می توانستیم تا 5 میلیون تن چغندر پاییزه تولید کنیم چرا که به ویژه در استان خوزستان تقاضای زیادی برای کشت داشتیم. که سال هاست با کمبود ظرفیت صنعتی مواجه بوده است.
حصادی گفت: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در سال های اخیر عملیات احداث کارخانه 10 هزار تنی را در خوزستان آغاز کرده است که تا پایان سال 1403 به وزارت جهاد کشاورزی واگذار می شود. پیشرفت فیزیکی کمتر از 50 درصد
کاهش مصرف سرانه شکر بعد از کرونا
سرپرست پروژه کارخانجات قند و شکر وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بعد از ویروس کرونا سرانه مصرف شکر در کشور کاهش یافت، گفت: قبل از شیوع ویروس کرونا سرانه مصرف شکر بود. 29 کیلوگرم و طبق بررسی های انجام شده این میزان پس از پایان ویروس کرونا به 24 کیلوگرم کاهش یافته است. کاهش یافته و امروز با توجه به نیاز جمعیت به بیش از 2 میلیون نیاز نداریم.
وی افزود: در کشت چغندرقند بهاره با میانگین عملکرد 65 تا 70 تن در هکتار کارهای خوبی انجام داده ایم، یعنی برای دوره ای از دهه 70 تا 75 این مقدار 35 تن در هکتار بوده است. که تقریباً دو برابر شده و برنامه وزارت جهاد کشاورزی افزایش این مقدار به 80 تن در هکتار است.
حسدی، مشکل اصلی چغندرکاران را هزینه تولید دانست و گفت: آنچه در کشاورزی اهمیت دارد، تغذیه گیاه است که این وزارتخانه در سال های اخیر پیگیر این موضوع بوده و از آنجایی که کشت چغندرقند به صورت مکانیزه انجام می شود، بیشترین میزان مصرف را دارد. برای آن باید از شرایط مکانیزه تاریخ استفاده شود.
وی گفت: متاسفانه هزینه های تولید و مکانیزاسیون در سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته و کشاورزان ما در شرایط فعلی توان خرید و استفاده از ابزار مدرن را ندارند.
مدیر پروژه آسیاب قند وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه 20 درصد چغندرکاران بیش از 120 تن در هکتار تولید می کنند، گفت: اگر بتوانیم شرایط را فراهم کنیم که ابزار و فناوری چغندرقند کشت به روز شود. تا به امروز، تولید ما قطعا 100٪ بهینه خواهد شد.”
حصادی افزود: در دهه 60 و اوایل دهه 70 در هر مترمکعب آب حدود 250 یا 300 گرم شکر تولید می کردیم، در حالی که امروز به لطف تولید 2 هزار و 170 هزار تن چغندرقند به ازای هر مترمکعب آب مصرفی در هر هکتار آب مصرف می شود. ، از چغندر قند پاییزه بیش از 1.33 کیلوگرم شکر به دست آمد که در کشور بی سابقه است.
حسدی با بیان اینکه به دنبال افزایش بهره وری هستیم نه افزایش سطح، گفت: با وجود اینکه در سال های 70 و 75 در سطح 200 هکتار چغندر کشت کردیم اما اکنون این مقدار به نصف رسیده است اما امروز تولید ما 35 درصد افزایش یافته است.