رئیس اتحادیه کارگران پیمانی با بیان اینکه امنیت شغلی مهمترین دغدغه کارگران است، گفت: جامعه کارگری از اقدام مثبت دولت در خصوص ساماندهی و تعدیل قراردادهای کار موقت استقبال می کند.
فتح الله بیات در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره ارزیابی لایحه اصلاح قانون کار و تلاش وزارت کار برای ارتقای امنیت شغلی کارگران اظهار نظر کرد و گفت: یکی از موضوعات و مشکلات مهم جامعه کارگری موضوع امنیت شغلی که با تغییر تبصره های 1 و 2 حاصل می شود.ماده 7 قانون کار برمی گردد.
وی ادامه داد: در حال حاضر امنیت شغلی دغدغه مهم کارگران است و جامعه کارگری از هر اصلاحی که منجر به حفظ امنیت شغلی نیروی کار و به نفع کارگران باشد استقبال می کند.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی گفت: اکنون که دولت گام بلندی در جهت اصلاح قراردادهای کاری برداشته است، آن را به فال نیک می گیریم و معتقدیم اصلاح به معنای بهبود و پیشرفت است و اگر روندهای قانون کار اصلاح شده، کارگران و نمایندگان کارگری از این امر استقبال می کنند، مشروط بر اینکه سه جانبه گرایی رعایت شود و از نظر کارگر و کارفرما برای اصلاح مواد قانون استفاده شود تا بعداً دچار مشکل نشویم.
بیات با بیان اینکه بیش از 96 درصد کارگران با قرارداد موقت کار می کنند، افزود: از سال 72 قراردادهای کوتاه مدت در مشاغل مستمر رواج یافت و سوء استفاده های خاصی را به همراه داشت.
این مسئول کارگری خاطرنشان کرد: امنیت شغلی به این معناست که کارگر در کارگاه و محیط کار باید هم از نظر شغلی و هم از نظر ایمنی و سلامت در امنیت باشد نه اینکه با او قرارداد سه یا شش ماهه ببندد و امنیت شغلی او را زیر سوال ببرد. کارگر زمانی می تواند نیروی مفید و با کیفیتی برای کارفرما باشد که در کارگاه احساس آرامش و امنیت کند و نگران پایان قرارداد یا اخراج نباشد.
به گفته وی، شایسته نیست کارگر با 30 سال سابقه کار در یک مجتمع با قرارداد موقت کار کند و با همان قرارداد کوتاه مدت بازنشسته شود.
رئیس اتحادیه کارگران پیمانی در ادامه به تبصره 1 ماده 7 قانون کار اشاره کرد و گفت: در پایان بهمن ماه 1397 تبصره یک ماده 7 قانون کار به تصویب هیأت وزیران رسید که در آن حداکثر مدت برای کارهایی که ماهیت آنها مستمر نیست چهار سال تعیین شد و در پایان اسفندماه سال گذشته مجدداً سقف چهار سال بین کارگر و کارفرما توافق شد. اما تبصره 2 ماده 7 قانون کار مربوط به کارگران است و از دولت و مجلس انتظار داریم موضوع قرارداد کار در کارهای مستمر را دائمی کنند. خواسته جامعه کارگری لغو مصوبه 172 است که باعث تعمیم قراردادهای موقت در کارهای مستمر از سال 72 شد.
بیات همچنین به ماده ۲۷ قانون کار اشاره کرد و گفت: این ماده به بحث کمیته انضباطی در کارگاه می پردازد اما نباید با عزل نماینده کارگری یا شورای اسلامی کار در اخراج نیروی کار را آماده کنیم. یک کارگاه. ما نمی گوییم که نباید با نیروی متخلف برخورد کرد، اما اگر قصد اصلاح است، نباید به دنبال حفظ امنیت شغلی کارگر در قبضه دست باشیم و از طرف دیگر دست کارفرمایان را برای اخراج آسان باز بگذاریم. از نیروی کار
این مدیر کار در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کارگاه های زیر 20 نفر نماینده کارگر انتخاب می شود و در کارگاه های بالای 35 نفر تشکیل شورای اسلامی کار ضروری است. در صورت عدم توجه به این موضوع، بحث سازش مورد نظر وزارت کار از بین خواهد رفت و پیگیری مطالبات کارگران با مشکل مواجه خواهد شد.
انتهای پیام