مدیرکل راه و شهرسازی سازمان پدافند غیر عامل:
مدیرعامل سازمان راه و شهرسازی سازمان پدافند غیرعامل نیز پدافند غیرعامل را پدافند تخصصی عنوان کرد و گفت: مقوله پدافند غیرعامل و مدیریت بحران از نیازهای حیاتی بندر شهید رجایی هرمزگان است.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، سید احمد فراستی به رزمایش تلفیقی پدافند غیرعامل، خرابکاری، حوادث شیمیایی، حملات سایبری، قطعی برق، آلودگی های زیست محیطی و تیم های واکنش افزود. شرایط اضطراری در بندر شهید رجایی هرمزگان. بندر شهید رجایی بهعنوان بزرگترین بندر تجاری و کانتینری کشور به دلیل وسعت، فعالیتهای متنوع بندر پاسکرانه، اسکلهها و امکانات صنعتی و عملیاتی با خطرات، حوادث و تهدیدات مختلفی مواجه است. مناطق.
وی با تاکید بر تقویت و ارتقای آمادگی نیروهای عملیاتی در بندر شهید رجایی گفت: پدافند غیرعامل و مدیریت بحران لازمه حیاتی این بندر است تا با دقت و اشراف بیشتر آسیب های احتمالی را شناسایی و برای مقابله با آن برنامه ریزی کند.
فراستی یادآور شد: تهیه و اجرای اقدامات متقابل، مداخلات اضطراری و همچنین انجام اقدامات عملیاتی در صورت بروز حوادث احتمالی از نکات مهم و برجسته در این مانورها است.
در این مراسم مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به وجود 2400 کیلومتر مربع و حضور نزدیک به 12 هزار کارگر مستقیم و غیرمستقیم در بندر شهید رجایی، اعلام کرد: این بندر سالانه تخلیه و بارگیری دارد. ظرفیت بالای 100 میلیون تن به تنهایی بیش از 58 درصد عملیات غیرنفتی، 43 درصد عملیات نفتی و 85 درصد عملیات کانتینری در بنادر کشور را بر عهده دارد.
حسین عباس نژاد با اشاره به اهمیت رعایت ایمنی و امنیت در فرآیند تخلیه، بارگیری، انتقال و نگهداری مواد شیمیایی و کالاهای خطرناک در بندر شهید رجایی، تاکید کرد: حفظ رزمایش ترکیبی در بندر شهید رجایی با توجه به احتمال خطر و خرابکاری اقدامات در مناطق حیاتی، از جمله بنادر، ضروری است.
وی افزود: با توجه به نقش موثر آمادگی بهتر تیم های واکنش اضطراری، ارزیابی تداوم کار در مواقع اضطراری و ارزیابی نیاز تجهیزات لازم برای مدیریت بحران ها و مدیریت موثر شرایط اضطراری، سازماندهی این امر ضروری به نظر می رسید. در این مجموعه بندری .
پدافند غیرعامل نیاز ضروری بندر شهید رجایی است
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی پدافند غیرعامل را نیاز ضروری این بندر و ارتقای آمادگی را از اهداف اساسی این رزمایش دانست و تاکید کرد: ذهنی، تیمی و گروهی، تجهیزات و مدیریت از اهداف اساسی این رزمایش است. ورزش. اهداف این تمرین و عملکرد تیم های مختلف توسط هیئت داوران ارزیابی می شود.
عباس نژاد با اشاره به تعامل و همکاری مثبت اداره کل بنادر استان با منطقه مدیریت بحران استانداری گفت: در راستای تحقق اهداف دفاعی این بندر و کاهش خسارات احتمالی، مرکز بندر ساختمان مرکز داده شامل سیستم های کامپیوتری و اجزای مرتبط مانند دستگاه های مخابراتی و سیستم های ذخیره سازی است. یکی از استانداردترین مراکز در بخش دریایی در مرحله تامین تجهیزات می باشد.
لزوم حفاظت از بندر شهید رجایی در برابر تهدیدات
محمد رادمهر مدیرکل پدافند غیر عامل استانداری هرمزگان نیز گفت: استان هرمزگان یک استان استراتژیک است که برگزاری این رزمایش ها موجب ارتقای آمادگی و مصونیت بندر شهید رجایی در برابر تهدیدات می شود.
بر اساس این گزارش، رزمایش تلفیقی پدافند غیرعامل و مدیریت بحران در بندر شهید رجایی با هدف ارتقای سطح آمادگی در برابر تهدیدات احتمالی، شناسایی نقاط ضعف، هم افزایی و همگرایی بیشتر تیم ها برای مقابله با شرایط اضطراری و بحران، ارزیابی می شود. منابع برای مقابله با خطرات احتمالی و اطمینان از عملکرد صحیح تجهیزات شبکه و نرم افزارهای کاربردی در بندر شهید رجایی صورت گرفت.
در این رزمایش مدیران و کارشناسان حوزه های امنیتی، آتش نشانی، یگان های دریایی، پرسنل عملیاتی و بندری و تعدادی ارزیاب از بنادر شهید رجایی، شهید باهنر، قشم و خوزستان و مازندران در محل شهید رجایی حضور داشتند. ترمینال کانتینری 2. مجتمع بندری
ترمینال کانتینری شماره 2 مجتمع بندری شهید رجایی، بزرگترین پایانه کانتینری این بندر، مجهز به استراتژیک ترین تجهیزات و حداکثر عمق 15 متر، امکان پهلوگیری بزرگترین کشتی های کانتینری این مجتمع بندری را فراهم کرد.
کانتینرها پس از تخلیه از کشتی در این ترمینال ته نشین شده و سپس به پایانه های دیگر منتقل می شوند. یکی از کالاهای تخلیه و بارگیری شده در این ترمینال که فرآیند تخلیه، بارگیری و انتقال آن توجه ویژه ای را می طلبد، کالاهای خطرناک و شیمیایی هستند.