18:29 – 14 سپتامبر 1403
محسن رشید فروخی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ با اشاره به ادامه روند برداشت خرما اظهار کرد: برداشت خرما با توجه به شرایط جغرافیایی هر استان تا اواسط و پایان مهرماه ادامه دارد اکنون در اوج برداشت خرما هستند.
به گفته وی، برآوردها حاکی از آن است که میانگین تولید خرما به یک میلیون و 300 هزار تن می رسد و همواره امیدواریم خشک شدن، ریزش و آسیب دیدن خوشه های خرما در این زمینه تاثیر چندانی بر تولید نداشته باشد.
رشید فروخی با بیان اینکه خرما همچنان در بازار با قیمت های قدیمی به فروش می رسد، تصریح کرد: در حال حاضر خرید و فروش زیادی نداریم زیرا پس از برداشت خرما به مدت 2 تا 3 هفته در یخچال می ماند و پس از آن قابل فروش است. . به نظر می رسد اوج عرضه خرما پس از فصل برداشت و سرد شدن هوا آغاز می شود. بنابراین قیمت هر کیلو خرما از 40 تا 200 هزار تومان متغیر است.
رئیس انجمن خرما ادامه داد: خرمایی بهتر از نوع دیگری نیست و فقط به ذائقه مردم بستگی دارد، زیرا به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، انواع مختلفی داریم.
وی با بیان اینکه آینده صادرات خرما در گرو سیاست های دولت است، ادامه داد: آینده صادرات در گرو سیاست های دولت است، زیرا برنامه های صادراتی در آن زمان با تصمیمات مردم مختل می شود سال در بحث قیمت گذاری.» دولت نباید امر و نهی کند.
70 درصد خرمای تولیدی مصرف داخلی و 30 درصد آن صادر می شود
رئیس انجمن خرما با بیان اینکه 70 درصد خرمای تولیدی مصرف داخلی و 30 درصد صادراتی است، افزود: 30 درصد صادرات را می توان بدون دخالت دولت به بهترین شکل انجام داد و برای این منظور باید بازاریابی اساسی صورت گیرد.
وی ادامه داد: ابتدا دولت باید متعهد به ثبات در قوانین صادرات باشد که در صورت اجرا امکان برنامه ریزی کلی را فراهم می کند و در غیر این صورت هرگونه برنامه ریزی روی کاغذ می ماند و اجرایی نمی شود. بنابراین باید قیمت گذاری و ممنوعیت های اجباری برداشته شود و در صورت تحقق این شرایط، امکان صادرات یک میلیارد دلاری خرما به بازارهای هدف وجود دارد.
از تخصیص اعتبار برای آفت سوسک قرمز خبری نیست
رشید فروخی با تاکید بر رفع قیمت گذاری، ممنوعیت صادرات و ضوابط بازگشت ارز به کشور، افزود: قوانین بازگرداندن ارز به محصولات کشاورزی نباید برای محصولات پردرآمد مانند پتروشیمی ها که یارانه دریافت می کنند، یکسان باشد. . پشتیبانی اصلی
رئیس انجمن خرما درباره آخرین پیگیری ها در خصوص اعتبارات آفت سوسک قرمز گفت: علیرغم پیگیری های مکرر، اعتبار خاصی برای مبارزه با آفت سوسک قرمز اختصاص داده نشده است و امیدواریم وزیر جهاد کشاورزی در این زمینه اقدام کند. بر روی 2 تا 3 موضوع اصلی تمرکز کنید که یکی از آنها آفت سوسک قرمز است. بودجه جداگانه ای اختصاص دهید تا تولید خرما و باغات با چالش مواجه نشود.
رشید فروخی گفت: طبق آمار میانگین قیمت خرما یک دلار و 30 سنت است که حجم معاملات خرما به 1.5 میلیارد دلار می رسد که این رقم با تخصیص 2 هزار میلیارد تومان قابل مقایسه نیست. .
خبرنگار: آزاده محبی