14:46 – 04 نوامبر 1403
علی الحسینی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: به دلیل اجرای نشدن طرح تصدیق کشاورزی، آمار دقیقی از سطح زیر کشت نداریم، اما طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی، سطح زیرکشت و سطح زیر کشت زعفران 127000 هکتار اعلام شده است.
وی با بیان اینکه توسعه سطح زیر کشت زعفران صورت نگرفته است، تصریح کرد: اکنون تولید زعفران در مزارع کم شده است و این در حالی است که تولید زعفران با افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش هزینه ها مقرون به صرفه است.
حسینی با بیان اینکه تولید اقتصادی زعفران مغفول مانده است، بیان کرد: اگر از تولید محصول و توسعه بازار حمایت شود، قطعاً موفق خواهیم شد تا نگرانی برای مصرف زعفران وجود نداشته باشد.
عضو شورای ملی زعفران بر توسعه تبدیل زعفران و صنایع تکمیلی آن تاکید کرد و افزود: برای رسیدن به ارزش افزوده واقعی زعفران به جای خام فروشی باید بر توسعه تبدیل زعفران و صنایع تکمیلی آن تمرکز کنیم تا امکان تولید 1200 تن زعفران از زمین زیر کشت فعلی 130000 هکتار وجود دارد.
وی با بیان اینکه تولید فعلی زعفران یک چهارم توان فعلی را نشان می دهد، تصریح کرد: توان تولید کمتر از 1200 تن زعفران را داریم و با رفع مشکلات فعلی کشاورزان درآمد واقعی خواهند داشت.
حسینی با بیان اینکه نمی توان آمار دقیقی از تولید زعفران اعلام کرد، تصریح کرد: اکنون در ابتدای کار هستیم بنابراین نمی توان آمار دقیقی ارائه کرد، هرچند با ادامه این روند تولید بیشتری نسبت به تولید زعفران خواهیم داشت. سال گذشته
یکی از اعضای شورای ملی زعفران با بیان اینکه آمار دقیق افزایش تولید در پایان فصل مشخص می شود، گفت: در حال حاضر عملکرد تولید زعفران در هکتار پایین است، البته برخی از کشاورزان در هر هکتار 15 کیلو تولید می کنند و کشاورزان رکورددار هستند. بازدهی 35 کیلو در هکتار در حالی که عملکرد کمتر از 1200 تن زعفران است، مشکل اصلی تولیدکنندگان محسوب می شود.
وی بیان کرد: برآوردها حاکی از آن است که تولید زعفران امسال نسبت به سال قبل کمتر از 30 درصد افزایش نخواهد داشت اما این افزایش کافی نیست و باید مشکلات برطرف شود.
خبرنگار: آزاده محبی