رئیس کل بانک مرکزی پایبندی بانک ها به نرخ سود سپرده بانکی مصوب هیات ارز و اعتبار را مهم و ضروری دانست و گفت: به معاونت نظارتی بانک مرکزی دستور داده ام که هیچ بانکی از مصوبه تبعیت نمی کند. شورای پول و اعتبار در خصوص نرخ سود توافقی سپرده ها و تسهیلات بانکی به پلیس ارائه و با سخت ترین شرایط برخورد می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدرضا فرزین در نشست همیشگی خود با مدیران عامل بانک ها با اشاره به اینکه در اجرای مصوبه نرخ سود سپرده و تسهیلات، نیازی به توافق با هیچ کس نیستیم، گفت: نرخ های سود فعلی وجود دارد. نرخ های خوبی دارند و اگر بانک ها بر این اساس کار کنند مشکلی پیش نمی آید. متاسفانه بر اساس گزارش های دریافتی برخی بانک ها به نرخ های مصوب پایبند نبوده و آن را رعایت نمی کنند. بنابراین هر بانکی که رعایت نکند قطعا به هیات انتظامی بانک معرفی و با آن برخورد خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که مورد توجه ما قرار گرفته این است که اعطای تسهیلات در شعب بانک ها وابسته به سپرده گذاری است. اینکه مشتری بر اساس گردش حسابش ارزیابی می شود یک اصل بانکی است اما اینکه اعطای تسهیلات به سپرده ها بستگی دارد گزارشی است که به بانک مرکزی رسیده است و مدیران عامل بانک ها باید از این مشکل در شعب و قانون جلوگیری کنند. .
فرزین تصریح کرد: از معاونت نظارت بانک مرکزی درخواست کرده ام دو موضوع فوق را بررسی و طی روزهای آینده گزارشی را به اینجانب ارائه کند و در صورت تخلف با هیئت مدیره بانک برخورد خواهیم کرد.
بر اساس این گزارش، بر اساس بخشنامه بانک مرکزی که در تاریخ 20 بهمن ماه 1401 به شبکه بانکی ابلاغ شد، سقف نرخ سود سالانه سپرده های سرمایه گذاری بلندمدت به شرح زیر است:
سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی: 5%; سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت سه ماهه ویژه: 12%; سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت 6 ماهه ویژه: 17%; سپرده سرمایه گذاری بلندمدت با مدت یکسال: 20.5%; سپرده سرمایه گذاری بلندمدت با مدت 2 سال: 5.21 درصد و سپرده سرمایه گذاری بلندمدت با مدت سه سال: 22.5 درصد. همچنین نرخ سود تسهیلات قراردادی غیر مشارکتی بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی حداکثر 23 درصد و نرخ سود مورد انتظار قراردادهای تعاونی قابل درج در قرارداد در بانک ها و غیر بانکی ها تعیین شده است. موسسات اعتباری بانکی با مشتریان 23 درصد تعیین شد.
ثبات اقتصادی؛ ضرورت دستیابی به رشد اقتصادی
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به سیاست های اقتصادی در دستور کار بانک مرکزی و دولت گفت: باید با تلاش و همکاری متقابل این سیاست ها را در اقتصاد کشورمان اجرا و محقق کنیم. سال گذشته با یک دوره تورم بالا همراه با افزایش قیمت ارز مواجه بودیم که انتظارات تورمی را نیز تحت تاثیر قرار داد و این انتظارات در سال گذشته به دلایل و سیاست های اقتصادی تشدید شد.
به گزارش بانک مرکزی فرزین، وی افزود: در سال جدید سیاستی به نام سیاست تثبیت اتخاذ کرده ایم که محور اصلی آن کنترل پول و ارز است چرا که معتقدیم اگر این دو متغیر کنترل شوند بنابراین می تواند آرامش را در بازارها برقرار کند و با عملکرد انتظارات تورمی نیز اصلاح شود.
رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در بهار امسال توانستیم ارز را به طور نسبی کنترل کنیم و بازار ارز را آرام کنیم. در زمینه سیاست های پولی نیز تقریباً موفق شده ایم نرخ رشد نقدینگی را کاهش دهیم و این نرخ پس از سال ها به کانال 20 درصدی بازگشت که دستاورد بزرگی محسوب می شود. البته این هم نشانه همکاری دولت است.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی در حوزه سیاست های پولی، همچنان ادامه سیاست کنترل ترازنامه ضروری است زیرا این امر در کنترل نرخ نقدینگی حائز اهمیت است.
رئیس کل بانک مرکزی امسال را سال رکود جهانی دانست و گفت: همانطور که پیش بینی کرده بودیم امسال سال رکود در جهان است زیرا نرخ رشد چین و کشورهای غربی رو به کاهش است و کاهش محسوسی دائمی دارد. نرخ رشد جهانی که باعث کاهش قیمت نفت، محصولات پتروشیمی و سایر محصولات می شود در حال واردات هستند و آخرین آمار گمرک نیز این کاهش را تایید می کند. بنابراین چون چنین افتی قابل پیش بینی بود مجبور شدیم ارز را طبق پیش بینی خود تخصیص دهیم.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بازار ارز به سمت ثبات پیش می رود، گفت: اما برای ثبات بازار باید احتیاط و احتیاط کرد. اما فعالیت های رئیس سیاست های اقتصادی و کمک های سیاست خارجی بازار را به سمت ثبات سوق داده است و امیدواریم این ثبات در تابستان ادامه داشته باشد، زیرا معمولاً نوسانات در تابستان اتفاق می افتد. البته در صورت تداوم این ثبات، انتظار داریم این کاهش در بخشها و بازارهای دارایی خاص ادامه یابد.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به سفر اخیر رئیس قوه قضائیه به بانک مرکزی و رونمایی از سامانه سیاق گفت: در دیدار با وی مسائل حقوقی و مشکلات سیستم بانکی مطرح شد. . بنابراین لازم است کمیته حقوقی مشترک بانک مرکزی و قوه قضائیه با حضور نمایندگان بانک ها برای تعامل بهتر و بیشتر تشکیل شود.
لازم به ذکر است در این جلسه معاونان بانک مرکزی گزارش هایی از آخرین تحولات اقتصادی و عملکرد شبکه بانکی ارائه کردند. همچنین در این جلسه برخی از مدیران عامل بانک ها نیز در خصوص تسهیلات بانکی، تضمین خرید گندم، کاهش صف های وام زوجیت، لزوم رفع برخی مشکلات اتصال سامانه های مرتبط با وزارت راه و شهرسازی به بیان دیدگاه های خود پرداختند. توسعه در طرح ملی مسکن.
انتهای پیام