اخبار اقتصادی روز

پاکستان بر حق واردات گاز از ایران تاکید کرد

با وجود مخالفت آمریکا

پاکستان بر حق واردات گاز از ایران تاکید کرد

وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که پاکستان برای ساخت خط لوله واردات گاز طبیعی از ایران نیازی به معافیت تحریمی ندارد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، وزیر دفاع پاکستان روز دوشنبه تاکید کرد که کشورش به رغم مخالفت واشنگتن با آخرین تلاش ها برای احیای قرارداد گازی سال 2009 با ایران، حق قانونی واردات گاز طبیعی از ایران را دارد.

خواجه آصف در نشست خبری پس از نشست پارلمانی با تاکید بر اینکه پاکستان حق بهره مندی از توافق اقتصادی با تهران را دارد، تاکید کرد که آمریکا باید چالش های پاکستان را در واردات گران قیمت انرژی از بازارهای بین المللی مد نظر قرار دهد.

آصف تاکید کرد: ایران می تواند انرژی پاکستان را به راحتی و با قیمت مناسب تامین کند. وی در عین حال معتقد است که آمریکا موظف است در صورت پافشاری بر مخالفت با انتقال گاز از ایران به پاکستان، راه حل جایگزین ارائه دهد.

این اظهارات در پی اظهارات دونالد لو معاون وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه استماع کنگره بیان شد. لو در این نشست اعلام کرد که آمریکا به شدت با پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان مخالف است. این مقام وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که اسلام آباد برای تسهیل تجارت گاز درخواستی برای معافیت از تحریم های آمریکا علیه ایران نکرده است.

اما ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در واکنش به اظهارات لو گفت: پاکستان برای ساخت خط لوله واردات گاز طبیعی از ایران نیازی به معافیت تحریمی ندارد.

تصمیمات قاطع و ضروری

در سال 2013، ایالات متحده با اشاره به برنامه هسته ای ایران، پاکستان را به دلیل پروژه گازی ایران و پاکستان به تحریم های اقتصادی تهدید کرد. این پروژه که به خط لوله صلح نیز معروف است در سال 1994 رونمایی شد و هند در ابتدا در آن شرکت کرد.

پاکستان اخیرا با آغاز ساخت خط لوله 80 کیلومتری که مرز خود با ایران را به شهر بندری گوادر در جنوب غربی کشور متصل می کند موافقت کرده است. این تصمیم مصادف شد با ضرب الاجل تعیین شده توسط ایران به عنوان بخشی از قرارداد سال 2009 برای پاکستان برای شروع ساخت خط لوله در غیر این صورت با اقدامات حقوقی بین المللی مواجه خواهد شد.

مطبوعات پاکستان گزارش دادند که ساخت این خط لوله مصوب سالانه بیش از پنج میلیارد دلار در واردات گاز صرفه جویی می کند.

بر اساس قرارداد خرید و فروش گاز که در ژوئن 2009 امضا شد، ایران مقرر شد روزانه بین 750 تا 1 میلیارد فوت مکعب (حداکثر 28.3 میلیون متر مکعب) گاز طبیعی به پاکستان صادر کند. اما علیرغم تکمیل ساخت 900 کیلومتر خط لوله گاز توسط ایران در سال 2011، این پروژه متوقف شد.

بر اساس گزارش المیادین، هزینه ساخت این خط لوله که از مرز ایران تا شهر بندر گوادر در استان بلوچستان امتداد دارد، 45 میلیارد روپیه پاکستان برآورد شده است. در عین حال، برخی منابع آگاه مدعی هستند که پاکستان از طریق این پروژه می تواند از جریمه 18 میلیارد دلاری خودداری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *