به گزارش خبرنگار ایلنا، چهارمین نشست نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور یکشنبه 18 مهرماه با حضور دهمین رئیس این اتاق، اعضای اتاق در مشهد برگزار شد. بازرگانی نمایندگان و فعالان اقتصادی
در ابتدای این نشست غلامحسین شفیع (عضو اتاق بازرگانی ایران و رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی) ضمن خیر مقدم به نمایندگان اتاق بازرگانی گفت: نقش بخش خصوصی در نجات اقتصاد کشور. خیلی مهم است. مهم است و ما به عنوان فعال اقتصادی باید از این منظر به آن نگاه کنیم. بیایید یک اقدام ملی انجام دهیم.
حسین صلاح ورزی، رئیس اتاق بازرگانی ایران با قدردانی از استقبال از این جلسه گفت: بر اساس وعده هیئت مدیره مبنی بر شفاف سازی، صورت های مالی اتاق به کلیه اعضای اتاق ارائه می شود. شوراي نمايندگان و مؤسسات وابسته به اتاق بازرگاني نيز صورتهاي مالي خود را همراه با توضيحات به اعضا ارائه مي دهند.
وی افزود: طرحی برای تحول اتاق بازرگانی و ایجاد سازوکار بودجه ارائه شد که در پایان هر دوره قابل اندازه گیری و ارزیابی خواهد بود.
صلاح ورزی با اشاره به انتخابات کمیسیون ها و اعتراضات مربوط به آن، تصریح کرد: هیات رئیسه موظف به پیگیری اعتراضات به این انتخابات است. به معترضان این انتخابات تریبون دادیم و ایرادات به واحد حقوقی اتاق بازرگانی ارسال شد. واحد حقوقی ابتدا تقریب نامزدهای کمیسیون گردشگری را توصیه کرد که حواشی خاصی داشت و در غیر این صورت این واحد پیشنهاد انتخاب مجدد را نیز داد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: در بحث کارت بازرگانی هیچ گونه تهدیدی مبنی بر برداشت این کارت از دولت وجود ندارد و در تعامل دولت و اتاق بازرگانی این تصور از رویه حذف شده است. پروژه از برنامه هفتم توسعه».
وی ادامه داد: اخبار و شایعاتی مبنی بر گشایش تجارت خارجی و لغو تحریم ها و یا حتی پذیرش FATF منتشر شده است که در عمل صحت ندارد و برخی نهادها همچنان بر سیاست های خارجی قبلی اصرار دارند.
وی با اشاره به ایجاد بازار توسط دولت از طریق بورس کالا و اوراق بهادار گفت: برخی راه کنترل قیمت ها را ایجاد بازار می دانند اما مشکل تورم تنها با کنترل نقدینگی از طریق انضباط نظام بانکی حل می شود. سیستم و کنترل محرک های ایجاد نقدینگی.
صلاح ورزی گفت: اگر تحریمهای ظالمانه نتواند اقتصاد ایران را به زانو درآورد، خطر دخالتهای نابجای دولت به ضرر تولیدکنندگان بخش خصوصی تمام خواهد شد. توصیه ما این است که قبل از هر تصمیم دولتی تاثیرات آن بر ظرفیت تولید در نظر گرفته شود. امروزه بزرگترین چالش کشور فقدان ظرفیت تولید رقابتی است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: توصیه همه اقتصاددانان این است که تولید رقابتی تنها راه نجات کشور است، اما دولت هیچ توجهی به این موضوع نداشته است و با وجود اقدام ستودنی مالیات بر سود، دولت بسیاری از معافیت های مالیاتی را حذف کرد.
وی افزود: راه حل پیشنهادی ما افزایش تنش های خارجی، افزایش فروش نفت و گاز و کسب درآمد از این منابع برای تکمیل زنجیره تولید ارزش در کشور است. کاهش کسری بودجه دولت باید مانند سایر کشورهای پیشرفته دنیا ادامه یابد.
صلاح ورزی تاکید کرد: باید برنامه مشخص سیاست ارزی برای بخش خصوصی از سوی دولت ارائه شود تا اهداف ارزی برنامه هفتم توسعه اجرایی شود. افزایش نرخ ارز و تورم بالا در سال های اخیر که از مرز چهل درصد گذشت، ظرفیت صادرات کشور را کاهش داده است. با روش فعلی کنترل ارز، موسسات صادراتی کشور قطعا تضعیف بیشتری را تجربه خواهند کرد. دولت به جای تمرکز بر نرخ ارز، باید روی رقابت پذیری تولید تمرکز کند. هیچ راه حل دیگری جز مهار تورم وجود ندارد. دو سه سال است که برون سپاری یک سیاست موقتی است، اما در ایران سال هاست که بحث ارز و تعهدات برون سپاری را مطرح می کنیم که ضربه های جدی به ما وارد کرده است.
وی با تاکید بر بحران قطعی برق در تابستان و قطعی گاز در زمستان، گفت: کمبود انرژی بر شهرهای مولد و صنعتی و شرکت های تولیدی تاثیر منفی می گذارد. گزارش مرکز پژوهش های مجلس به خوبی نشان می دهد که هر ساعت قطعی برق یا گاز خسارات جبران ناپذیری به واحدها وارد می کند و از این پس اکیداً به دولت توصیه می کنیم تمام تلاش خود را برای ایجاد تولید متناسب با تامین برق و گاز به کار گیرد. واحدها با کاهش تولید، بحران را بدتر نکنید.