سالیوان در پاسخ به اینکه رئیس جمهور آمریکا، روسیه، چه کاری می تواند برای آوردن توافق هسته ای به میز مذاکره انجام دهد، گفت: «من شما را در مورد آنچه قرار است در سال 2015 تحت برجام رخ دهد، توضیح خواهم داد. [توافق هستهای] بیا. یکی از نقشهای مهم روسیه در اجرای این توافق این بود که روسیه در واقع اورانیوم غنیشده ایران را پذیرفت، بنابراین مجموع ذخایر ایران کمتر میشد و ۳۰۰ کیلوگرم بود، که آنقدر ناچیز بود که ایران نمیتوانست به سرعت برای دستیابی به سلاح هستهای حرکت کند. این یکی از بخشهای مهم این بود که چگونه از برنامه هستهای ایران مطمئن شدیم. ما مجبور نیستیم به هیچ کشور مفروضی برای هیچ بخشی از توافق اتکا کنیم، اما این نقشی است که روسیه در گذشته ایفا کرده است، نقشی عمل گرایانه که لزوماً اهمیت سیاسی نداشت، اما در عمل مهم بود.
پرایس در پاسخ به این سوال که آیا طبق گفته سالیوان، وزارت امور خارجه همچنان معتقد است که روسیه میتواند نقشی عملگرایانه در این توافق داشته باشد، پاسخ داد: آیا روسیه باید همان نقش را در شورای امنیت سازمان ملل ایفا کند؟ [آمریکا برای] آیا عقب نشینی از آن، یعنی پذیرش اصولاً اورانیوم با خلوص بالا و پرداخت هزینه برای دور نگه داشتن آن از دسترس ایران برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای، نقشی عملی خواهد بود؟ فکر می کنم این نقشی است که می خواهیم تصور کنیم.
بخشی از این تحول، درگیری در روابط واشنگتن و مسکو بر سر درخواست روسیه برای تضمین کتبی آمریکا برای حفاظت از روابط اقتصادی و تجاری خود با ایران در برابر تحریم ها است. دولت آمریکا موضوع تحریم های اعمال شده از سوی روسیه در پی حمله روسیه به اوکراین را بی ربط به مذاکرات وین دانست و با هرگونه معافیت یا حکمی در این زمینه مخالفت کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در یک کنفرانس مطبوعاتی به سوالی درباره نقش روسیه در تشکیل شورای امنیت سازمان ملل پاسخ داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، اظهارات پرایس پس از آن مطرح می شود که سولیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا شامگاه سه شنبه در نشست خبری خود از تشدید تنش در روابط سیاسی بین المللی به دلیل حمله روسیه به اوکراین و تحریم های آمریکا علیه روسیه خبر داد. بدون روسیه، توافق با ایران [در مذاکرات وین در راستای احیای توافق هستهای] وی گفت: “اینکه آیا توافق هسته ای با استانداردهای تعیین شده توسط رئیس جمهور مطابقت دارد یا نه.” [جو بایدن] ما وارد این توافق شدیم تا بررسی کنیم که ایران در مسیر دستیابی به سلاح هستهای قرار دارد و پس از خروج پرزیدنت ترامپ از توافق در سال 2018، ایران را دوباره در جعبه قرار دادیم. ما این کار را انجام میدهیم زیرا معتقدیم این در راستای منافع ملی آمریکا است. . اما تا زمانی که این توافق به این اهداف نرسد، ما به این توافق عمل نمی کنیم.
ساکی گفت: “تیم ما موافقت می کند که با شرکای خود کار کند.” [هستهای] ایران از جمله روسیه ادامه دارد. ما معتقدیم که روسیه منافع مشترکی در جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای دارد.
با تغییر در روابط سیاسی بینالملل در پی تهاجم روسیه به اوکراین و اعمال تحریمهای اقتصادی توسط وزارت خزانهداری آمریکا و برخی کشورهای اروپایی علیه افراد و نهادهای روسی، دور هشتم مذاکرات وین برای احیای توافق هستهای پیچیده و تا چند لحظه دیگر. چند روز پیش تا اطلاع ثانوی
این وقفه به دنبال تحولات اخیر است که هر دو طرف می گویند پیشرفت قابل توجهی داشته اند.
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از پایان مذاکرات گفت: «ایالات متحده به تعامل با روسیه در مذاکرات وین ادامه میدهد و نمیخواهد تحریمهایی اعمال کند.» این به دلیل حمله به اوکراین در مورد روسیه اعمال شد.
absnews
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که واشنگتن دخالت مسکو در پروژه های هسته ای ایران تحت هیئت مدیره آژانس بین المللی انرژی اتمی را تحریم نخواهد کرد و اجازه نخواهد داد روسیه از توافق هسته ای به عنوان راهی برای اجتناب از تحریم ها علیه اوکراین استفاده کند.
به گزارش وب سایت وزارت امور خارجه، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا اخیرا درباره نقش روسیه در توافق هسته ای اظهار نظر کرده است. [برجام] در مورد پذیرش اورانیوم غنی شده از ایران، آیا می توان امیدوار بود در صورت بازگشت متقابل به توافقنامه پایبند باشیم؟ [با وجود تنشهای اخیر در روابط مسکو – واشنگتن در پی جنگ اوکراین] وی گفت: ما هنوز به آن مرحله نرسیده ایم. ما در هفته های اخیر شاهد پیشرفت قابل توجهی در زمینه بازگشت به توافق دوجانبه بوده ایم. اما در روزهای اخیر شما به ما گفتید که توافق نه قریب الوقوع است و نه نهایی. ما برای هر دو سناریو آماده می شویم. به عبارت دیگر، سناریویی که در آن بازگشت متقابل به عضویت بریکس داشته باشیم و اعضای اصلی بریکس – 1+5 – در همان توافق مشارکت کنند که باز هم محدودیتهای شدید، قابل تأیید و دائمی را بر توانایی ایران تحمیل میکند. دستیابی به سلاح هسته ای همچنین در حال آماده شدن برای سناریویی هستیم که در آن نتیجه مشابهی نخواهیم داشت [قبلی] ما به تعهد رئیس جمهور مبنی بر اینکه ایران هرگز اجازه دستیابی به سلاح هسته ای را نخواهد داشت، احترام خواهیم گذاشت.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز