اطلاعات موجود در این طرح با تأیید فرماندهان مغایرت دارد و الزام آور نیست.
پورابراهیمی در این زمینه توضیح داد: طرحی از سوی برخی نمایندگان مجلس به کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه شده است که بر اساس آن همه صادرکنندگان باید ارز صادراتی را به مدت سه ماه به بانک مرکزی تحویل دهند و در صورت امتناع از آن ، صادرکننده در در مرحله اول ، او دو برابر ارزش کالا جریمه می شود و در مرحله بعدی ، به او دستور داده می شود که کارت ویزیت خود را لغو کرده و از 6 ماه تا یک سال زندان بماند.
وی افزود: برخی از موارد پیشنهادی در این طرح ، مانند حبس صادرکنندگان به دلیل قراردادهای ارزی که اخیراً در محیط اقتصادی کشور مطرح شده و نگرانی صادرکنندگان را برانگیخته است ، هیچ وضعیت قانونی ندارند. و فعالان اقتصادی نگران نباشند. “

پورابراهیمی گفت: کمیسیون اقتصادی این طرح را در دستور کار قرار می دهد و اگر صادرکنندگان موردی داشتند که بتواند مکمل کارهای قبلی باشد ، ما با آنها همکاری می کنیم ، در غیر این صورت کمیسیون اقتصادی مجبور می شود برنامه قبلی را نقض کند. نگرانی برخورد با صادرکنندگان به شکل حبس حتی در مشکلی که ما در حال بررسی آن هستیم نیست و بی ربط است.
وی تأکید کرد: اساس کار ما در این زمینه تصمیمات قانونی است که بعضاً توسط شورای هماهنگ کننده سران قوا تصویب می شود و توسط مقام معظم رهبری تأیید می شود و بخشی از آن اساس قوانینی است که باید در دسترس بانک مرکزی است. “
وی افزود: نحوه تسهیل تجارت صادراتی در قوانین و مقررات بانک مرکزی و شورای هماهنگی اقتصادی کشور پیشنهاد شده است. این به وضوح انجام شده است ، بنابراین این پیشنهاد به دلیل قوانین فعلی سرزمین امکان پذیر نیست.
پورابراهیمی افزود: “صرف نظر از جزئیات تماس و اطلاعات طرح پیشنهادی ، اساس کار ما این است که وضعیت فعلی کشور را بررسی کرده و به وضعیت عمومی نگاه کنیم ، یعنی آیا ما در حال ساده سازی تحریم ها هستیم.” دولت ، بازگشت ارز حاصل از صادرات ممکن است سالها طول بکشد. »بهبود آینده.
وی خاطرنشان کرد: وقتی صحبت از برنامه های مجلس شورای اسلامی می شود ، فقط 15 نماینده به امضای آن نیاز دارند تا اعلامیه دریافت شود.
لغو محدودیت های تحریم را پیش بینی کنید
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر مسائل مربوط به تحریم ها را حل کنیم ، می توانیم به شرایط قبل از تحریم ها و لغو قراردادهای ارزی بازگردیم و روند روان تجارت ما ادامه پیدا کند. “
در شرایط کنونی باید به صادرکننده کمک کنیم
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «در شرایط اقتصادی کنونی ، ما باید به طرق مختلف به صادرکنندگان برای دستیابی به منابع ارزی در دوران تحریم کمک کنیم. در عین حال ، ما اجازه نمی دهیم که یک دلار از منابع ارزی ما در خارج از کشور باقی بماند و همه تعهدات را از صادرکنندگان در مدت زمان معین به صورت علمی و منطقی تقاضا می کنیم که این خواسته جدی ما است.
وی گفت: “فردا (یکشنبه) جلسه ای بین اعضای کمیسیون اقتصادی و رئیس کل بانک مرکزی برگزار می شود. یکی از بحث های ما ساده سازی تجارت و بهبود شرایط انتقال منابع برای صادرکنندگان خواهد بود.” همچنین با روند فعلی دولت سیزدهم ، پیش بینی می کنیم بخشی از محدودیت های تحریمی کشور به تدریج برداشته شود.
وی یادآور شد: زمانی که ما تحت تحریم نبودیم ، هیچ قانون قرارداد ارزی در کشور وجود نداشت ، اما همه صادرکنندگان ارز پول خود را پس دادند و در شرایطی که کشور با چالش هزینه های ارزی روبرو بود ، ما به این وضعیت وارد شدیم ، زیرا تحریم ها ما اجازه تکرار شرایط عادی را نمی دهیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پیشنهاد و ارائه این طرح توسط تعدادی از نمایندگان ، تأیید کمیسیون تخصصی و فضای عمومی نیست ، بلکه تنها پیشنهادی است که در دست بررسی است.
رئیس کمیته اقتصادی مجلس گفت: این موضوعات در اجلاس در همه جنبه ها از جمله تحریم ها ، هموارسازی صادرات کشور ، حمایت از صادرکننده و تعهدات ارزی مطرح شد. منابع باید با ابزارهای قانونی خاص به ساختار اقتصادی کشور بازگردانده شوند.
پورابراهیمی ادامه داد: من فکر می کنم اگر زیرساخت ها را به دلیل محدودیت ها به حداقل برسانیم ، چرخه ارزی ناشی از صادرات به طور خودکار اصلاح می شود.
محمدرضا پورابراهیمی ، روز شنبه در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ای بی اس نیوز) در استان کرمان ، در دیدار با رئیس و خبرنگاران خبرگزاری مطبوعات ، در این زمینه توضیح داد و توضیح داد ، ضمن تاکید بر ارجاع این طرح شورای اقتصادی کمیسیون یک برنامه به معنای تأیید آن از سوی کمیسیون های مربوطه یا دادگاه نیست ، در حالی که این طرح با قوانین مادر نیز مشکلاتی دارد و امکان تصویب آن از این طریق وجود ندارد.
وی با بیان اینکه مقررات بانک مرکزی و مصوبات روسای ستاد بر بازگشت ارزهای خارجی از صادرات کشور تأکید می کند ، تصریح کرد: آنچه در این طرح نشان داده شده در عمل برخلاف مصوبات قبلی است و قابل اجرا نیست زیرا اساساً نوع کالا و مقررات متفاوت است و هر یک از آنها مدتی طول می کشد ، بنابراین در واقع این طرح یک ایده را ارائه می دهد و امکان پذیر نیست.
پورابراهیمی افزود: طرح مذکور به کمیسیون اقتصادی ارائه شده است و باید در دستور کار قرار گیرد ، اما به فعالان اقتصادی اطلاع می دهیم که روش کار ما بر اساس قوانین اصلی است و مصوبات ستاد هماهنگ کننده نیز پس از تأیید حاکمان قانون است.
وی گفت: کل صادرات منابع نفتی و غیرنفتی ما قبل از تحریم ها سالانه 80 میلیارد دلار بود ، اما از زمان تحریم ها این رقم کاهش یافته و انتقال ارز در اختیار ایالات متحده نیست. و محدودیت های داخلی اساساً مشکلاتی را ایجاد کرده است.