ماهواره تحقیقاتی و ردیابی “PARS 1” به مدار 500 کیلومتری خورشید عنگا تزریق شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، ماهواره پارس 1 امروز پنجشنبه 19 اسفندماه توسط پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد و در ارتفاع 500 کیلومتری از سطح زمین به مدار خورشید تزریق شد.
پارس 1 یک ماهواره تحقیقاتی است که در پژوهشگاه فضایی ایران طراحی، ساخته، مونتاژ و آزمایش شده است.
این ماهواره 134 کیلوگرمی از سری ماهواره های پژوهشی و سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران است. این به منظور تصویربرداری عملکردی، توسعه بازار ملی داده های اندازه گیری، و همچنین توسعه و آزمایش فناوری های لازم برای ماهواره های اندازه گیری عملیاتی محلی طراحی و تولید شده است.
این ماهواره دارای سه دوربین تصویربرداری است و اطلاعات مربوط به منابع زمینی را در سه محدوده طیفی مرئی، مادون قرمز موج کوتاه و فروسرخ حرارتی دریافت می کند.
طیف رنگی و دوربین مادون قرمز موج کوتاه این ماهواره، 95 درصد خاک ایران را در کمتر از 100 روز ثبت می کند. علاوه بر این، دوربین طیف مادون قرمز حرارتی با قابلیت تصویربرداری در شب، قادر است در کمتر از 45 روز از کل خاک ایران تصویربرداری کند.
از دیگر ماموریت های این ماهواره می توان به تست مکانیزم پنل خورشیدی بازشو، تست تصحیح مدار با پیشرانه گاز سرد، تست عملکرد تعیین موقعیت ماهواره مستقل از GPS بر اساس روش موقعیت یابی محلی، تست عملکرد تولیدی اشاره کرد. پیچیده، تبدیل و توزیع انرژی در مدار با پانل های خورشیدی باز و کارت های بومی، آزمایش انتقال داده های تصویری با سرعت بالا در باند فرکانسی X، اندازه گیری میزان تابش فضایی در مدار با استفاده از بار برای اندازه گیری مقدار تابش فضایی (دوزیمتری).
فناوری های مورد استفاده در ماهواره پارس 1 شامل پیوند مخابراتی در باند فرکانسی V/UHF، پیوند مخابراتی طیف گسترده در باند فرکانس S، پیوند مخابراتی در موقعیت یابی GPS، سنسور موقعیت یابی ODS، سنسور خورشیدی، ستاره می باشد. سنسور، سنسور مغناطیس سنج، سنسور ژیروسکوپ، سنسورهای تابش فضایی، لوله حرارتی، تجهیزات سخت افزاری و سازه های نرم افزاری برای مدیریت حالت های مختلف افزونگی و پنل های خورشیدی. این فناوری ها اساس فناوری های مورد نیاز ماهواره های عملیاتی آینده کشور را تشکیل خواهند داد.
انتهای پیام