به گزارش ” ای بی اس نیوز ورزشی”، علیرغم استفاده از فناوری کمک داور ویدئویی در رقابت های جام جهانی 2022 قطر، قضاوت داوران در چندین مسابقه همچنان بحث برانگیز بود و انتقاداتی را به دنبال داشت. از جمله فرانسه-انگلیس، مراکش-فرانسه، آرژانتین-کرواسی و…
* فناوری VAR در ایران می تواند به سم تبدیل شود
وی در پایان به معرفی VAR در لیگ برتر ایران پرداخت و گفت: اینها همه بهانه است. زمانی که VAR وارد کشور ما شود مشکلات ما شروع می شود و قطعا ضعف این سیستم در کشور ما مشکل ایجاد می کند و در بازی های داخلی نه تنها کمکی نمی کند، بلکه جنجال به پا می کند. وقتی داور به کنار زمین می رود و صحنه را مرور می کند، اتهامات شروع می شود و برخی از هواداران می گویند طرفدار فلان تیم هستند، VAR هم با این تیم است، داور دولت است، VAR دولت است و … ما برای این گفتگوها آماده شدیم. VAR بهشت نیست و ما مشکلات آن را زمانی که آمد بدانیم. لیگ ما هفته آینده شروع می شود و اگر به دنبال وارد کردن VAR هستیم، باید ابتدا تیم ها و تماشاگران را در مورد فرهنگ آن آموزش دهیم. اگر این فرهنگ آموزش داده نشود، این فناوری می تواند به جای خدمت به سم تبدیل شود و نابود کند.
* کمک داور ویدیویی نمره قبولی دریافت نکرد
خسروی با اشاره به اینکه VAR در جام جهانی نمره قبولی نگرفت، گفت: اگر فناوری واقعی و دستکاری شده نبود و جرات داشت، مراکش به جای فرانسه در فینال حاضر می شد، اما ثابت شده است که حتی فناوری هم جرات اجرای عدالت را ندارد، زیرا این اعتقاد را نداشتند که مراکش باید به فینال برود. فناوری در این مسابقات نمره قابل قبولی نگرفته و داوران از انسان به روبات تبدیل شده اند.
علی خسروی یکی از اعضای کمیته داوران فدراسیون فوتبال که از استفاده از VAR در فوتبال و همچنین تصمیمات فیفا در خصوص داوری در جام جهانی قطر انتقاد کرده است، در گفتگو با خبرنگار ما باز هم به این موضوعات پرداخت.
* هوش مصنوعی کمک داوران را ضعیف کرده است
عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال سپس درباره عملکرد هوش مصنوعی و اعلام آفساید در مسابقات گفت: هوش مصنوعی آفساید در دیدار اکوادور و قطر اشتباه کرد و پای مهاجم را در آفساید قرار داد در حالی که پشت بدن حریف در آفساید بود. این اتفاق نشان داد که هوش مصنوعی در آفساید قوی نیست. در مجموع نحوه آفساید در جام جهانی باعث شد کمک داوران بازی را ترک کنند و دیدیم که کمک داوران چند متری آفساید را نگرفتند و منتظر ماندند تا ببینند از توپ استفاده شده یا نه و گاهی اوقات آنها را انجام می دهند. پس از 20-30 ثانیه گزارش شد. هیجان واقعی از بین رفت و هوش مصنوعی حتی در آفسایدها هم کمک چندانی نکرد و حتی کمک داوران را ضعیف کرد و تبدیل به ربات کرد.
* دیگر نمی توانیم قضاوت داوران را ارزیابی کنیم
وی ادامه داد: فیفا ناظر داوری را حذف کرد. ناظر داور به مسائل روحی داور کمک زیادی کرد و برای این پست سالها زحمت و هزینه هنگفت در دوره های آنها صرف شد، اما به راحتی ناامید شد و قضاوت ها پایین آمد و توسط ماشین ها نیز انجام شد. در واقع، اگر داور پنالتی و اخراج را اشتباه می گرفت، VAR بود، اگر آفساید را اشتباه می گرفت، هوش مصنوعی بود. ماشین آلات و تکنولوژی جای داوران را گرفتند و داوران قضاوت نکردند و فقط دویدند و کرنر و بیرون را نشان دادند. در گذشته میتوانستیم قضاوت داوران را ارزیابی کنیم، اما اکنون نمیتوانیم تشخیص دهیم کدام داور خوب و کدام داور بد است.
*هدف اولیه VAR درآمدزایی بود
خسروی با اشاره به سود مالی این سیستم برای فیفا گفت: هدف اصلی VAR کسب و کار و درآمدزایی است و به همین دلیل فیفا تنها شرکت هایی را می پذیرد که تحت نظارت خود هستند و شرکت هایی را که تجهیزات قوی تری را با قیمت ارزان تری عرضه می کنند، تایید می کند. اینطور نیست و فقط پنج شرکت را می پذیرند که 3 یا 4 شرکت مجوز آمریکایی دارند. در واقع عدالت وجود ندارد و این فقط یک جنبه درآمدزایی است و به طور کلی عدالت را در فوتبال از بین می برد، زیرا به هر حال مسابقات با VAR برگزار نمی شود. اگر قرار است قانون باشد باید برای همه دنیا باشد و نمی تواند فقط برای جام جهانی و جام ملت های اروپا و آسیا باشد. و بقیه مسابقات؟ ما سال هاست در فوتبال هستیم و به همین دلیل می گفتیم VAR هیجان کاذب می دهد و عدالت را از بین می برد و این استدلال ها در این جام جهانی هم ثابت شده است.
* VAR باید به حداکثر سرعت می رسید
وی با اشاره به اتفاقات دیدار اسپانیا و ژاپن گفت: در دیدار ژاپن و اسپانیا اتفاقاتی رخ داد که طبق قانون تمام دور توپ باید از خط عبور کند اما در این صحنه 95 ٪ توپ پاس داده شد و گل خورد که اتفاق خوبی بود اما باید مدت زمان مسابقه را در نظر گرفت VAR و هوش مصنوعی صدمات زیادی به بار آورد ما انتظار داشتیم VAR کامل شود. بعد از جام جهانی 2018، جام ملت ها، مقدماتی جام جهانی و غیره اما این اتفاق نیفتاد اما کمک داور ویدیویی نیز توسط انسان کنترل می شود و این موضوع باعث تاخیر می شود و هیجان بازی را از بین می برد. رابطه خوبی با VAR ندارم
* ثابت کرد که VAR برای عدالت وارد فوتبال نشده است
خسروی در ابتدای سخنان خود با انتقاد از داوری دیدار فرانسه و مراکش گفت: در دیدار فرانسه و مراکش نه تنها باید یک پنالتی برای مراکش اعلام می شد و داور اشتباهاً خطای مهاجم را اعلام می کرد، بلکه در بازی فرانسه و مراکش فقط یک ضربه پنالتی اعلام می شد. امباپه هم باید به خاطر خطای شدید روی دروازه بان اخراج شود، ممکن بود، اما VAR دخالت نکرد. این فناوری در چندین مسابقه به خصوص در نیمه نهایی و در دیداری که علیرضا فغانی قضاوت کرد نشان داد که برای عدالت وارد فوتبال نشده و دلایل دیگری پشت آن نهفته است. حتی در بازی انگلیس و فرانسه که داور برزیلی آن را قضاوت کرد، خطاهایی صورت گرفت که منجر به اخطار یا اخراج شد، اما VAR اگر قرار بود دخالت کند، این کار را نکرد. تصمیم گیرندگان VAR یک تصمیم فوتبالی نگرفتند، بلکه تصمیم سیاسی گرفتند. البته نمی توان گفت که این فناوری کمکی نمی کند. VAR در برخی موارد کمک کرده و از طرفی به داور هم اطمینان می دهد اما دیدیم در برخی بازی ها اینطور نبود. قرار بود کمک داور ویدیویی در همه مسابقات قضاوت عادلانه ای داشته باشد اما اینطور نبود.
علی خسروی، یکی از اعضای کمیته داوران فدراسیون فوتبال معتقد است: کمک داور ویدیویی تنها در خدمت قدرت های بزرگ فوتبال جهان است و کمکی به برقراری عدالت نمی کند.
* این فناوری در خدمت قدرت های فوتبال است
وی با انتقاد از استفاده از کمک داور ویدیویی در مسابقات ادامه داد: 7-8 سال پیش یکی از کسانی بودم که مخالف استفاده از VAR در فوتبال بودم زیرا این فناوری هیجان طبیعی فوتبال را می گیرد و آن را به هیجان مصنوعی تبدیل می کند. توپ هوشمند آفسایدهای طبیعی را به آفسایدهای مصنوعی تبدیل می کند. به نظر من VAR در خدمت قدرت های بزرگ فوتبال است و در نهایت عدالت وجود ندارد و تیم ها و تیم های ضعیفی که هیچ تاثیری در سازمان فوتبال ندارند توسط VAR نابود می شوند.
کد خبر: 1859478
25 دسامبر 1401 ساعت 11:35
1.5 هزار بازدید |
1نقطه نظر
انتقاد تند خسروی از داوران جام جهانی
* فیفا در وقت اضافه قول خود را شکست
خسروی درباره وقت اضافه طولانی مسابقات جام جهانی گفت: در شروع مسابقات وقت اضافه بسیار زیاد بود اما هر چه جلوتر رفتیم وقت اضافه به 3 تا 4 دقیقه کاهش یافت. در واقع فیفا در وقت اضافه شکست خورد و بازی ها را با 100 درصد اضافه شروع کرد و هر چه جلوتر می رفتیم وقت اضافه کوتاه می شد. این هم یک نقطه ضعف دیگر بود. اگر قرار بود وقت اضافه به این شکل گرفته شود، باید برای همه مسابقات اعمال می شد.