وقتی به یک زن می گویید به حجاب خود احترام بگذارید، می گوید دست از گرانی بردارید
حجت الاسلام ناصر رفیعی در حرم حضرت معصومه سلام الله علیها می فرماید: تقوا به معنای ترس نیست، اجتناب است; مریضی که از کارهایی که برایش مضر است دوری می کند، از پزشک نمی ترسد، بلکه برای حفظ سلامتی و جان خود این کار را انجام می دهد، پس تقوا به نفع انسان نیز هست.
استاد حوزه علمیه قبولی همه اعمال ما را در گرو تقوا دانست و افزود: پیامبر(ص) به اباذر فرمودند زیاد دنبال اعمال نباش و در کارهایی که انجام می دهی از نواهی الهی دوری کن، زیرا عملی نیست. مگر اینکه اینطور باشد. تقوا در او
رفیعی با بیان اینکه ایمان بالاتر از اسلام و تقوا بالاتر از ایمان است، گفت: ملاک خداوند برای رعایت تقوا رعایت تقوای کامل است اما چون برای خیلی ها ممکن نیست آن را کنار گذاشت و گفت هرکس باید در هر قدم کاری انجام دهد. . برای رعایت تقوای کامل کم نگذارید و تا می توانید تقوا را رعایت کنید.
فرافکنی در گناه یکی از مشکلات جامعه امروزی است
وی فرافکنی گناه را یکی از معضلات امروز جامعه ما و بر ضد تقوا دانست و گفت: اگر ماشینی جلوی پارکینگ منزلمان پارک شود وقتی به او تذکر می دهیم می گوید: اگر خیلی اهل هنر هستی. ماشین را نگه دار.» یا وقتی به زن می گویند به حجابت احترام بگذار، می گوید عزیزم، وقتی هر دو اشتباه هستند و نباید به آنها احترام گذاشت.
این مدرس حوزه علمیه با بیان اینکه عده ای می خواهند با گناه بزرگتر قبح گناه را برطرف کنند، گفت: اختلاس، گرانی، گرانی، دزدی و قاچاق همه اشکال است اما این موارد نباید مانع از دوری از گناهان کوچک شود.
وی با بیان اینکه تقوا دوری و احترام به پیشگاه خداوند و رعایت رؤیت خداوند است، افزود: امام صادق علیه السلام فرمودند تقوا یعنی خود را در جایی که خداوند امر کرده است ببیند و جایی را که خداوند حرام کرده ندید. و این مرد به آنچه انجام داده نیکو است: بشنوید و آنچه را که خدا امر کرده است انجام دهید و گوش فرا دهید و آنچه را که خدا نهی کرده است انجام ندهید.
رفیعی توصیه دوم امیرالمومنین(ع) را نظم در امور دانست و گفت: نه تنها همه هستی بر اساس نظم است، بلکه جسم ما و همه احکام خدایان نیز بر اساس نظم است. تنها چیزی که در این دنیا اشتباه است اعمال ماست.
وی چهار نوع نظم در زندگی را برشمرد و گفت: اول اینکه نظم در کارهای فردی انسان را موفق می کند. افراد موفق در امور خود نظم و انضباط دارند و مردم نجف می گویند امام خمینی (رحمه الله علیه) در 13 سالی که در نجف بودند، وقت خود را بر اساس حرکات امام تنظیم می کردند.
سرور زمین دومین دستور زندگی را نظم خانواده دانست و گفت: امام حسین علیه السلام از امیرالمؤمنین علیه السلام پرسید که پیامبر چه کرد؟ خانه وی گفت: پیامبر اکرم (ص) وقت خود را سه قسمت می کرد، بخشی را برای خدا، بخشی را برای کار شخصی و بخشی را برای اهل بیتش.
وی نوع سوم دستور را نظم اقتصادی دانست و گفت: یکی از مشکلات کشور ما این است که اسراف اقتصادی زیاد است. قرآن کریم می فرماید اگر می خواهی به فقرا کمک کنی با انضباط رفتار کن و همه پولت را نده تا بی پولی کنی و حتی پولت را هدر نده.
رفیعی خاطرنشان کرد: نظم اقتصادی به معنای هزینه کردن بر اساس درآمد است. فردی که درآمد پایینی دارد می خواهد مانند فردی که از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردار است مهریه بدهد که این یک نوع سردرگمی اقتصادی است و باعث دردسر می شود.
وی با بیان اینکه نوع چهارم نظم در روابط اجتماعی است، گفت: اگر در مسائل تحصیلی بی نظم باشیم به جایی نمی رسیم و برای موفقیت باید در درس مان نظم داشته باشیم.
منبع: مهر