وعده منظور برای رفع کلیه ایرادات مخالفان به بودجه کل سال 1403
رئیس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه «بودجه ابزار و چارچوب دولت است» گفت: امیدواریم با کارهای فشرده ای که طی دو ماه آینده انجام خواهیم داد، بتوانیم لایحه را به قانون
به گزارش ای بی اس نیوز، داود منظور، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه روز چهارشنبه 8 آذر 1402 در تالار شورای اسلامی در جلسه استماع اولین گزارش کمیسیون تلفیق کلیات. وی در لایحه بودجه 1403 کشور با بیان اینکه: «از همدلی مجلس انقلاب با دولت مردم تشکر میکنم»، گفت: مطمئناً هیچ چیز کامل نیست مگر این که خداوند متعال انجام میدهد. بنابراین، در حالی که اعضا به جنبههای کلی این لایحه رأی میدهند، لزوماً به جزئیات رأی نمیدهند و ما تلاش خواهیم کرد تا در جلسات کمیته تلفیق، نگرانیهای مطرحشده توسط مخالفان بودجه عمومی را برطرف کنیم.
وی تاکید کرد: زمانی که لایحه بودجه به قانون تبدیل شود محصول مشترک دولت و مجلس تلقی می شود. بنابراین امروز نیمی از راه را طی کرده ایم و نیمی دیگر را باید با کمک مجلس طی کنیم. همه تلاش می کنیم سال آینده را طبق مفاد برنامه هفتم از ابتدای فروردین آغاز کنیم و با هم سالی متفاوت و استثنایی را رقم بزنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: این بودجه ابزار و چارچوب دولت است و امیدواریم با کارهای فشرده ای که طی دو ماه آینده انجام خواهیم داد، بتوانیم لایحه را به قانون تبدیل کنیم.
منظور در ادامه تغییر روند رسیدگی به لایحه بودجه بر اساس آیین نامه داخلی مجلس را مورد تاکید قرار داد و گفت: بر اساس مصوبه مجلس، در قسمت اول بودجه فقط باید به تصمیمات در منابع مراجعه کنیم. . درآمد و مفروضات مربوط به تنظیم جزییات بودجه و برقراری ترازهای عملیاتی و مالی، قسمت اول را با همین رویکرد انجام دادیم و همانطور که در گزارش مرکز تحقیقات آمده است سعی کردیم وارد تصمیمات غیر بودجه ای نشویم و سقف منابع را نیز ارائه کنیم. به عنوان سایر اطلاعات مورد نیاز صورتجلسه مجلس در قالب 8 جدول پیوست می باشد.
وی گفت: تلاش کرده ایم محورها و راهبردهای اصلی سیاست های برنامه و قانون برنامه را در لایحه ادغام کنیم. به عنوان مثال یکی از دغدغه های نمایندگان مجلس رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال است. برای رشد اقتصادی سال آینده، در بودجه کسب و کار 650 تلاش سرمایه گذاری در بخش های محرک اقتصاد کشور در نظر گرفته ایم که علاوه بر آن چیزی است که دولت از بودجه عمومی اختصاص می دهد. در بودجه عمومی 375 همات اعتبارات تملکی پیش بینی کرده ایم که نسبت به سال کاری مصوب افزایشی نداشته است اما نسبت به عملکرد امسال به دلیل عدم دستیابی به منابع 43 درصد رشد داریم. همچنین منابعی را برای تولید بنگاه های کوچک و خرد مطابق مصوبه مجلس در برنامه هفتم در نظر گرفته ایم. همچنین 200 منبع برای واحدها و مشاغل کوچک و متوسط در نظر گرفته ایم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به دغدغههای نمایندگان در حوزه فرهنگ و خانواده، گفت: در این زمینه یک درصد از اعتبارات هزینهای بنگاههای دولتی به موضوعات مرتبط با جوانان جامعه اختصاص مییابد. رشد و شکوفایی زنان، اردوهای زیارتی و موضوعات قرآنی. فرهنگ و گلزار شهدا و تکریم شهدا را در نظر گرفتیم.
منظور گفت: در مورد کالاها نیز 15 میلیارد دلار برای تامین 10 کالای اساسی که مردم برای حفظ امنیت نمایندگان مجلس نیاز دارند، اختصاص داده ایم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: دولت می توانست نرخ ارز برای کالاهای اساسی را 33 یا 35 هزار تومان تعیین کند، منابع دولت هم افزایش پیدا کند، اما ما هم تمایلی به افزایش منابع دولتی نداریم. دولت به قیمت سفره مردم. در خصوص خرید تضمینی گندم، با توجه به دغدغه نمایندگان و تجربه سال جاری که تامین مالی تورمی برای خرید تضمینی گندم انجام شد، دولت منابع ثابتی را برای خرید تضمینی گندم در سال آینده و مشارکت در نظر گرفته است. بخش خصوصی، یعنی تجارت یا صنعت، در خرید. شاهد تضمین گندم هستیم. 80% از دولت و 20% از صنعت و تدارکات تضمینی.
وی افزود: نگرانی هایی در خصوص یکسان سازی حقوق بازنشستگان مطرح شده است. اولاً بودجه در دو مرحله است و حتماً از نظرات نمایندگان در قسمت هزینه استفاده می شود که در پایان ماه به شورای اسلامی ارائه می شود. مرحله دوم. در بحث برابری حقوق بازنشستگان، دولت روش پایدار جدیدی را پیش بینی کرده است. اگر بخواهیم انتشار اوراق بدهی را برای تامین این منابع پیش بینی کنیم، این روشی غیرواقعی خواهد بود و قطعا منبع پایداری نیست.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه تاکید کرد: نکته اول این است که آیا افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده باعث افزایش تورم می شود؟ طبق قانون مصوب شورای اسلامی، تقریباً 40 درصد اقتصاد از پرداخت این مالیات معاف است، یعنی بخش کشاورزی مالیات بر ارزش افزوده پرداخت نمی کند و بنابراین افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده قطعاً نخواهد بود. همه بخش های اقتصادی را تحت تاثیر قرار می دهد، اما 60 درصد اقتصاد را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر بین زنجیره تولید، توزیع و خدمات و فرآوری تقسیم شود، در مجموع این یک درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده حداکثر 0.06 درصد رشد تورمی ایجاد می کند.
منظور در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط تورمی فعلی این رقم اصلا نگران کننده نیست. از سوی دیگر گفته می شد که بازنشستگان را از جیب آنها می گیرند و به آنها پس می دهند. این تعبیر صحیح نیست زیرا اکثر کالاهای مصرفی اقشار متوسط و ضعیف جامعه از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند. کالاهای مصرفی مانند آرد، نان، گوشت، شکر، شکر، برنج، حبوبات و روغن از پرداخت این مالیات معاف هستند. بنابراین، این افزایش مالیات شامل کالاهایی که معمولاً توسط جامعه مصرف می شود، نمی شود، بلکه شامل کالاهای مورد استفاده جامعه می شود. کسانی که درآمد بالاتری دارند به عبارتی شاهد نوعی اصلاح در توزیع درآمد هستند و از جیب پردرآمدها به جیب کم درآمدها می رود.
وی افزود: بخش کشاورزی، حمل و نقل عمومی و نقل و انتقال املاک از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف است و بنابراین نمایندگان نگران افزایش تورم و فشار بر جیب اقشار کم درآمد نباشند. در لایحه ای که به شورای اسلامی تقدیم کردیم به دنبال اصلاح ساختار بودجه هستیم. اگر این اصلاح ساختاری انجام شود یعنی کسری بودجه کاهش می یابد، کسری که رهبر انقلاب تاکید کردند کسری ام الخبث است و همه مشکلات اقتصادی از این منبع است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه گفت: منابع درآمدی دولت را بررسی کردیم، رشد منابع نسبت به سال گذشته تنها 18 درصد است، البته نسبت به عملکرد امسال و نسبت به سال گذشته 50 درصد افزایش داشته ایم. تصویب شد، رشد 18 درصدی پیش بینی می شود. دولت ما محدود است و تنها هفت درصد هزینه های عمومی افزایش یافته است. معافیت مالیاتی کارمندان و کارمندان افزایش یافته است، به نمایندگان مجلس می گویم نگران مالیات نباشند و به کل بودجه رای دهند.
انتهای پیام