وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه در حوزه پوشاک و نساجی بی توجهی شده است، به فعالان عرصه پوشاک، نساجی و کفش قول داد که در اولین فرصت به مشکلات آنها رسیدگی جدی شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، عباس علی آبادی در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بین المللی پوشاک ایران، پس از شنیدن همه نظرات و دغدغه های فعالان صنعت پوشاک، نساجی و کفش که برای اولین بار در کنار هم برگزار شد، به فعالان این حوزه نوید داد. سه صنعتی که اولین فرصت این است که با تشکیل جلسه ای با فعالان این حوزه به طور جدی به مشکلات این صنایع رسیدگی شود.
وی با بیان اینکه با مطالعاتی که در زمینه پوشاک و صنایع نساجی انجام دادم متوجه شدم در این صنعت بی توجهی زیاد است، گفت: باید به سمت صنعتی شدن حرکت کنیم چرا که ارزش افزوده بیشتری به کشور صنعتی داده می شود. . ; قول می دهم در جلسه کارشناسی مفصل در این باره صحبت کنیم.
علی آبادی با تاکید بر اینکه رویکرد اصلی ما در صنعت خودرو، نساجی و پوشاک باید دانش بنیان و صادرات محور باشد، گفت: صنایع نساجی و پوشاک یکی از پایه های اجتماعی و اقتصادی تمدن بشری است. ما به اولی کاری نداریم، اما صنعت پوشاک یکی از پایه های اصلی است. ممکن است ماشین نداشته باشید، اما نمی توانید از غذا، پوشاک و سرپناه فراتر بروید. منسوجات یکی از اولین و مهمترین نیازهای اجتماعی بشریت است. بنابراین در اقتصاد جهانی، نساجی یکی از ارکان اقتصاد جهانی محسوب می شود.
وزیر صامت با بیان اینکه سه شاخص عمده در صنعت نساجی وجود دارد، تصریح کرد: اولین شاخص این است که این صنعت به شدت اشتغالزا است. این موضوع بسیار مهم است و شایسته توجه ویژه است. طبق آمار، 21 درصد از اشتغال در صنعت پوشاک جهانی در اروپا، 11 درصد در آمریکا و 5 درصد در آفریقا متمرکز است، اما این رقم در آسیا 63 درصد است. این نشان می دهد که در کشورهای بسیار توسعه یافته و تقریباً توسعه نیافته، صنعت پوشاک اولویت اول نیست. اما در کشورهای متوسط از نظر توسعه، این مسئله بسیار مهم است. چرا که در کشورهای توسعه یافته، اشتغال در اولویت نیست و به دنبال صنایعی نیستند که شغل ایجاد کنند، بلکه به دنبال صنایعی هستند که ثروت زیادی تولید می کنند. اگر مشکل ما در حال حاضر اشتغال است، بدون شک صنعت نساجی و پوشاک جزو بهترین گزینه هاست و این سخن عاقلانه ای است.
علی آبادی تاکید کرد: نکته دوم که به نظر من بسیار مهم است و باید بر آن تاکید شود این است که این صنعت به شدت سرمایه داری نیست. چون کار محور است. این صنعتی مبتنی بر هنر و توانایی های فردی افراد است. ماشینها نیز مورد نیاز هستند و بسیاری از گروههای صنعتی را میتوان با ماشینهای پیشرفته حل کرد یا با ماشینآلات هزینهها را کاهش داد، اما به یاد داشته باشید که نیروی انسانی همیشه حرف اول را میزند. بنابراین برای توسعه صنعتی که نیاز به سرمایه زیادی ندارد باید به صنعت نساجی و پوشاک نگاه کرد.
به گفته وی، برای رفع دو معضل اشتغال و تولید ثروت به نظر می رسد می توان با هزینه کمتر روی صنعت نساجی و پوشاک حساب کرد.
ادامه بده…