اخبار اقتصادی روز

وظیفه شش گانه رئیس دولت در قبال بانکها

توقف انجماد و فروش به موقع دارایی ها، خروج از بخش بانکی، جلوگیری از اضافه برداشت بانک مرکزی، تسهیل کار تجار، حمایت از تولید و کسب و کارهای کوچک و اصلاح نظام بانکی. این اقدامات به بانک ها کمک می کند تا از نارضایتی خلاص شوند و از رشد تورم جلوگیری کنند.

به گزارش ای بی اس نیوز، نارضایتی بانک ها یکی از مشکلاتی است که دولت در ماه های اخیر با آن مواجه بوده و بر اصلاح آن اصرار دارد. چرا که ناهماهنگی بانک ها را دلیل رشد نقدینگی و تورم می داند.

به همین دلیل است که رئیس جمهور و مدیران اقتصادی کشور در اوایل سال جاری به بانک های در حال ورشکستگی و حتی رئیس کل بانک مرکزی هشدار دادند: مهلتی برای اصلاح اضافه برداشت آنها وی تصمیم بانک مرکزی را اتخاذ کرد و گفت: اجرای دقیق و موثر سیاست های پولی با هدف کنترل نقدینگی و تورم با وجود بانک های غیر فعال امکان پذیر نیست.

سپس محمدرضا فرزین در مورد عوامل نارضایتی بانک ها به این سوال پرداخت کفایت سرمایه بانک وی تاکید کرد و گفت: سرمایه گذاران در بانک های خصوصی و دولتی سرمایه خود را افزایش دهند. مشکل دیگر این است که تمام حساب های دولتی و بنگاه های دولتی از بانک های مختلف به بانک مرکزی می آیند و این مشکل به خودی خود در ایجاد اختلاف به خصوص در یکی دو سال اول موثر است. اگرچه این اقدام صحیح بوده و در راستای هدایت پولی و کنترل نقدینگی انجام شده است.

بانک ها باید برای ایجاد انضباط مالی تلاش کنند

این موضوع بار دیگر توسط رئیس جمهور مورد تاکید قرار گرفت. سید ابراهیم رئیسی با انتقاد از مغایرت حساب های بانکی یا اضافه برداشت بانک مرکزی گفت: این کار باید کنترل شود. تلاش بانک مرکزی شامل موسسات کنترلی است که باید انضباط مالی را رعایت کنند و اضافه برداشت نداشته باشند. موسساتی که فاقد انضباط مالی هستند یا اضافه برداشت دارند باعث تورم می شوند. دولت تلاش کرده است تا علل تورم را کنترل و مدیریت کند. بانک مرکزی، بانک ها و موسسات مالی باید برای ایجاد انضباط مالی تلاش کنند.

رئیس جمهور چند روز پیش در بزرگ ترین همایش اقتصادی کشور بار دیگر بر لزوم اصلاح نظام بانکی تاکید کرد و از بانک ها خواست تا از تجمیع بانک ها یا توقیف دارایی های آنها خودداری کنند و به موقع دارایی های خود را نفروشند چرا که این منابع باید در اختیار آنها قرار گیرد. تولید .

تجارت بانکی موضوعی است که چند سال پیش مورد انتقاد شدید رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت. مقام معظم رهبری در دولت قبل و در دیدار رئیس جمهور و اعضای شورای دولت با انتقاد از عملکرد بانک ها گفتند: بانک ها با ایجاد تسهیلات با پول مردم اشتباه می کنند. این موضوع با افزایش نارضایتی بانک ها بار دیگر حادتر شده است.

رئیس بانک برای تسهیل کار صادرات و واردات

رئیس جمهور در بخشی دیگر از مدیران بانک ها خواست تا کار صادرات و واردات را تسهیل کنند زیرا حمایت از تولید و بنگاه های کوچک و متوسط ​​توسط بانک ها بسیار مهم است و بانک ها باید مشکل اشتغال را در کشور حل کنند.

به گفته این مقام ارشد دولت، روند کار در گمرکات، بنادر، بانک ها و مالیات باید سالم و بدون تردید باشد و تسهیل در این مسائل آرزوی فعالان اقتصادی است و مهم این است که تجار از کالای خود خلاص شوند. به سرعت، بنابراین از روسای بانک‌ها می‌خواهم برای تسهیل صادرات و واردات کار کنند

در این میان رئیس کل بانک مرکزی معتقد است که اگر می خواهیم تورم را مهار کنیم و در عین حال رشد تولید را شاهد باشیم، باید از فشار بر سیستم بانکی بکاهیم.

وی در این خصوص گفت: باید راه های دیگری برای تامین مالی واحدهای تولیدی بیابیم چرا که در سال های اخیر تمام فشار تامین مالی واحدهای تولیدی بر دوش سیستم بانکی افتاده است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *