ای بی اس نیوز/ خوزستان مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: از یک میلیون و 250 هزار هکتار مساحت بیابانی خوزستان، حدود 340 هزار هکتار کانون گرد و غبار است که از 250 هزار هکتار از این میزان، اقداماتی برای مقابله با گرد و غبار انجام شده است.
محمدتقی سجادی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره مالچ پاشی در خوزستان اظهار کرد: متاسفانه استان خوزستان در بحث مالچ پاشی امسال و به دلیل جو روانی منفی برخی از سازمان های مردم نهاد در استان در این زمینه عقب مانده است. مالچ پاشی ذکر نشده است.
وی افزود: زمانی است که در کل کشور و در استان هایی که وضعیتی مشابه خوزستان دارند، مالچ پاشی انجام می شود و این مشکل مربوط به استان های ایلام، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و سه استان خراسان است. ، که دارای نوعی شن روان هستند، در It’s done.
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان با بیان اینکه حدود 140 هزار هکتار جنگل های زراعی در استان وجود دارد، گفت: حدود 20 تا 30 هزار هکتار از این جنگل ها در منطقه حمیدیه شوش وجود داشت که تپه های ماسه ای روان بود اما اکنون پوشش جنگلی در این محدوده بهینه است. علاوه بر این، این منطقه در دهه 1950 با مالچ آبیاری شد و نهال هایی روی مالچ کاشته شد.
سجادی گفت: برخی از تپه های سیلتی به دلیل شرایط خاص، گیاه کاشته شده در آنجا قابل تثبیت نبوده و به دلیل روان بودن و سیال بودن خاک، گیاه در زیر آن مدفون می شود و در استقرار گیاه تأثیر مثبتی دارد، البته مالچ پاشی. مواد طبیعی و بر پایه کربن هستند و می توان آنها را تصفیه کرد.
20 تا 30 هزار هکتار مالچ در خوزستان نیاز است.
وی با اشاره به اینکه در برخی نقاط مالچ پاشی اجتناب ناپذیر است، ادامه داد: در کانون های ریزگرد که تپه های رسی هستند و به دلیل شوری و قلیایی بودن اندازه خاک کوچکتر می شود و در معرض باد مالچ پاشی موثر است نه و پوشش گیاهی. و نهال ها مسئول هستند. مالچ پاشی برای مکان هایی که تپه های ماسه ای وجود دارد که در آن فرو می روند و منطقه را تخریب می کنند مناسب تر است.
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: طبق بررسی های انجام شده در استان خوزستان به جز 80 هزار هکتاری که در 4 تا 5 دهه گذشته سمپاشی شده است، حدود 20 تا 30 هزار هکتار ظرفیت سمپاشی مجدد وجود دارد.
سجادی افزود: اولویت ما در کنترل کانون های گرد و غبار که تپه های رسی و شنی است، استفاده از پوشش گیاهی قابل استقرار است. از یک میلیون و 250 هزار هکتار از مناطق بیابانی خوزستان، حدود 340 هزار هکتار کانون ریزگردها است و از 250 هزار هکتار از این میزان، اقداماتی برای مقابله با ریزگردها انجام شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای مقابله با ریزگردها ادامه داد: 340 هزار هکتار کانون، 180 هزار هکتار محوطه، 23 هزار هکتار مدیریت رواناب و 24 هزار و 800 هکتار نهال کاشته شده است.
اجرای 2000 هکتار پروژه بیابان زدایی تا بهار سال آینده به اتمام می رسد
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: دو موضوع مهم در خوزستان تثبیت اقدامات گذشته و عدم از بین رفتن آن است. در این راستا در قالب ماده 3 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها در نظر داریم مدیریت را به سازمان های محلی واگذار کنیم تا این موضوع از دست دولت و مردم و بومیان خارج شود. این مناطق می توانند از مناطق مراقبت کنند.
سجادی در خصوص طرح 2 هزار هکتاری بیابان زدایی خوزستان گفت: تفاهم نامه 14 میلیارد تومانی با شرکت نفت برای اجرای برنامه های بیابان زدایی در 6 منطقه نفتی شلمچه، اهواز، رامهرمز، آغاجاری، شوش و اندیکا منعقد شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه این پروژه تا بهار سال آینده به اتمام می رسد، ادامه داد: کار انتخاب پیمانکار و تعیین محل این پروژه انجام شده و عملیات بذرکاری و برنامه های مدیریت رواناب در روزهای آینده انجام خواهد شد. . حدود 800 هکتار از این طرح زیر کشت می رود و در 1200 هکتار دیگر برنامه های بیابان زدایی از جمله مدیریت رواناب و کاشت انجام می شود.
رفع تصرف دو هزار و 360 هکتار از اراضی ملی خوزستان
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: برای منطقه شلمچه از آنجایی که ورودی کشور و مسیر زائران اربعین است، این موضوع به شکل ویژه تری اجرا می شود و باید زهکشی در این منطقه انجام شود و گونه های مختلف گیاهی کاشته شد. و به یک مسیر سبز تبدیل شد.
سجادی در خصوص تشکیل پرونده تصرف اراضی ملی گفت: امسال 434 پرونده به مساحت 11 هزار و 984 هکتار برای متخلفان در استان تشکیل دادیم که 220 پرونده به مساحت 2 هزار و 360 هکتار است. مصادره و به دولت تحویل داده شد.» بازگشته است.
وی افزود: مابقی پرونده های زمینی که مورد اختلاف و یا در تملک است در دادگاه برای تخصیص در حال رسیدگی است.
absnews