absnews
وی با بیان اینکه وضعیت منابع آب اعم از آب های سطحی و زیرزمینی قابل قبول نیست، گفت: نتیجه این امر اولین گام در جهت کاهش تدریجی جمعیت در نقاط مختلف کشور است.
آمارهای اداره اطلاعات و داده های آب کشور نشان می دهد که با تغییر 150 روز از سال آبی به 30 بهمن (سال آبی 1400-1401)، حجم کل ذخایر آبی در مخازن سدهای کشور به حدود 11.32 میلیارد مکعب رسید. متر نسبت به مدت مشابه سال قبل. آبی محو شده نشان دهنده کاهش 20 درصدی است.
داریوش مختاری – کارشناس مدیریت منابع آب با اشاره به فقر آبی در ایران به ای بی اس نیوز گفت: شرایط منابع آبی کشور مساعد نیست و باید چاره ای اندیشید زیرا در غیر این صورت شاهد مهاجرت داخلی خواهیم بود.
این کارشناس ارشد مدیریت منابع آب با اشاره به اینکه در چنین شرایطی راهکارهای حوزه اقتصاد واقع بینانه ترین راه حل است، در شرایطی قرار می گیرد که قانون توسعه و بهینه سازی مصرف آب شهری (مصوب اسفند 1394) هنوز معلق است، گفت: اجتناب از بارهای جدید نیز می تواند کمک کند.
مختاری با تاکید بر اینکه خروج از بحران فزاینده آب و محیط زیست با هشدارها و شعارهای دلسوزانه محقق نمی شود، گفت: پیامدهای اجتماعی کنونی کم آبی را باید در مدیریت نادرست منابع آبی جستجو کرد و چاره اندیشی کرد. به درستی فکر شود و نباید با تصمیمات عجولانه بدتر شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، بررسی وضعیت ورودی سدها در کشور نشان می دهد که حجم آب ورودی برای سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 15 درصد کاهش داشته است، اما با توجه به اینکه برف امسال بیش از دوبرابر شدن ذوب برف در ماه های آینده باعث افزایش ورودی سدها می شود.
سد زاینده رود در استان اصفهان، سدهای استان تهران، سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه و سدهای استان خوزستان در شرایط فعلی به ترتیب حدود 10، 17، 35 و 49 درصد است و با توجه به بارندگی مناسب در جنوب کشور امسال، سدها در استان هرمزگان تقریبا پر است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز