وی در این خصوص تصریح کرد: ارتباط سامانه های دستگاه های مختلف با یکدیگر در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با جدیت دنبال می شود و کار بسیار خوبی در این وزارتخانه انجام شده است.
وی با بیان اینکه برای واکسن و تامین آن مشکلی نداریم، گفت: کسانی که هنوز نوبت سوم را دریافت نکردهاند باید این کار را انجام دهند.
رئیس شورای امنیت ملی با اشاره به اهمیت حضور مسئولان ارشد کشوری در کنار مسئولان محلی گفت: استاندار، فرماندار، بخشدار و مسئولان یک استان طبیعتا فرصت دیدار با رئیس جمهور و وزرا را ندارند. . دهیار به استاندار می تواند در جلسه ای با رئیس جمهور شرکت کند و نظرات، دغدغه ها و مطالبات خود را بیان کند که این روند بسیار مهم و موثری برای تنظیم روابط و نظرات است.
وزیر کشور افزود: وزارت کشور هیچ مسئولیت و نقشی در اعطای این مجوزها ندارد. البته اداره ثبت به طور مرتب اطلاعات را در اختیار دستگاه های مختلف قرار می دهد و سیستم آن به سیستم های دیگر متصل است.
وزیر کشور با تصریح بر اینکه در بحث سیل برخی شهرها ۵۰۰ سال در دو روز و معادل ۵۰۰ میلی متر بارندگی داشته اند، افزود: کمک های خوبی نیز به مناطق سیل زده شده است. در جنوب کرمان دام و اقلام خانگی، توزیع و بازسازی خانه آغاز شده است. در لامرد فارس کار آغاز شده و به مشکلات جمعیتی در بخش کشاورزی رسیدگی می شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز، احمد وحیدی شب گذشته در برنامه تلویزیونی نگاه یک، سیاست دولت و دستور رئیس جمهور در سفرهای استانی را تکمیل پروژه های ناتمام گذشته و ناتمام دانست و گفت: بله شروع می شود.
وی افزود: سازمان شهرداری ها هیچ نقشی در صدور مجوز ندارد و اصولا ارتباطی بین این سازمان و ستاد وجود ندارد و نیروی انتظامی یک نهاد مستقل است که اگر از او بپرسیم پاسخ می دهد.
وی تصمیمات اتخاذ شده در این سفرها را اصولی خواند و گفت: این تصمیمات از قبل مورد بررسی قرار می گیرد و مسئولان استانی جلسه خواهند داشت و این اقدامات مقدماتی از نیازهای ضروری سفرها و جلسات است. برخی از آنها ممکن است از قبل در دستور کار قرار داشته باشند. اعتبارات لزوما برای یک سال نیست و ممکن است برای دو یا چند سال باشد. سیاست دولت و دستورات مکرر رئیس جمهور این است که دولت کار جدیدی را شروع نکند و همان وظایف سرزمین قبلی را با اولویت دنبال کند.
وزیر کشور از دستورات رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان هدف دولت یاد کرد و گفت: مدیریت اجرای پروژه ها بدون جدول زمانی منطقی نیست و بر این اساس دستگاه های دستگاه های اجرایی باید کنترل کنند. پروژه هایی ایجاد شده یا در حال شکل گیری است.»
وی افزود که برای بهبود فضای کسب و کار، برخی از استان ها مجوزهای ناشناس صادر کردند. به عبارت دیگر، ابتدا مجوز پروژههای امکانپذیر مانند آب، برق و محیطزیست داده شد و در سیستمهایی قرار گرفت که هر علاقهمند به این تعهدات میتوانست بیاید و انتخاب کند.
وزیر کشور گفت: قرار نبود محدودیتهای جدیدی از طریق مدیریت هوشمند اعمال کنیم، اما عدم رعایت، ستاد ملی کرونا را مجبور به اعمال محدودیتهای جدید میکند. امیدواریم با رصد مردم زودتر بر این مشکلات غلبه کنیم و عید نوروز آسان تر و بی دردسر باشد.
فرمانده ستاد عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به وضعیت کرونا در کشور، مبارزه با این بیماری را یکی از مهمترین وظایف دولت سیزدهم خواند و گفت: تلاش بسیار خوبی در این زمینه انجام شده است. در این راستا مسئولان بهداشتی و درمانی و کادر درمانی تلاش های قابل توجه و ارزنده ای داشته اند.
وزیر کشور با اشاره به شیوع بیماری Omicron گفت: واکسیناسیون تمام ماجرا نیست. حتی اگر موثر باشد. در شرایط اقتصادی کنونی و تحریم، تهیه واکسن مورد نیاز کشور مستلزم تلاش جدی بود که مسئولان ذیربط تلاش کردند و واکسن مورد نیاز تهیه شد.
وحیدی همچنین درباره زلزله و مناطق آسیب دیده از سیل توضیح داد: به مشکل زلزله زدگان اندیکا با توجه ویژه رسیدگی شد. اما مشکل این منطقه فقط زلزله نیست و عقب ماندگی مزمن در نقاط مختلف از جمله نبود جاده نامناسب در منطقه وجود دارد.
وحیدی در خصوص سامانه انتشار مجدد مشاغل، وزارت اقتصاد را مقصر ایجاد سامانههای حمایتی برای بهبود فضای کسبوکار دانست و گفت: در مجلس شورای اسلامی بحثی مطرح شد که بهجای مجوزهای قبلی، مجوزهای پس از ترخیص صادر کنیم. یعنی هرکسی می تواند کسب و کار خودش را راه بیندازد و بعد بیاید مجوز بگیرد. البته این طرح در صورت قانونی شدن قابل اجراست که در حال حاضر در دست بررسی است.
وزیر کشور با اشاره به 15 سفر استانی رئیس جمهور گفت: در سفر رئیس جمهور به خوزستان مشکل فاضلاب اهواز حل شد و در بارندگی های اخیر کمترین مشکل را در اهواز داشته ایم که نشان از کارآمدی دستگاه های فاضلاب دارد. سفرهای دولت استانی کابینه».
وحیدی شناسایی حوزه های مختلف جهت استقرار صنایع در مناطق مختلف و رفع مشکلات زیست محیطی آنها را از دیگر وظایف بهبود فضای کسب و کار برشمرد و اتصال سیستم های دستگاه های مختلف به یکدیگر برای صدور پروانه کسب را بسیار مهم و تسهیل کننده دانست. .
وحیدی دلیل دوم را نگاه دقیق به مسائل دانست و افزود: در این جلسات مسئولین حرفه ای بودن مردم منطقه را می شنوند و رئیس جمهور همه حرفه ای بودن مردم را می شنوند و در این جلسات اطلاع رسانی خوبی صورت گرفت. به رئیس جمهور ارائه می شود، گزارش کتبی وجود ندارد.
به گفته وزیر کشور، برنامه های گذشته نیز در سفرهای استانی رئیس جمهور مورد ارزیابی مجدد قرار می گیرد و با کار کارشناسی اعتبارات اعطا می شود.
طرح ایجاد کسب و کار قبل از اخذ مجوز در دست بررسی است
فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره صحت اطلاعات مبنی بر تعطیلی دو هفتهای برخی مکانها یا دورکاری کارکنان در فضای مجازی گفت: چنین مصوبهای نداریم؛ زیرا قرار بود کارکنان برای آمدن به محل کار پس از دریافت دوز دوم واکسن یا داشتن PCR منفی، همان قوانین همچنان اعمال می شود و ما فقط یک هفته تعطیلی مهدکودک داشتیم.
وحیدی گفت: انتظار می رفت با رعایت ضوابط وارد این موج نشویم اما وارد این موج شدیم. برخی می گویند نیمه راه را از موج ششم عبور کرده ایم و برخی می گویند هنوز به نیمه راه نرسیده ایم.
وی افزود: گروه علمی دقیقی در وزارت بهداشت وجود دارد که به بررسی مسائل مربوط به کرونا می پردازد، اما آنچه به محدودیت ها مربوط می شود ناشی از برداشت ها و نظریه های علمی است. رصد و گذراندن این موج به خوبی مهم است.
وحیدی سفرهای استانی دولتمردان را به چند دلیل مهم دانست و گفت: اول اینکه مردم باید مسئولان خود را از نزدیک ببینند و مسئولان در بین مردم باشند. ارتباط چهره به چهره مردم و مسئولان بسیار پرهزینه است و این وحدت حساس بین مردم و مسئولان با حضور فیزیکی بین مردم به دست می آید و خود مردم نیز هوس این حضور را دارند.
تصمیمات سفر استانی بر اساس اصول است
وی ادامه داد: بلافاصله برای اسکان افراد مشکلدار تلاش شد و موضوع اسکان حیوانات آنها نیز حل شد. 900 تا 1000 خانه باید در این منطقه بازسازی یا ساخته می شد که بسیاری از آنها به مرحله سقف سازی رسیدند، اما برخی به دلیل نبود جاده مناسب به تاخیر افتاد و مردم دچار مشکل شدند.
وزیر کشور همچنین به سایر استانداران توصیه کرده است که چنین مجوزهای ناشناس را برای تسهیل فضای کسب و کار مانند این اقدام صادر کنند.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از چنین وضعیتی باید بیشتر رعایت می شد، اما متاسفانه برخی از قوانین و مقررات بهداشتی به خوبی رعایت نمی شود و بسیاری از جوامع گزارش شده و کمی عادی شده اند و با توجه به وضعیت این منطقه که در حال گسترش است. ما به سرعت تبدیل به موج ششم شدیم.
تاج عادی شده است
وحیدی در عین حال خاطرنشان کرد: مشاغل خانگی واقعاً با صدور مجوزهای پیچیده مشکلی ندارند.
او گفت: «به لطف این تلاشهای عظیم، آمار بهبود یافته است.» ما هماهنگیهای زیادی در سطوح مختلف داریم.
وحیدی افزود: نتیجه این اقدامات این بود که از نظر میزان واکسیناسیون در رتبه های اول دنیا قرار داشتیم و شاید در مقایسه با بسیاری از کشورها حتی کشورهای غربی در مواردی از نظر میزان واکسیناسیون در رده های اول قرار داشتیم، در حالی که قبل از آن ما در رده های پایین تر بودیم.
وحیدی در پاسخ به این سوال که آیا در نوروز 1401 محدودیت ترافیکی خواهیم داشت، گفت: رعایت نکات بهداشتی در همه شرایط ضروری است اما از نظر تردد اگر قوانین و مقررات اعمال شود و بتوانیم از این مسیر عبور کنیم. موج، هیچ دلیلی وجود ندارد.” جدید معرفی خواهد شد و کاملا بستگی به نحوه رشد میکرون در بین مردم دارد که امیدواریم طولانی نباشد و بتوانیم به زودی سوار این موج شویم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز