وزیر نفت: تحریم ها امنیت انرژی جهان را مختل می کند
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از وزارت نفت، جواد اوجی در نشست فوق العاده وزیران هفتمین اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز در الجزایر اظهار داشت: باعث افتخار است که بتوانم در این نشست سخنرانی کوتاهی داشته باشم. که در چارچوب هفتمین اجلاس سران مجمع برگزار شد، تمایل قلبی خود را برای پیوستن به جمع وزرای مجمع کشورهای صادرکننده گاز اعلام می کنم.
وزیر نفت افزود: در ابتدا لازم می دانم اشاره کنم که رژیم صهیونیستی همچنان در برابر چشم جهانیان مشغول بچه کشی و نسل کشی است و ما ضمن محکومیت با این ملت مظلوم همدردی می کنیم و برای مظلومان دعا می کنیم. مردم مظلوم فلسطین هستند و ما به یاری خداوند در وضعیت آنها امیدواریم.
وی گفت: از دولت الجزایر به خاطر میزبانی این جلسات در شهر زیبای الجزایر سپاسگزارم و از مهمان نوازی مردم و دولت جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر قدردانی می کنم.
اوجی ادامه داد: برگزاری هفت اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در طول حیات این سازمان نوپای بین المللی بیش از هر چیز دیگری نشانه قوی از همگرایی همبستگی و عزم اعضای آن برای پیگیری اهداف این سازمان است. مونتاژ. که اولین پایه آن در سال 1380 در تهران گذاشته شد. در این سالها کشورهای عضو مجمع با پیگیری اهداف خود و با تکیه بر همکاری و هماهنگی موفق به ایجاد سازمانی پیشرو در عرصه بین المللی و تقویت جایگاه مجمع در بخش انرژی جهانی شدند.
وی گفت: بر اساس پیش بینی های گزارش چشم انداز مجمع کشورهای صادرکننده گاز، تقاضا برای این سوخت پاک تا سال 2050 تقریباً 36 درصد افزایش می یابد و پیش بینی می شود تا سال 2025 سهم گاز طبیعی در جهان باشد. بازار ترکیب انرژی از سهم زغال سنگ پیشی گرفته و تا سال 2040 به منبع انرژی تبدیل خواهد شد. برای تبدیل شدن به منبع اصلی انرژی در جهان، گاز طبیعی می تواند با جایگزینی سوخت های سنتی و ارائه یک راه حل ممکن و مقرون به صرفه، کیفیت هوا را بهبود بخشد. . وسیله ای برای انتقال انرژی با انرژی های تجدیدپذیر
وزیر نفت گفت: تحولات ژئوپلیتیکی و منطقهای در دو سال گذشته نشان داده است که گاز طبیعی و تجارت بینالمللی آن همچنان عاملی حیاتی برای امنیت انرژی جوامع بشری در سراسر جهان و علیرغم اقدامات انجام شده برای دستیابی به اهداف زیستمحیطی محسوب میشود. از نظر ژئوپلیتیکی و بیولوژیکی و آزادسازی بازارهای انرژی، هر جا که امنیت انرژی کشورها با خطرات جدی مواجه باشد، سیاستهای انرژی برای تضمین امنیت انرژی کشورشان بر سایر اهداف اولویت دارند.
اوجی گفت: مشاهده کردیم که اتحادیه اروپا که همواره در سیاست های آزادسازی انرژی پیشگام بوده و در دهه های گذشته بر مقررات زدایی از بازارهای نفت و گاز متمرکز بوده، در مواجهه با بحران کمبود گاز، به سیاست های غیربازاری روی آورده است. مانند سقف قیمت و جلوگیری از عملیات کامل. به مکانیزم بازار تبدیل شده است.
وی افزود: توسعه صنعت گاز جهان و دستیابی به امنیت عرضه و تقاضای گاز طبیعی در بازارهای جهانی نیازمند صلح جهانی و سیاست زدایی از تجارت انرژی است. بر این اساس تنش های ژئوپلیتیکی و اعمال تحریم های یکجانبه یا چندجانبه در مغایرت با اصول و موازین حقوق و امنیت انرژی جوامع مورد تهدید قرار می گیرد. شایان ذکر است که قربانیان تهدید امنیت انرژی شهروندان عادی و به ویژه کشورهای در حال توسعه هستند. کشورها
وزیر نفت تاکید کرد: ارتقای جایگاه مجمع در بازارهای جهانی گاز و ایفای نقش موثرتر برای رشد و توسعه کشورهای در حال توسعه اجتناب ناپذیر است. بر این اساس پیشنهاد می کنم همفکری و همکاری اعضای مجمع در سطوح راهبردی، مدیریتی و فنی افزایش یابد. من معتقدم تبادل تجربیات موفق بین کشورهای عضو در سطوح ذکر شده بسیار مهم است.
اوجی گفت: مطالعه پیشنویس بیانیه تهیهشده برای اجلاس سران هفتم نیز نشاندهنده اجماع همه کشورهای عضو JECF در مورد نقش کلیدی و رو به رشد گاز طبیعی در تامین نیازهای انرژی توسعه پایدار و دوره انتقال انرژی بر اساس ویژگی های منحصر به فرد این بردار انرژی تاکید بر حاکمیت کشورهای عضو بر منابع گاز، محکومیت تحریم یکجانبه خارج از چارچوب سازمان ملل، افزایش همکاری برای عرضه مستمر گاز به بازارهای جهانی، مشارکت در زمینه های فنی و فناوری و افزایش مصرف گاز در بخش حمل و نقل از جمله مهمترین موضوعات مطرح شده در این بیانیه که مورد توافق جمعی قرار گرفت.
وی گفت: من معتقدم پیام اصلی این بیانیه نشان دادن مسئولیت مشترک ما در پیشبرد آینده ای پایدار و مطمئن برای همه در بخش انرژی است. رویکرد ما به عنوان اعضای انجمن کشورهای صادرکننده گاز که دارای بزرگترین ذخایر گاز طبیعی هستند، برای عرضه بیشتر گاز طبیعی به بازار جهانی رویکردی بشردوستانه، عدالت محور و دوستدار محیط زیست است و به همه جوامع در سراسر جهان کمک می کند. جهان به انرژی دسترسی دارد.
وزیر نفت افزود: ایران به عنوان یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر قطعی گاز طبیعی در جهان و یکی از بزرگترین مالکان شبکه ملی توزیع گاز طبیعی در جهان، آماده هرگونه همکاری در زمینه اکتشاف و حفاری است. . توسعه، بهره برداری و توزیع گاز طبیعی. برای دستیابی به این مهم، افزایش توان و توانمندی های مدیریت استراتژیک و مهندسی فنی ضروری است که در این میان تشویق سرمایه گذاری های مشترک خارجی حرف اول را می زند. این استراتژی یک استراتژی جمعی است و از طریق آن قدرت فناورانه کشورهای عضو مجمع در زنجیره توسعه صنعت گاز طبیعی تقویت خواهد شد.
اوجی گفت: از همه کشورهای عضو JECF میخواهم که با اجماع از تقویت همکاریها و گفتوگوهای بینالمللی استقبال کنند. علاوه بر این، ما باید از خود در برابر اثرات منفی تحریمهای یکجانبه که نه تنها پیشرفت کشورهای تولیدکننده، بلکه برنامه جهانی محیط زیست را مختل میکند، دفاع کنیم. این مسئولیت مشترک ما برای ارتقای یک آینده انرژی پایدار و ایمن برای همه است. همانطور که امروز در اینجا جمع می شویم، اجازه دهید با تعریف پروژه های مشترک و مشارکت های استراتژیک و استفاده از زیرساخت های ایجاد شده توسط JECF، گامی عملی برای دستیابی به اهداف مجمع برداریم.
وی تصریح کرد: همکاران ما تلاش زیادی کردند تا طی هفت جلسه عالی رتبه به ریاست نماینده الجزایر و با همکاری دبیرخانه و با استفاده از تجربیات نیروهای متخصص، بیانیه هفتمین نشست سران کشورها را تدوین کنند. کشورهای عضو امیدوارم جلسه فوق العاده وزیران بتواند با همکاری و همفکری شما پیش نویس بیانیه را نهایی کند.
وزیر نفت گفت: یقین دارم با برنامه ریزی عالی دولت الجزایر هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در سطح بالایی برگزار می شود و توجه جهانیان را به این نشست مهم جلب می کند. و پیام های آن
اوجی افزود: در پایان بر خود لازم می دانم از محمد ارقب وزیر معادن و انرژی الجزایر، رئیس اجلاس فوق العاده، فاتحه نفاح رئیس هیئت عالی رتبه، شیخ میشال رئیس جمهور قدردانی کنم. شورای اجرایی و سایر اعضای هیأت عالی رتبه. با تشکر
وی گفت: در پایان از این فرصت استفاده کرده و از همه شما دعوت می کنم برای شرکت در بیست و ششمین اجلاس وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز که قرار است در پایان در ایران برگزار شود، به جمهوری اسلامی ایران بیایید. سال 2024.
نشست فوق العاده وزیران هفتمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) با هدف تهیه اسناد اساسی در الجزیره پایتخت الجزایر با حضور جواد اوجی وزیر نفت آغاز شد.
نشست سران کشورهای عضو انجمن کشورهای صادرکننده گاز هر دو سال یکبار برگزار می شود، دوحه (قطر) در سال 2011، مسکو (فدراسیون روسیه) در سال 2013، تهران (جمهوری اسلامی ایران) در سال 2015، سانتا کروز (بولیوی) در سال 2017، مالابو (گینه استوایی) در سال 2019، دوحه (قطر) در سال 2022 به ترتیب میزبان 6 دیدار آخر بودند.
مجمع کشورهای صادرکننده گاز سازمانی است که به تازگی توسط ایران، روسیه، قطر و تعدادی دیگر از کشورهای صادرکننده گاز در 23 دسامبر 2008 تأسیس شده است. ایده اولیه ایجاد چنین سازمانی از ایران بود و در اردیبهشت 1392 در تهران متولد شد. از زمان تأسیس این مجمع، 25 دیدار در سطح وزیران و 6 دیدار در سطح رهبران برگزار شده است.
ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گاز در جهان و یکی از بنیانگذاران GECF است که دو دوره دبیرکلی این مجمع (محمدحسین عادلی) بوده است.
الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات متحده عربی و ونزوئلا 12 عضو اصلی JECF هستند، در حالی که آنگولا، آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک و پرو 12 عضو اصلی JECF هستند. ناظران و مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت می کنند.
اعضای انجمن کشورهای صادرکننده گاز 39 درصد از تولید گاز جهانی، 69 درصد از ذخایر گاز جهانی، 40 درصد از حمل و نقل خط لوله گاز و 51 درصد از تجارت گاز طبیعی مایع (LNG) را به خود اختصاص داده اند.
ایران میزبان هشتمین نشست سران کشورهای صادرکننده گاز در سال 2027 خواهد بود.
absnews