* فناوری های کاهش کربن از چرخه تولید گاز طبیعی در دسترس ما هستند
وزیر نفت گفت: با توجه به موقعیت استراتژیک کشورهای عضو مجمع که بیش از 70 درصد از منابع گازی جهان و بیش از 50 درصد صادرات گاز جهان را چه از طریق خطوط لوله و چه به صورت LNG در اختیار دارند. از طریق کشورهای عضو مجمع انجام می شود.این مجمع می تواند گام های مهمی در جهت ارتقای جایگاه گاز طبیعی در سبد مصرف جهانی انرژی بردارد.
اوجی با بیان اینکه ایران به عنوان یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر قطعی گاز طبیعی در جهان و یکی از بزرگترین دارندگان شبکه ملی توزیع گاز طبیعی در جهان آمادگی هرگونه همکاری در زمینه های اکتشاف، حفاری، توسعه، بهره برداری و توزیع گاز طبیعی. این امر مستلزم بهبود مدیریت انرژی و استراتژیک و ظرفیتهای فنی و مهندسی است که در این زمینه تشویق سرمایهگذاریهای مشترک بینالمللی نقش مهمی ایفا میکند. این استراتژی یک استراتژی جمعی است و از طریق آن قدرت فناوری کشورهای عضو مجمع در زنجیره توسعه صنعت گاز طبیعی افزایش می یابد.
* افزایش سهم گاز در سبد انرژی جهانی به 27 درصد تا سال 2050
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، جواد اوجی وزیر نفت گفت: گاز طبیعی به عنوان سوختی پاک، منعطف و در دسترس، نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای در تامین انرژی مورد نیاز جهان به ویژه در شرایطی دارد که جهان در مسیر انتقال انرژی قرار دارد و به سمت دستیابی به اهداف توسعه پایدار و حرکت به سمت منابع انرژی پاک حرکت می کند و گاز طبیعی گاز به دلیل مزیت های زیست محیطی خود توانایی قابل توجهی در جایگزینی سوخت های فسیلی آلاینده مانند زغال سنگ دارد.
وی افزود: بر اساس آخرین گزارش چشم انداز گاز مجمع کشورهای صادرکننده گاز، پیش بینی می شود سهم گاز طبیعی در سبد انرژی جهانی از 23 درصد در سال 2022 به 27 درصد در سال 2050 افزایش یابد. با این حال، نباید فراموش کرد که دستیابی به این هدف مستلزم سرمایه گذاری قابل توجه در زنجیره تامین گاز طبیعی، سیاست های حمایتی، ثبات بازار و دسترسی آزاد به منابع مالی است.
absnews
وی ادامه داد: در این راستا لازم است کشورهای عضو مجمع با افزایش هم افزایی و هماهنگی جمعی برای حفظ منافع اعضای مجمع و حفظ امنیت عرضه جهانی گاز طبیعی اقدام کنند. امروزه نیز با وجود چالشهای فراوان در بازار جهانی گاز در سالهای اخیر، مجمع کشورهای صادرکننده گاز موفق به ایجاد اجماع، هماهنگی و همکاری میان کشورهای عضو در چارچوب قانون اساسی و استراتژی بلندمدت خود شده است.
وی افزود: ایران آمادگی دارد در همه زمینههای توسعه صنعت گاز از جمله سرمایهگذاری مشترک، مبادلات گاز طبیعی، همکاری قرارداد گاز، توسعه و صادرات خدمات فنی و مهندسی، انتقال دانش با همه کشورهای عضو همکاری کند. و توسعه نیروی انسانی متخصص و همچنین، ایران در زمینه توسعه شبکه خطوط لوله داخلی و توسعه جایگاههای CNG نیز تجربه دارد که میتواند در اختیار کشورهای عضو مجمع قرار دهد.
وی افزود: معتقدم با توجه به تحولات کنونی در حوزه انرژی جهانی، موضوع اتخاذ سیاست های جدید متناسب با شرایط کنونی انرژی جهان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به نظر می رسد اعضای مجمع باید برای افزایش بهره وری اقتصادی و توسعه تجارت گاز طبیعی و دستیابی به فناوری های نوین مرتبط با تجارت گاز از جمله فناوری های مرتبط با LNG اقداماتی را انجام دهند و انحصار فناوری های مربوط به تجارت گاز را به عنوان موضوع بپذیرند. اصل
* آمادگی ایران برای همکاری با اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تمامی بخشهای توسعه صنعت گاز
* راه طولانی پیش رو نیازمند ارتقای همبستگی و همکاری بیشتر اعضای مجمع است
وزیر نفت خاطرنشان کرد: در عین حال ضروری است کشورهای عضو به گسترش همکاریهای فنی برای تحقق فناوریهای نوین مانند جذب، بهرهبرداری و ذخیرهسازی کربن، کاهش نشت گاز و یا توسعه و تولید توجه جدی داشته باشند. هیدروژن آبی؛ خوشبختانه، فناوری های کاهش کربن از چرخه تولید گاز طبیعی در دسترس ما هستند. اما معتقدم تحقق اکوسیستم جهانی با انتشار کربن صفر، بدون اراده سیاسی، بدون منابع مالی، بدون سرمایه گذاری در زیرساخت ها و بدون همکاری جدی علمی و فناوری همه ذی نفعان، به عنوان یک شعار باقی خواهد ماند.
وی ادامه داد: ایران آماده ایفای نقش تحت ابتکار ویژه سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور با عنوان «گاز طبیعی در خدمت اقتصاد جهانی در دوران پس از کرونا» است که در ششمین اجلاس مجمع در دوحه قطر پیشنهاد شد. .
اوجی با بیان اینکه «این ترتیبات راهبردی مجمع را قادر ساخته تا نقش کلیدی خود را در حفظ و ارتقای امنیت انرژی جهانی در دوران شیوع ویروس کرونا و پس از آن ایفا کند»، گفت: «در عین حال، ما راه طولانی و طولانی تا برو.” ما با دوره ای پر از بلاتکلیفی روبرو هستیم که نیازمند ارتقای همبستگی و همکاری اعضای مجمع است.