به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نخستین روز از اجلاس وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورهای عضو سازمان اکو که به همت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، گفت: این مراسم: من معتقدم در آینده ای بسیار نزدیک، وابستگی انسان به ابزارها و خدمات دیجیتال بسیار بیشتر خواهد شد و فناوری های جدید استراتژیک مانند هوش مصنوعی، داده های بزرگ و اینترنت اشیا زندگی انسان ها و آینده بسیاری را تغییر خواهند داد. بر این باورند که آینده حاکمیت پلت فرم خواهد بود، یعنی این پلتفرم ها برای زندگی انسان تصمیم گیری خواهند کرد. .
وی افزود: در چنین شرایطی معتقدم باید در ساخت فضای مجازی آینده سهیم باشیم، اگر کشورها در فضای مجازی آینده مشارکت نکنند، نمی توانند از حقوق شهروندان خود دفاع کنند و این مستلزم آن است که فضای مجازی آینده تک قطبی است، نباید چند قطبی باشد و همه کشورها باید نقش متعادلی در ساخت آن داشته باشند.
زارع پور تاکید کرد: برای این منظور ما کشورهای عضو اکو و همچنین کشورهای منطقه باید در کنار هم در نهادهای تصمیم گیری که در دنیا وجود دارد در فرآیندهای تصمیم گیری ایفای نقش کنیم تا آینده. فضای مجازی اگر این اتفاق نیفتد، دولتها در آینده قطعاً در حفظ حقوق مردم خود با مشکل مواجه خواهند شد.
وی بیان کرد: اهمیت این اجلاس در این است که کشورها ظرفیت ها و دغدغه های یکدیگر را بشناسند چرا که برای دستیابی به مشارکت فعال در ساخت فضای مجازی آینده باید ظرفیت ها را شناخت.
وی بیان کرد: با توجه به توانمندیهای خوب موجود در سختافزار، نرمافزار و پلتفرم در کشورهای حاضر، میتوان به پلتفرمها و بسترهای خدمات مشترکی فکر کرد که مردم و کاربران کشورهای ما بتوانند از خدمات مشترک ارائه شده توسط متخصصان کشورهای مختلف عضو بهرهمند شوند. از این اجلاس در اختیار آنها قرار می گیرد، همه این مسائل علاوه بر این است که ما از خدمات جهانی هم استفاده می کنیم. به عبارت دیگر، در دنیای دیجیتال آینده، ما باید دارایی های دیجیتال خود را داشته باشیم تا بتوانیم خدمات با کیفیتی را به مردم ارائه دهیم و همچنین بتوانیم در تعامل با پلتفرم های بزرگ امروزی از حقوق مردم خود دفاع کنیم. بین دستان چندین غول بزرگ فناوری.
وزیر ارتباطات افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان میزبان این نشست از قابلیت های بسیار خوبی برخوردار است، به عنوان مثال از نظر جغرافیایی می توانیم به عنوان پل دیجیتالی بین کشورهای منطقه عمل کنیم و جمهوری اسلامی ایران می تواند به عنوان یک پل ارتباطی دیجیتالی بین کشورهای منطقه عمل کند. یک هاب برای ترانزیت اینترنت که کشورها به آن نیاز دارند و ما کشورها باید با یکدیگر همکاری کنیم تا بتوانیم اینترنت پرسرعت را در لایه زیرساخت در اختیار مردم قرار دهیم. علاوه بر این، قابلیت های بسیار خوبی در حوزه خدمات دیجیتال وجود دارد.
وزیر ارتباطات در پایان سخنان خود گفت: امیدوارم با همکاری مشترک کشورهای منطقه و کشورهای عضو اکو و در مرحله بعد گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه ما میتوانیم خدماتی با کیفیت، پرسرعت و متنوع بر اساس فناوریهای جدید به مردم کشورمان ارائه دهیم و در عین حال از حقوق مردم خود در فضای جدید که آینده کشورها آینده دیجیتال خواهد بود، حمایت کنیم.
absnews