اخبار اقتصادی روز

وزیر ارتباطات در مجلس چه گفت؟



وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته گذشته با حضور در شورای اسلامی به سوالات و شبهات یکی از نمایندگان مجلس پاسخ داد.

به گزارش ای بی اس نیوز، هفته گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در شورای اسلامی به سوالات و انتقادات برخی نمایندگان پاسخ داد. ابتدا محمدرضا پورابراهیمی – رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی – اعلام کرد که علیرغم وعده‌های وزیر ارتباطات به نمایندگان در جریان رای‌گیری برای ارتقای شاخص‌های این حوزه، در دو سال اخیر نه تنها شاهد بهبود شاخص‌های زیرساختی حوزه ارتباطات نبوده‌اند، بلکه شهرها و شهرستان‌هایی که دارای زیرساخت‌های ارتباطی دولتی نیستند، بسیار کم است.

از سوی دیگر عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – در پاسخ به این نماینده مجلس گفت که دو ماه پیش برای اولین بار سه جزیره ایرانی در خلیج فارس با فیبر نوری به سرزمین مادری متصل شدند. بیش از 150 کیلومتر کابل زیر دریا کشیده شده است که الحمدلله سرعت دسترسی به اینترنت در این سه جزیره افزایش یافته و ارتباطات آنها پایدار شده است. این کار توسط شرکت های ایرانی انجام شده است. در نهایت رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی پس از ارائه اظهارات زارع پور قانع شد، البته محمدباقر قالیباف – رئیس شورای اسلامی – در این جلسه علنی خطاب به وزیر ارتباطات از وی خواست تا شبکه ملی اطلاعات را در اولویت قرار دهد.

همچنین هفته گذشته مراسم اختتامیه جشنواره فاوا و معرفی برگزیدگان عصر سه شنبه با حضور مقامات دولتی از جمله وزیر ارتباطات برگزار شد. وی در این مراسم توضیحاتی در خصوص پروژه فیبر نوری و پذیرش برخی کشورها از ظرفیت اتصال بین پلت فرم های ملی خود و رایزنی های لازم ارائه کرد. البته در حاشیه این جشنواره، زارع پور در مورد سوالات خبرنگاران از جمله وضعیت رفع فیلتر برخی پلتفرم ها مانند گوگل پلی صحبت کرد. وزیر ارتباطات معتقد است در جلسه اخیر کارگروه باید دوباره برخی سایت های فیلتر شده بررسی شوند تا مصادیق محتوای مجرمانه مشخص شود و متأسفانه اختلاف نظر داشتند.

خبر دیگری که در اوایل هفته منتشر شد، لزوم ارتقای آموزش عمومی و سوادآموزی در فضای مجازی بود. سید محمد امین آقامیری – دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور – در اولین شورای فضای مجازی استان در تبریز، با تاکید بر اهمیت دسترسی به فضای مجازی در زندگی مردم، بر شکاف نسلی تاکید کرد و افزود: نزدیک به 32 میلیون کاربر بازی‌های رایانه‌ای داریم که نشان‌دهنده تفاوت دیدگاه‌های سرگرمی نسلی در گذشته است.

وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: طراحی بسترهای بومی مبتنی بر ارزش‌های اسلامی و ایرانی از اولویت‌های آنان است و بر این اساس باید مبانی فکری حاکمیت کشور در حوزه خدمات تجسم و متبلور شود.

اما به دنبال ممنوعیت واردات آیفون 14 و تایید آن توسط نهادهای رسمی، همچنان علاقه مندان به این برند وجود دارد، به طوری که اخیرا تبلیغات زیادی در شبکه های اجتماعی و برخی اتحادیه ها مبنی بر بازگشت آنتن قاچاق آیفون 14 با ترفندهایی مانند تعویض سیم کارت دیده می شود. این افراد

از سوی دیگر معاون پژوهشکده امنیت ارتباطات پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات با نزدیک شدن به پایان هفته از جایگاه قابل قبولی در شاخص های امنیت سایبری بین المللی ایران خبر داد. وی معتقد است که در سال های گذشته فعالیت های امنیت سایبری بسیار خوبی در کشورمان انجام شده است و بر اساس آخرین شاخص جهانی امنیت سایبری، ایران امتیاز قابل قبولی دارد. البته پروژه ظرفیت سازی و آموزش نیروی انسانی امنیت سایبری توسط این پژوهشکده در حال انجام است که هدف آن شناسایی وضعیت نیروی انسانی موجود امنیت سایبری کشور و بررسی مطالعات تطبیقی ​​بر اساس چندین کشور پیشرو برای تدوین نقشه راه و برنامه عملیاتی به صورت متمرکز در کشور است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *