با تصمیم نمایندگان شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران در بخش سیستم مدیریت آب، وزارت نیرو موظف به طراحی و ارائه برنامه پیشگیری جهانی شد. . و پایش (کنترل) سیلاب های کشور ظرف دو سال.
به گزارش ای بی اس نیوز، نمایندگان شورای اسلامی در جلسه عصر روز یکشنبه 25 مهرماه 1402 با بررسی گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران با تصویب بند ج موافقت کردند. ماده 38 لایحه برنامه هفتم توسعه به شرح زیر است:
ج- وزارت نیرو موظف است با همکاری نهادهای ذیربط، برنامه جامع پیشگیری و پایش (کنترل) سیلاب های کشور با اولویت حوزه های پرخطر و با در نظر گرفتن وظایف ذیربط تدوین کند. موسسات ظرف مدت دو سال و برای اجرا و تامین منابع اعتباری سازمان و سازمان مدیریت بحران کشور.
تبصره 1- وزارت نیرو موظف است ظرف مدت یک ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون، محل تنگناها (کارهای تقاطعی فاقد گذر آب مورد نیاز) را به وزارت کشور و راه و شهرسازی اطلاع دهد. جهت رفع انسدادها، اصلاح و اصلاح شرایط فنی و هندسی سازه های مذکور، برای سازه های تقاطع درون شهری و برون شهری به ترتیب اعلام می گردد. وزارتخانه های کشور و راه و شهرسازی موظفند با اولویت بندی سازه های فوق بر اساس ریسک بالا، ظرف مدت شش ماه نسبت به تهیه، تصویب و ابلاغ برنامه عملیاتی رفع انسدادها، بهبود و اصلاح شرایط فنی و هندسی این سازه ها اقدام کنند. ساختارها و ظرف مدت دو سال نسبت به اجرای طرح مصوب. شهرداری ها موظفند بر اساس اطلاعیه وزارت کشور از منابع داخلی خود پروژه ها را اجرا کنند.
تبصره 2- فعالیتهای آبخیزداری و آبخوان داری برای جلوگیری و مهار سیلاب از مبدا تا سطح بالادست حوزه آبخیز توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور جزء طرح جامع پیشگیری و پایش (کنترل) سیل کشور است.
تبصره 3- به منظور بهبود عملی و کاربردی حفاظت از رودخانه ها و مدیریت سیلاب در کشور، رویکرد جامع آبخیزداری با استفاده از انسجام نهادی و مشارکت مردمی الزامی است. مطالعه، برنامه ریزی، اجرا و نظارت بر اقدامات حفاظت از رودخانه ها و دیگر کانال های آب سطحی و مدیریت سیل بر اساس تجزیه و تحلیل حوضه انجام می شود.
انتهای پیام