به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر گفت: افزایش ظرفیت نیروگاه های موجود و توسعه تولید برق با تکیه بر نیروگاه های جدید و همچنین استفاده از ژنراتورهای سایر سازمان ها یکی از مهمترین برنامه های وزارت نیرو در قالب 14 کلان پروژه است.
وی با بیان اینکه تامین سوخت نیروگاه ها و بهره برداری از نیروگاه ها یکی از 14 مگا پروژه وزارت نیرو با هدف کاهش عدم تعادل تولید و مصرف است، از همکاری وزارت نفت برای تامین منابع پایدار خبر داد. سوخت نیروگاه ها برای تامین پایدار برق و افزود: به همین منظور جلسات مستمری با وزارت نفت برای تامین سوخت نیروگاه ها در حال انجام است.
وی در عین حال در خصوص استفاده از ظرفیت سایر سازمان ها برای افزایش تولید برق نیز گفت: در سال 1403 از ظرفیت نیروگاه های وزارت امنیت و وزارت نفت برای تامین برق استفاده شد و این این برنامه در سال جدید به صورت گسترده تری اجرا خواهد شد.
مدیرعامل توانیر همچنین از برنامه ریزی برای اتصال تمامی واحدهای خارج از شبکه به شبکه خبر داد و گفت: قرار است از خروجی بیشتر نیروگاه های موجود کشور برای کاهش عدم تعادل با ایجاد قیمت های جذاب استفاده شود.
سخنگوی صنعت برق درباره نیروگاه های برق آبی نیز گفت: برای تولید برق در نیروگاه های کشور به گونه ای برنامه ریزی شده است که در ماه های تیر و مرداد بیشترین انرژی از برق نیروگاه ها استخراج شود. و مطابق با برنامه در نظر گرفته شده برای مصرف آب در بخش کشاورزی.
ریشه مشکلات بخش برق عدم تعادل مالی است
مدیرعامل شرکت توانیر ریشه مشکلات ایجاد شده در حوزه برق را عدم تعادل مالی دانست و تاکید کرد: برای رفع این عدم تعادل همکاری همه دستگاه های حاکمیتی ضروری است.
رجبی مشهدی با اشاره به انتظارات صنعت برق از سایر دستگاه های حاکمیتی گفت: سایر قوا و دستگاه ها می توانند در زمینه تامین مالی مورد نیاز از طریق صندوق توسعه ملی برای ایجاد ظرفیت های جدید تولید برق به وزارت نیرو و دولت کمک کنند. به ویژه نیروگاه های تجدیدپذیر و حرارتی.
وی تاکید کرد: در حوزه تخصیص ارز برای واردات تجهیزات یا مواد اولیه و کالاهای مورد نیاز بخش های مختلف، همکاری بیشتر با صنعت برق پیش بینی می شود.
مدیرعامل توانیر با بیان اینکه با دستیابی به این موارد، وزارت نیرو می تواند به خوبی از عهده شرایط برآید، افزود: در عین حال با تعامل و همکاری فرابخشی و همکاری مردمی و کاهش مصرف در بخش هایی که امکان پذیر است. علاوه بر ایجاد نیروگاه های تجدیدپذیر، امکان این امر وجود دارد که نارضایتی را به پایین ترین حد ممکن رسانده است.
سرعت نصب کنتورهای هوشمند دو برابر می شود
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: با افزایش سرعت نصب کنتورهای هوشمند، تعداد کنتورهای هوشمند پروژه تا دو سال آینده به دو برابر فعلی خواهد رسید.
رجبی مشهدی افزود: بر اساس برنامه ریزی در قالب 14 مگا پروژه تعریف شده از سوی وزارت نیرو، تا دو سال آینده تعداد کنتورهای هوشمند نصب شده به بیش از 9 میلیون دستگاه خواهد رسید.
وی افزود: این میزان در ابتدای دولت 3 میلیون و 700 هزار متر بود که بر اساس برنامه ریزی انجام شد و با اولویت مشترکان پرمصرف، نصب کنتورهای جدید با سرعت بیشتری انجام می شود.
رجبی مشهدی تصریح کرد: از آنجایی که تعرفه برق به صورت مرحلهای افزایش مییابد، کنتورهای هوشمند برای مشترکان پرمصرفی جذاب است که میخواهند اطلاعات دقیقتری از میزان مصرف خود در دوره دریافت کنند، گفت: این مشترکان با مراقبت از مصرف خود میتوانند قبض کمتری دریافت کنند. و به پایداری شبکه کمک می کند.
مدیرعامل توانیر افزود: در حال حاضر برای مشترکان پرمصرف پیامک ارسال می شود تا بخشی از مصرف خود را نیروگاه خورشیدی نصب کنند یا همان مقدار را از تابلو برق سبز خریداری کنند.
رجبی مشهدی یادآور شد: این اقدامات با هدف تثبیت شبکه برق در شرایط عدم تعادل، جلوگیری از مصرف بی رویه برق و ایجاد اثر بازدارنده انجام می شود.
absnews