معاون دادستان کل کشور گفت: وزارت راه و شهرسازی که مسئولیت اولیه نظارت بر ساختمان های ناایمن را بر عهده دارد، به تعهد قانونی خود عمل نکرده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از دادستانی کل کشور، غلام عباس ترکی معاون حقوقی و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور در خصوص اقدامات دادستانی کل کشور برای برخورد با ساختمان های خطرناک گفت: در دفتر دادستانی کل کشور. ما وظیفه داریم با گزارشات تخلفات خطرناک ساختمانی برخورد کنیم.»
وی افزود: بحث مدیریت ساختمان های ناایمن یک موضوع بین دستگاهی است و نظارت بر سلامت ساختمان ها و مقررات ملی ساختمان بر عهده وزارت راه و شهرسازی است.
ترکی گفت: سال گذشته دستور نظارت بر حراست ساختمان های مهم و بلندمرتبه صادر شد و بر این اساس از دادستان های سراسر کشور حمایت های لازم و برخورد با تخلفات درخواست شد.
معاون حقوقی عمومی و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور گفت: طی یک سال گذشته گزارش های متعددی در سطح کشور مبنی بر ناایمن بودن ساختمان ها دریافت شده است که اجراییه و پلمب این مکان صادر شده است.
وی گفت: در شهر تهران در سال گذشته 129 ساختمان ناایمن از سوی آتش نشانان ردیابی شدند که این تعداد به 95 ساختمان رسید. همچنین با پیگیری های دادستانی کارگروه ارزیابی تشکیل شد. 110 ساختمان خطرناک به مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی ارسال شد.
ترکی گفت: متأسفانه وزارت راه و شهرسازی که مسئولیت اصلی رصد ساختمان های خطرناک را بر عهده دارد به تعهد قانونی خود عمل نکرده و در دو روز اخیر وزارت راه و شهرسازی به وزارت راه و شهرسازی اخطار داده شده که در صورت عدم انجام وظایف خود از فعالیت خودداری می کند. ادامه خواهد یافت.
دستیار حقوق عمومی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کشور گفت: پرونده ساختمانی خطرناک ۹۵ پایتخت در دادسرای تهران تشکیل و به مالکان آن اخطار صادر شده و قوه قضائیه اعلام کرده است. نظر نهایی مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی در این خصوص.
وی با اشاره به تخریب ساختمان ها بر اثر زلزله در شهرستان خوی آذربایجان غربی گفت: بر اساس اعلام سازمان مدیریت بحران کشور، 80 درصد تخریب های انجام شده در زلزله خوی به دلیل غیرنظامی بوده است. با رعایت مقررات صدور پروانه ساختمانی که به دستور دادستان کل کشور برای تعقیب سران متخلف صادر شده بود صادر شد.
ترکی در خصوص عوامل و علل تاخیر در برخورد با ساختمان های خطرناک گفت: متاسفانه نظرات کمیسیون های ماده 100 دیر است و اجرای آن با تاخیر مواجه می شود در حالی که نظرات این کمیسیون بسیار مهم است.
وی در پایان گفت: متاسفانه در مدیریت شهری نگاه درآمدزایی بر ایمنی ساختمان غلبه دارد.
انتهای پیام