پدرام پاک آیین در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، در خصوص اخبار منتشر شده مبنی بر تعیین کالری مورد نیاز کارگران در کمیته دستمزد کارگران توسط وزارت بهداشت، اظهار داشت: هدف از تعیین سبد غذایی توصیه سیاست در حوزه تولید مواد غذایی و نه مصرف آن.
وی افزود: ابتدا سبد غذایی وزارت بهداشت در حال تدوین است و هنوز نهایی نشده است. دوم اینکه سبد غذایی هرگز مبنای تعیین دستمزد نبوده است. تعیین سبد غذایی شرکت ها مبنای علمی ندارد.
پاکاین گفت: وزارت بهداشت مسئول تعیین حقوق کارگران نیست. هیچ گاه از وزارت بهداشت در مورد سبد غذایی کارگران به عنوان مبنای تعیین دستمزد یا به شکل دیگری سوال نشده است.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: سبد غذایی بهینه هر چند سال یک بار توسط وزارت بهداشت تهیه می شود که ابزار هماهنگی و برنامه ریزی در زمینه تولید و عرضه مواد غذایی با هدف تغذیه سالم برای آحاد جامعه است. .
پاکاین گفت: سبد غذایی مورد استناد حدود 10 سال پیش بوده و سبد غذایی جدیدی تهیه نشده است. تدوین سبد غذایی جدید در مراحل پایانی است و سال آینده رونمایی می شود.
سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: هدف از تدوین سبد غذایی بهینه توسط وزارت بهداشت، برنامه ریزی برای تامین و توصیه سیاست تولید مواد غذایی و نه مصرف است. زیرا نیازها و عادات غذایی افراد بر اساس سبد غذایی تعیین نمی شود.
وی میانگین نیاز جامعه را یکی از ارکان تدوین سبد غذایی عنوان کرد و تعیین سبد غذایی برای کسب و کارها را فاقد مبنای علمی دانست.
به گزارش ای بی اس نیوز، هفته گذشته جلسه کمیته حقوق و دستمزد برگزار شد که در پی آن گزارش وزارت بهداشت درباره سبد غذایی جدید مورد انتقاد کارگران قرار گرفت. دلیل تعجب و انتقاد گروه صنفی تغییر میزان کالری مورد نیاز در سبد معیشتی بدون درخواست این گروه بود! به گفته نمایندگان اتحادیه، کاهش کالری سبد معیشتی که از سوی وزارت بهداشت به وزارت کار ارائه شده است، با هدف کاهش قیمت سبد معیشتی است که مورد قبول کارگران نیست.
absnews